به گزارش بازار، امیر سالاری گفت: با اجرای برنامههای توسعهای و تعمیراتی، تولید نفت و میعانات گازی در سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ نهتنها کاهش نداشته، بلکه ۲۱درصد افزایش یافته است.
وی افزود: با پیگیریهای فراوان و با وجود همه محدودیتها، اقدامهای زیادی همچون افزایش تعداد دکلهای در اختیار شرکت از ۳ به ۶ دستگاه، حفاری ۱۰ حلقه و تعمیر ۳۳ حلقه چاه، رفع مشکل خطوط لوله انتقال نفت و مبدلهای حرارتی میدان ابوذر بهعنوان بزرگترین میدان تولیدی این شرکت، نصب و راهاندازی کابل انتقال برق دریایی میدان سروش، راهاندازی ۹ حلقه چاه مجهز به پمپ درونچاهی، تعمیر و نصب مولد گازسوز میدان رشادت، راهاندازی هفت حلقه چاه مجهز به پمپ درونچاهی، اجرای ۱۶ عملیات تعمیر خطوط لوله دریایی انتقال نفت، پیگیری تأمین کالاهای حیاتی عملیات تولید و حفاری و... انجام شده است که افزایش تولید این شرکت را در سال ۱۴۰۲ محقق کرده است.
مدیر امور تولید شرکت نفت فلات قاره بیان کرد: با توجه به پایان عملیات حفاری چاهها و راهاندازی سکوی جدید F۱۸ میدان مشترک فروزان تا پایان خرداد، و پایان عملیات حفاری چاهها و راهاندازی سکوهای نو A۲۰ و A۲۱ میدان ابوذر تا پایان شهریور امسال، بخش مهمی از پروژههای توسعهای جاری این شرکت تعیین تکلیف میشود. همچنین با توجه به تأمین کالای پروژه نصب و راهاندازی خط لوله جدید انتقال نفت میدان ابوذر که به شرکت تأسیسات دریایی واگذار شده است، پیشبینی میشود این خط لوله تا پایان امسال آماده بهرهبرداری باشد.
سالاری افزود: پارسال مجموع تولید نفتخام مناطق عملیاتی قشم و کیش ۶۰درصد بالاتر از برنامه مصوب، و تولید نفتخام منطقه سیری بسیار بیشتر از اعداد یادشده بود و آمار منتشرشده درباره ظرفیت تولیدی این مناطق عملیاتی غیرواقعی و نادرست است.
وی با اشاره به اینکه برنامه تولید مصوب شرکتها، استفاده از ظرفیت نهایی چاههای نفت و گاز است، گفت: بهدلیل ماهیت تولید نفت از میدانهای دریایی و پیچیدگیهای آن، استفاده از فرازآوری مصنوعی برای تولید، تحریمهای ظالمانه، محدودیتهای لجستیکی و آبوهوایی، بضاعت و نیز مشکلهای پیمانکاران فعال در دریا، جبران کاهش ناشی از افت تولید طبیعی میدانها در سالهای اخیر با دشواریهای بسیار زیادی روبهرو بوده که با افزایش ناوگان دکلهای دریایی و اجرای عملیات تعمیری که فرایندی زمانبر است، این موضوع با جدیت در حال پیگیری و اجراست.
نظر شما