به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، بازار فولاد در حال حاضر آرام است و در برخی حوزهها شاهد افت نرخ آهن به صورت پراکنده هستیم. برخلاف بازار ارز و طلا، حباب قیمتی در بازار فولاد وجود ندارد. با این حال، این بازار نیز تحت تاثیر جو منفی بازار آزاد دلار قرار گرفته و شرایط بازار ارز بسیار حساس شده است.
پیشبینی میشد اگر سطح حمایتی ۶۰ دلار شکسته شود، شاهد افت سریعتر قیمت دلار خواهیم بود. در همین راستا پایان روز گذشته قیمت دلار وارد کانال ۵۹ هزار تومانی شد و به نظر میرسد اگر در این کانال تثبیت دهد شاهد ریزش بیشتر قیمت دلار خواهیم بود.
کاهش قیمت دلار در بازار آزاد، علیرغم مزایای اقتصادی، میتواند در کوتاهمدت به ضرر بازارهایی مانند فولاد و سهام باشد. در حال حاضر، کف قیمتی فولاد در بازار داخلی جذاب و منطقی به نظر میرسد، اما تجربه نشان داده که نمیتوان در برابر نوسانات بازار مقاومت کرد.
میلگرد در برخی کارخانهها ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومان ارزانتر شد، اما برخی دیگر قیمتها را ثابت نگه داشتند. قیمت میلگرد میانه با کاهش ۶۰۰ تومانی حدود ۲۵.۴۰۰ تومان اعلام شد و میلگرد اصفهان نیز در سایزهای استاندارد ۲۶.۷۰۰ تومان گزارش شد. به نظر میرسد غالب کارخانهها قیمت میلگرد امروز را کاهش دهند و کف قیمت پیشنهادی این محصول به طور رسمی وارد کانال ۲۴ هزار تومانی شود.
قیمت تیرآهن در اکثر کارخانهها ۱۰ تا ۵۰ هزار تومان ارزانتر شد؛ قیمت تیرآهن ۱۴، ۱۶ و ۱۸ در محدوده ۲۹ هزار تومان اعلا میشود اما با تخفیف پای معامله به فروش میرسد و حدود ۲۸.۵۰۰ تومان شنیده میشود.
قیمت ورق سیاه، قیمت ورق اسیدشویی و انواع ورق آهن در اکثر کارخانهها ثابت ماند، به جز فولاد مبارکه که ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومان کاهش قیمت داشت. قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق استیل، قیمت ورق شیروانی و سایر ورقهای سرد در اکثر کارخانهها ۱۰۰ تومان ارزانتر شد.
قیمت پروفیل آهنی، قیمت پروفیل آلومینیوم، قیمت پروفیل سبک و ... در اکثر کارخانهها ثابت ماند. قیمت انواع لوله آهنی، قیمت لوله گازی، داربستی و ... در اکثر کارخانهها ثابت ماند.
قیمت قوطی و پروفیل تولید شده از ورق ضخامت ۲ میلیمتر، بسته به نوع ورق مصرفی، بین ۴۱ تا ۴۴ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش میرسد. ورق گرم مبارکه با ضخامت ۶ تا ۱۵ میل در بازار تهران، با قیمتی حدود ۴۱ تا ۴۲ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم عرضه میشود.
این ارقام نشاندهنده کاهش قابل توجه قیمت ورق آهن طی ۲۰ روز گذشته، معادل بیش از ۲۰ درصد، است. قیمت نبشی و ناودانی در اکثر کارخانهها ثابت ماند، به جز آریان فولاد که ۱۰۰ تومان کاهش قیمت داشت.
این کاهش قیمتها به دنبال اصلاح نرخ ارز در بازار آزاد رخ داده است. با وجود این افت قیمت، برخی فعالان بازار معتقدند که هنوز فضای بازار برای معاملات جذاب نیست و تقاضا در سطح پایینی قرار دارد.
با توجه به نوسانات کاهشی اخیر نرخ ارز، پیشبینی قطعی روند آتی بازار تا زمانی که ثبات در بازار ارز ایجاد نشود، دشوار خواهد بود. در حالی که نرخ دلار یکی از عوامل مهم در بازار فولاد است، عوامل دیگری نیز وجود دارند که نقش تعیینکنندهای در این بازار ایفا میکنند.
به عنوان نمونه تا زمانی که سیاستهای انقباض پولی که منجر به السی فروشی در بازار داخلی میشود، ادامه داشته باشد، تفاوت نرخ دلار نیما و آزاد در سطح فعلی باقی بماند و دستورالعملهای فولادی نیز به همین منوال اجرا شوند، مسیر صادرات مقاطع فولادی هموار نخواهد شد.
در این شرایط، استفاده از عبارت آزادسازی صادرات فولاد بیمعنی است زیرا آزادسازی واقعی صادرات فولاد به معنای اصلاح سه عامل کلیدی نرخ نیما و بازگشت تعهد ارز صادراتی، سیاستهای انقباض پولی و دستورالعملهای جاری فولادی است.
نظر شما