به گزارش بازار، حسین زینلی در حاشیه بازدید از نمایشگاه آبادایران ضمن تبریک هفته جهاد کشاورزی، به بخشی از اقدامات و دستاوردهای مهم صورت گرفته در حوزه گیاهان دارویی در سال گذشته پرداخت و گفت: سطح زیر کشت و تولید انواع گیاهان دارویی از ۲۵۰ هزار هکتار در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۲۹۰ هزار هکتار در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است.
وی افزود: طی سال گذشته دو واحد پالایشگاه و دو مجموعه بارانداز گیاهان دارویی در کشور افتتاح و به بهرهبرداری رسیده است.
مجری طرح گیاهان دارویی؛ پیگیری، تشویق و حمایت از بخش گیاهان دارویی در نقاط مختلف کشور و رشد بیش از ۱۶ درصد سطح زیر کشت گیاهان دارویی طی سال ۱۴۰۲ را به عنوان حلقه اول زنجیره ارزش گیاهان دارویی برشمرد.
وی تهیه و تدوین برنامه پنج ساله توسعه گیاهان دارویی را مبتنی بر واقعیتها، امکانات و زیرساختها دانست و افزود: با استفاده از ظرفیتهای موجود و مزیتهای نسبی ملی و منطقهای و با رویکرد تفکر سیستمی و توجه به حلقههای مختلف زنجیره ارزش گیاهان دارویی، این برنامه تهیه و تدوین شد.
زینلی انعقاد تفاهمنامه با سازمانهای متعدد و بخش خصوصی به منظور همکاری مشترک و استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای علمی و فنی در استخراج ماده مؤثره گیاهان دارویی به شیوههای نوین و فناورانه و تعامل مشترک برای تحقق اهداف را از دیگر اقدامات دفتر طرح ملی گیاهان دارویی طی سال ۱۴۰۲ معرفی کرد.
به گفته وی، برگزاری همایش ملی گل محمدی و برنامهریزی دقیق برای کنترل و مدیریت بازار این محصول ارزشمند از دیگر اقدامات سال گذشته در حوزه گیاهان دارویی است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در این مدت اقدامات متعدد دیگری در کنترل بازار و تعادلبخشی به واردات و صادرات گیاهان دارویی، تحقق اهداف پیشبینی شده در طرح ملی جهش تولید در دیمزارها، تسهیل در صدور مجوزها و توسعه بخش صنایع؛ فرآوری و مکانیزاسیون گیاهان دارویی و توجه ویژه به حوزه توانمندسازی، تحقیق، ترویج و آموزش و ... صورت گرفته است.
وی در پایان از زحمتکشان عرصه پهناور گیاهان دارویی در حلقههای مختلف زنجیره ارزش این محصولات در اثرگذاری و ایفای نقش برای تحقق موارد فوقالذکر قدردانی کرد.
نظر شما