به گزارش بازار، گزارش ماه ژوئن اوپک نشان میدهد ۱۲ عضو این سازمان براساس گزارش منابع ثانویه در ماه مه (اردیبهشت - خرداد) ۲۶ میلیون و ۶۲۹ هزار بشکه نفت تولید کردند که ۲۹ هزار بشکه بیشتر از ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه ماه آوریل است.
براساس گزارش ماه ژوئن اوپک، پس از عربستان با تولید روزانه ۹ میلیون بشکه و عراق با تولید روزانه ۴ میلیون و ۱۹۵ هزار بشکه، ایران با تولید روزانه ۳ میلیون و ۲۲۶ هزار بشکه جایگاه سومین تولیدکننده این سازمان را حفظ کرد.
براساس گزارش منابع ثانویه، ایران در ماه مه (اردیبهشت - خرداد) ۳ میلیون و ۲۲۶ هزار بشکه نفت خام تولید کرده که ۷ هزار بشکه بیشتر از آوریل ۲۰۲۴ (فروردین - اردیبهشت) بوده است.
تولید پنج عضو این سازمان در دوره مورد بررسی با افزایش همراه بود که بیشترین افزایش تولید با ۷۴ هزار بشکه در روز مربوط به نیجریه است. ایران، ونزوئلا و لیبی از توافق کاهش عرضه ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (اوپکپلاس) معاف هستند.
قیمت نفت خام سنگین ایران براساس تازهترین گزارش ماهانه اوپک، در ماه مه، نسبت به ماه آوریل ۲۰۲۴، ۴ دلار و ۶۶ سنت معادل ۵.۲درصد کاهش یافته است. قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه مه ۲۰۲۴، ۸۴ دلار و ۱۳ سنت ثبت شد، درحالیکه این رقم در آوریل ۲۰۲۴، ۸۸ دلار و ۷۹ سنت برای هر بشکه بود.
میانگین قیمت نفت خام سنگین ایران در سال ۲۰۲۴، ۸۳ دلار و ۴۱ سنت بوده است.
قیمت سبد نفتی اوپک هم در ماه مه ۲۰۲۴ به ۸۳ دلار و ۵۹ سنت برای هر بشکه رسید که ۵ دلار و ۵۳ سنت (۶.۲درصد) کمتر از آوریل ۲۰۲۴ است.
براساس تازهترین گزارش ماهانه دبیرخانه اوپک (جوئن)، تقاضای جهانی نفت خام برای سال ۲۰۲۴ با ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه افزایش روزانه همراه خواهد بود. مجموع تقاضای نفت جهان برای سال ۲۰۲۴، ۱۰۴ میلیون و ۴۶۰ هزار بشکه پیشبینی شده، درحالیکه این رقم در برآورد گزارش ماه ژوئن برای ماه مه بدون تغییر بوده است.
اوپک در گزارش ماهانه خود همچنین پیشبینی کرد تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۵ روزانه یکمیلیون و ۸۵۰ هزار بشکه افزایش یابد و به مجموع ۱۰۶ میلیون و ۳۱۰ هزار بشکه در روز برسد.
نظر شما