۲۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
تأثیر شرایط جوی بر عملکرد گیربکس‌ های صنعتی

تأثیر شرایط جوی بر عملکرد گیربکس‌ های صنعتی

گیربکس صنعتی، یکی از قطعات مکانیکی بسیار مهمی هستند که در بسیاری از ماشین آلات و دستگاه‌های صنعتی به‌کار می‌روند.

به گزارش بازار، گیربکس صنعتی، یکی از قطعات مکانیکی بسیار مهمی هستند که در بسیاری از ماشین آلات و دستگاه‌های صنعتی به‌کار می‌روند. گیربکس‌ صنعتی، به‌خوبی می‌توانند نیرو را از منبع تولید نیرو یعنی موتورها به سمت ماشین آلات منتقل کنند و میزان سرعت و گشتاور را نیز کنترل نمایند. عملکرد صحیح آنها می تواند در ایمنی دستگاه‌ها و بهره‌وری بیشتر خط تولید در صنعت نقش بسیار مهمی داشته باشد. با این حال، عملکرد این گیربکس‌ها تحت تأثیر عوامل گوناگونی قرار دارد که یکی از مهم‌ترین این عوامل، شرایط جوی می‌باشد. شرایط جوی مانند آلودگی های ناشی از گرد و غبار، دما و رطوبت می‌توانند بر عملکرد گیربکس‌های صنعتی تأثیر بسزایی داشته باشند و حتی مهم‌تر از آن، موجب خرابی‌های آنها نیز شوند.

تأثیر دمای بالا و پایین بر گیربکس‌های صنعتی

یکی از عوامل جوی مهم که بر کارکرد گیربکس‌های صنعتی تأثیر می‌گذارد، دما است. در دماهای بالا، معمولاً دمای روغن گیربکس افزایش می‌یابد و همین مسئله باعث می‌شود تا ویسکوزیته روغن کاهش یابد و موجب کاهش روانکاری گیربکس نیز شود. چنین وضعیتی ممکن است به مراتب موجب افزایش اصطکاک اجزای داخلی گیربکس شود و در نتیجه‌ی آن، خرابی زودرس و سایش زود هنگام قطعات گیربکس صنعتی را به همراه بیاورد. علاوه بر این، دمای بالا می‌تواند باعث شود تا قطعات فلزی گیربکس صنعتی دچار انبساط حرارتی شوند و به موجب آن، ابعاد قطعات نیز تغییر یابند و عملکرد گیربکس را تحت تأثیر قرار دهند.

باید به این نکته توجه شود که در شرایط دمایی بالا که امکان اصطکاک قطعات بسیار بالا است؛ از گیربکس هایی استفاده شود که به جهت نوع طراحی چرخ دنده های آن کمترین اصطکاک را دارا باشد. همچنین در این شرایط جوی میزان دمای تولیدی توسط خود گیربکس نیز عامل مخرب دیگری است که عمر این قطعات را کاهش میدهد. میتوان انواع این محصولات را براساس میزان اصطکاک به ترتیب زیر بیان کرد :

اصطکاک و تولید گرما در انواع گیربکس

  • گیربکس حلزونی : این گیربکس به جهت نوع طراحی چرخ دنده های آن و زاویه تماس دارای اصطکاک بسیار بالایی است و گرمای زیادی تولید می کنید. در شرایط جوی بد و دمای بالا این نوع گیربکس اصلا توصیه نمی شود.
  • گیربکس مخروطی : این نوع از گیربکس ها نیز دارای اصطکاک بالا می باشند و برای این شرایط توصیه نمی شوند.
  • گیربکس هلیکال : به دلیل تماس نرم تر و تدریجی دنده های آن از اصطکاک کمتری برخوردار است و در نتیجه بازده دهی بهتری در این شرایط جوی خواهد داشت.
  • گیربکس خورشیدی : یکی از بهترین گزینه ها برای شرایط جوی با دمای بالا استفاده از گیربکس خورشیدی است. این نوع از محصولات به جهت طراحی خاص آنها و اصطکاک بسیار پایین اجزا چرخ دنده دمای به مراتب کمتری را تولید می کند و می تواند در این شرایط بهترین بهره وری را خود به نمایش بگذارد.

تأثیر شرایط جوی بر عملکرد گیربکس‌ های صنعتی

نحوه توزیع دما در گیربکس های خورشیدی

از طرف دیگر، دمای پایین هم می‌تواند مشکلاتی را برای گیربکس‌های صنعتی به همراه بیاورد. اول اینکه، در دماهای پایین ممکن است روغن گیربکس سفت شود و در نتیجه‌ی آن ویسکوزیته روغن گیربکس افزایش یابد. این افزایش ویسکوزیته می‌تواند باعث شود تا روانکاری گیربکس صنعتی کاهش یابد و گیربکس را در معرض خرابی قرار دهد. دیگر اینکه، دمای پایین می‌تواند منجر به این شود که اجزای فلزی گیربکس دچار شکستگی یا ترک خوردگی شود.

تأثیر رطوبت بر گیربکس‌های صنعتی

یکی دیگر از عوامل جوی که می‌تواند عملکرد یا راندمان گیربکس‌های صنعتی را تحت تأثیر قرار دهد، رطوبت است. رطوبت بالا می‌تواند زنگ زدگی و حتی خوردگی اجزای فلزی گیربکس را در پی داشته باشد. این مسئله نه تنها باعث می‌شود تا عمر مفید گیربکس‌های صنعتی کاهش یابد، بلکه ممکن است منجر به از کار افتادن کامل گیربکس‌ها نیز شود.
در این زمینه می‌توانیم به گیربکس sew که یکی از انواع برندهای گیربکس‌ صنعتی است، اشاره کنیم. این گیربکس‌ها، به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا در مقابل عوامل جوی مختلف همچون رطوبت مقاومت بسیار خوبی داشته باشند. البته باید خاطر نشان کنیم که انتخاب مناسب‌ترین نوع گیربکس‌ها با توجه به نیازهای خاص شما، حتماً باید توسط افراد متخصص و آگاه انجام شود تا آنها بتوانند در این زمینه به شما کمک بسیاری نمایند. به همین دلیل، پیشنهاد می‌کنیم که از کارشناسان خبره رهاب صنعت سپاهان کمک بگیرید تا در این زمینه شما را راهنمایی کنند. 

اگر بخواهیم براساس نوع گیربکس بیان کنیم قطعاً بازهم گیربکس های خورشیدی و هلیکال بهترین عملکرد را در این شرایط جوی دارا می باشند. هرچند که عوامل همچون موارد زیر در این مسئله بسیار دخیل است :

  • نوع قطعات به کار رفته در چرخ دنده های گیربکس
  • جنس بدنه
  • میزان اصطکاک 
  • میزان نیاز به روغن کاری 
  • میزان تماس چرخ دنده ها با محیط بیرونی

تأثیر گرد و غبار بر گیربکس‌های صنعتی

گرد و غبار نیز از دیگر عوامل جوی مهم هستند که می‌توانند تأثیرات بسیار بدی بر عملکرد گیربکس های صنعتی داشته باشند. نفوذ گرد و غبار به درون گیربکس‌ها باعث می‌شود تا قطعات گیربکس به مرور زمان دچار سایش و خرابی شوند. ذرات گرد و غبار، در واقع مانند یک ماده ساینده عمل می‌کند تا سطح داخلی گیربکس‌ها دچار ساییدگی شود. این مسائل هم به نوبه‌ی خود می‌تواند منجر به کاهش عمر مفید گیربکس‌های صنعتی شود و از همه مهم‌تر باعث افزایش هزینه‌های تعمیر و نگهداری آن‌ها نیز شود.

بهترین راهکارها برای مقابله با تأثیرات شرایط جوی

به طور کلی، راهکارهای مختلفی وجود دارد که به وسیله‌ی آنها می‌توان از تأثیرات منفی شرایط جوی بر عملکرد گیربکس‌های صنعتی جلوگیری کرد. یکی از بهترین این راهکارها، استفاده از مواد مناسب برای ساخت گیربکس‌های صنعتی است. به طور مثال، استفاده از فولادهای ضد زنگ و مقاوم به خوردگی مانند استیل می‌تواند به طور چشمگیری مانع از تأثیرات منفی رطوبت بر گیربکس‌های صنعتی شود. همچنین، استفاده از مواد مقاوم به شرایط دمایی مختلف (حرارت بالا و سرمای شدید) هم می تواند در بهبود راندمان این گیربکس‌ها کمک بسیاری نماید.
علاوه بر این، استفاده از روش‌های خنک کاری مناسب مانند استفاده از هیت سینک آلومینیومی می‌تواند به کاهش تأثیرات منفی دمای بالا بر گیربکس‌های صنعتی کمک بسیاری کند. استفاده از هیت سینک به دلیل ساختار بسیار خاصی که دارد، باعث می‌شود تا دمای گیربکس حلزونی و دیگر انواع گیربکس صنعتی جهت عملکرد بهتر کاهش یابد. همچنین، استفاده از عایق بندی و حتی پوشش‌های حفاظتی مناسب نیز می‌تواند به کاهش تأثیرات منفی شرایط جوی بر کارکرد گیربکس‌های صنعتی کمک کند.

کد خبر: ۳۰۰٬۳۷۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha