۲۱ تیر ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۸
ارائه ابزار حقوقی تسریع فرآیند تعلیق بازپرداخت بدهی کشورهای فقیر
موسسه دارایی بین‌المللی خبر داد

ارائه ابزار حقوقی تسریع فرآیند تعلیق بازپرداخت بدهی کشورهای فقیر

موسسه دارایی بین المللی (IIF) از ابزاری حقوقی با هدف کمک به برخی از فقیرترین کشورهای جهان برای استفاده از تسهیلات تعویق بازپرداخت وام دریافتی از گروه جی۲۰، رونمایی کرد.

به گزارش بازار به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، موسسه دارایی بین المللی (IIF) که از بیش از ۴۵۰ بانک و موسسه مالی تشکیل شده است، اعلام کرد که به درخواست مقامات سازمان ملل متحد و سایر کسانی که بابت وقوع یک بحران بدهی بزرگ برخاسته از پاندمی ویروس کرونا ابراز نگرانی کرده‌اند، نامه الگوی حقوقی این طرح را تدوین کرده است.

جی۲۰ و مقامات وام دهندگان پاریس کلاب در ماه آوریل با تعویق بازپرداخت وام ۷۳ مورد از فقیرترین کشورهای جهان تا پایان سال ۲۰۲۰ موافقت کردند تا از این طریق منابع این کشورها برای تحدید پاندمی و تعدیل آثار اقتصادی ناشی از آن آزاد شود.

۴۱ کشور نسبت به استفاده از طرح تعویق بدهی گروه جی۲۰ استقبال کردند اما پاریس کلاب تاکنون تنها با نیمی از آنان از جمله ساحل عاج، اتیوپی و پاکستان توافقنامه امضا کرده است.

برخی از کشورها با استناد به این دلیل که این طرح می‌تواند به طور خودکار «مکانیزم پیش فرض» را در مورد بدهی‌های بخش خصوصی فعال و آنان را مجبور به تسویه حساب آنی و کامل اعتبار دریافتی کند، نسبت به مشارکت در این طرح ابراز بی‌میلی کردند.

بسیاری از قراردادهای وام‌های بخش خصوص شامل بندی است که به وام‌دهنده اجازه می‌دهد تا در صورت برآورده شدن شروطی همچون تغییر شرایط در پرداخت بدهی به وام‌دهندگان رسمی، کل مبلغ وام را به طور یکجا از وام‌گیرنده پس بگیرد. البته وام دهندگان بخش خصوصی اعلام کرده اند که می‌توانند به طور موردی این بند را تعلیق کنند اما وام گیرندگان باید درخواست بدهند.

نامه موسسه دارایی بین المللی با ارائه دادن یک الگوی حقوقی برای کشورهای وام گیرنده، این فرآیند را تسریع کرده و آنها می‌توانند از امتیاز تعلیق بند «مکانیزم پیش‌فرض» برخوردار شوند.

کد خبر: ۲۹٬۱۵۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha