۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۸
۶ ریسک و ۷ عامل اثر گذار  در بازار بورس کدامند؟
کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد

۶ ریسک و ۷ عامل اثر گذار در بازار بورس کدامند؟

عبدالحمیدی کارشناس بازار سرمایه گفت: افزایش قیمت دلار، نرخ‌ها و همچنین آزادسازی قیمت خودرو می‌توانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر روند بازار سرمایه تأثیر بگذارند.

سمیه شوریابی؛ بازار: مجید عبدالحمیدی کارشناس و فعال بازار سرمایه ضمن اشاره به وضعیت بازار با توجه به ریسک های به وجود آمده،در یادداشتی اظهار داشت: پیش‌بینی بازار سرمایه این روزها بسیار پیچیده و سخت شده است و تحت تأثیر عوامل متعددی قرار می‌گیرد، از جمله افزایش قیمت دلار و افزایش نرخ‌ها و همچنین صحبت هایی که در مورد آزادسازی قیمت خودرو صورت گرفته و ... این موارد می‌توانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر روند بازار سرمایه تأثیر بگذارند.

که در ادامه به ۷ عامل مهم زیر در این باره می توان اشاره داشت:

تورم و نرخ‌ها: افزایش نرخ‌ها و تورم ممکن است تأثیر مستقیمی بر قیمت سهام داشته باشد، سیاست‌های پولی، نرخ سود و سیاست‌های مالی دولت می‌توانند تأثیرگذار باشند.

قیمت دلار و صادرات: افزایش قیمت دلار می‌تواند بر صنایع و شرکت‌هایی که وابسته به واردات هستند، تأثیرگذار باشد همچنین صنایع صادراتی ممکن است از افزایش تورم بهره‌ برده و درآمد بیشتری کسب نمایند.

پیش‌بینی‌های سیاسی و اقتصادی: اقدامات دولت، سیاست‌های خارجی، تحولات سیاسی و اقتصادی، همه می‌توانند بر بازار سرمایه تأثیر بگذارند.

رشد اقتصادی: رشد اقتصادی کشور نیز بر بازار سرمایه تأثیرگذار است، افزایش نرخ‌ها و تورم ممکن است رشد اقتصادی را کاهش دهد و در نتیجه بر بازار سرمایه تأثیر منفی داشته باشد.

۶ ریسک و ۷ عامل اثر گذار  در بازار بورس کدامند؟

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه آزادسازی قیمت خودرو به معنای این است که دولت از مداخله در تعیین قیمت‌ خودروها خارج می‌شود و قیمت‌ها بر اساس عرضه و تقاضا و شرایط بازار شکل می‌گیرد، گفت: در سیاق بازار سرمایه، آزادسازی قیمت خودرو می‌تواند تأثیرات متنوعی داشته باشد:

افزایش درآمدها: در صورتی که قیمت خودروها به صورت آزاد تعیین شود، شرکت‌های خودروسازی ممکن است بتوانند قیمت‌های بیشتری برای محصولات خود تعیین کنند که می‌تواند به افزایش درآمدهای این شرکت‌ها و در نتیجه ارزش سهام آن‌ها منجر شود.

افزایش رقابت: از آنجایی که قیمت‌ها بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شوند، شرکت‌های خودروسازی ممکن است به دنبال افزایش کیفیت و کارایی محصولات خود باشند تا با رقبای خود رقابت کنند و تقاضا را به سمت خود جلب نمایند.

تأثیرات اقتصادی: افزایش قیمت خودروها می‌تواند تأثیراتی بر تورم و هزینه‌های مصرف‌کنندگان داشته باشد، این مسئله ممکن است به طور مستقیم به بازار سرمایه تأثیر بگذارد، اخبار مربوط به افزایش قیمت خودروها می‌تواند تأثیرات مثبت یا منفی روی شاخص‌های بازار سهام داشته باشد.

این فعال اقتصادی در ادامه با اشاره به مهمترین انواع ریسک در بورس، ابراز داشت:

ریسک بازار: این نوع ریسک به تغییرات قیمت‌های سرمایه‌ای مرتبط است، عواملی همچون تغییرات اقتصادی، سیاسی، اخبار شرکت‌ها و حتی عوامل بین‌المللی می‌توانند باعث تغییرات ناگهانی در قیمت‌های سهام شوند.

ریسک نرخ ارز: برخی شرکت‌ها ممکن است وابستگی به واردات یا صادرات داشته باشند و تغییرات در نرخ ارز می‌تواند تأثیر زیادی بر سودآوری آن‌ها داشته باشد.

ریسک مالی: این نوع ریسک به مواردی مانند بدهی، سرمایه‌گذاری های غیر به صورت نقدی و حتی مدیریت مالی نامناسب شرکت‌ها مربوط می‌شود.

ریسک عملیاتی: شامل مسائلی مانند قطع برق، بروز مشکلات در خطوط تولید و تأخیر در تأمین مواد اولیه است که می‌تواند به شرکت‌ها ضربه بزند.

ریسک سیاستی: تغییرات در سیاست‌های دولت، قوانین مالیاتی، وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور و همچنین مسائل سیاسی بین‌المللی می‌توانند تأثیرات زیادی بر بازار سهام داشته باشند.

ریسک نقدینگی: عدم توانایی شرکت‌ها در تأمین نقدینگی ممکن است باعث مشکلات جدی برای آن‌ها شود.

عبدالحمیدی در نهایت با تأکید بر اینکه مدیریت ریسک‌های مختلف یکی از مهمترین چالش‌های سرمایه‌گذاری در بازار بورس است، سرمایه‌گذاران را به مدیریت دقیق این ریسک ها توصیه نمود.

کد خبر: ۲۸۳٬۹۹۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • بی نام IR ۱۸:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
      0 0
      فعلا روز به روز بیشتر تو بورس سرمایه مردم نابود میشه و هیچ اقدام عملی از دولت دیده نمیشه..فقط دروغ و وعده توخالی تحویل مردم می‌دهید