بازار؛ گروه استانها: به اکثر بازارهای مشهد مقدس بهویژه بازار امام رضا(ع) و یا بازار بعثت طرقبه که پا بگذاری قریب بهاتفاق فروشگاههایی را مملو از زائران داخلی و خارجی به چشم مشاهده میکنی که غرق در درخشش سنگهای قیمتی و نقرهکاریهای هنرمندان این شهر زیارتی هستند.
گردشگران کشورهای مختلف به زائران حاشیه خلیجفارس، زائران پاکستانی و همچنین سایر کشورهای مختلف جهان یکی از خریداران و پای ثابت تولیدات کارگاههای زیورآلات و سنگهای قیمتی ازجمله فیروزه هستند اما متأسفانه با شیوع بیماری کرونا و به صفر رسیدن آمار گردشگران خارجی این روزها کارگاههای طلا و نقره سازی برای تعطیلی و تعدیل نیرو از یکدیگر سبقت میگیرند.
تولید ۴۰ تن نقره
رئیس دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگها در گفت و با بازار بابیان اینکه بیش از ۸۰ درصد جواهر کشور در مشهد مصرف میشود و در نقره نیز ما قطب تولید آن را در کشور به خود اختصاص دادهایم اظهار میکند: در حال حاضر دو هزار کارگاه تولیدی در حوزه سنگهای قیمتی وجود دارد که به علت شرایط شیوع ویروس کرونا، فعالیت این کارگاهها نیز تحت تأثیر قرارگرفته و به حالت نیمه تعطیل درآمده است.
ملیحه سلطانی بابیان اینکه به دلیل مشکلات در صادرات محصولات، تعداد کارگاههای تولید نقره به کمتر از یک هزار کارگاه رسیده است و بیشتر آنها به حالت تعطیل درآمدهاند اظهار میکند: تاکنون جایگاه خوبی در زمینه گوهرسنگها در سطح کشور داشتیم و در صورت حمایت میتوانیم جایگاه خود را حفظ کنیم.
متأسفانه با شیوع بیماری کرونا و به صفر رسیدن آمار گردشگران خارجی این روزها کارگاههای طلا و نقره سازی برای تعطیلی و تعدیل نیرو از یکدیگر سبقت میگیرند
وی بابیان اینکه مشهد قطب تولید طلا و نقره در کشور است یادآور میشود: در مشهد سالانه ۴۰ تن نقره تولید میشود که سنگهای قیمتی روی آن پیادهسازی میشود بنابراین نظر به اهمیت جایگاهی که پایتختی رویداد گوهرسنگها به مشهد میداد تلاش کردیم تا آموزش هدفمند را در برنامه خود قرار دهیم.
صادرات نسخه نجات کارگاههای جواهرسازی
رئیس دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگها بیان میکند: مشکلات ما بهقدری اساسی است و نگران کارگاههای نقره خود هستیم که تنها با صادرات نقره میتوانیم از تعطیلی کارگاههای تولیدی آن جلوگیری کنیم.
سلطانی اظهار میکند: کرونا در مشکلات ما بیتأثیر نبود اما مشکلات ما پیش از کرونا نیز بسیار عمده بود و همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه برداشت و فرآوری سنگهای قیمتی به روش سنتی پاسخگوی بازار داخلی و خارجی نخواهد بود در این رابطه اعتقاد دارد: مجبور هستیم برای بقا و حفظ بازارهای صادراتی به سمت صنعتی شدن پیش برویم.
قوانین دستوپا گیر است
رئیس دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگها اذعان میکند: تلاش بر این است تا در طراحی و خلاقیت در تولید محصول، هویت خود را حفظ کنیم اما واقعیت این است در حال حاضر برای حفظ تولیدکنندگان و صنعتگران این حوزه نیاز به بازاریابی و صادرات و ایجاد بازار فروش داریم.
سلطانی بابیان اینکه متأسفانه قوانین دستوپا گیری سد راه صادرات شده است اضافه میکند: نهادهای قانونگذار در حوزه قوانین صادرات و واردات باید پایکار بیایند و این قوانین را اصلاح کنند.
وی با اشاره به نامگذاری سال به نام جهش تولید تصریح میکند: در مشهد تعداد دو هزار کارگاه وجود دارد که در صورت عدمحمایت و بیتوجهی به صادرات نقره، عواقبی جز تعطیلی در انتظار این کارگاهها نیست.
قوانین دست و پاگیر مانع کار
رئیس دبیرخانه شهر جهانی گوهرسنگها با تأکید بر این موضوع که در شرایطی که تقاضا وجود دارد اما قوانین دست و پاگیر مانع کار هستند، بیان میکند: در حال حاضر تعداد ۱۶ هزار نفر در کارگاههای سنگهای قیمتی حضور دارند که در صورت حمایت از این حوزه تعداد چهار هزار فرصت شغلی جدید ایجاد خواهد شد و اینیک ظرفیت بسیار خوب است.
وی یادآور میشود: در سال جهش تولید، میبایست تولید فعلی حفظشده و بعد برای جهش آن فکری کرد و لذا برای جهش تولید چارهای بهجز حمایت، افزایش صادرات و بازاریابی منطقهای نداریم!
تعطیلی ۹۰ درصد کارگاهها
در همین راستا رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، نقره و جواهر مشهد نیز بابیان اینکه شیوع بیماری کرونا و برای صنعت گردشگری رکود به همراه آورد به بازار گفت: بسیاری از تولیدکنندگان و جواهرسازان نیز متأثر از این اتفاق خسارات غیرقابل جبرانی را متحمل شدند.
باقر معبودی نژاد بابیان اینکه به دلیل کرونا امسال بازار از مشتری و زائر خالی بود ادامه داد: متأسفانه بازار امام رضا(ع) بهعنوان یکی از مراکز اصلی خرید در روزهایی که همهساله در اوج گردشگر و خریدار بود به حالت تعطیلی درآمد و بسیاری از کارگاههای فعال از همین رو دست به تعدیل نیرو زدند.
طبق آمار سال گذشته حدود دو هزار کارگاه تولید نقره و زیور در مشهد فعالیت میکردند که متأسفانه در حال حاضر ۹۰ درصد کارگاهها تعطیل و یا به حالت نیمه تعطیل درآمده است
وی بابیان اینکه طبق آمار سال گذشته حدود دو هزار کارگاه تولید نقره و زیور در مشهد فعالیت میکردند افزود: متأسفانه در حال حاضر ۹۰ درصد کارگاهها تعطیل و یا به حالت نیمه تعطیل درآمده است.
رکود شدید در بازار نقره
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، نقره و جواهر مشهد با اشاره به اینکه پیشبینی بسیاری از تولیدکنندگان این بود که با افزایش قیمت طلا خریداران به سمت بازار نقره روی آورند، ادامه داد: متأسفانه این پیشبینی هم درست از آب درنیامد و به دلیل نبود مشتری بازار نقره با رکود شدید مواجه شد و این رکود هم چنان ادامه دارد.
معبودی نژاد ادامه داد: به همین دلایل هنوز خیلی از کارگاهها مشغول به فعالیت نشدهاند و اگر وضعیت بازار به همین شکل ادامه پیدا کند متأسفانه تعداد زیادی از این کارگاهها تعطیل خواهند شد که درنهایت به اخراج کارگران خواهد انجامید.
وی بابیان این موضوع که متأسفانه در حال حاضر کارگاههای تولیدی با حداقل توان در حال فعالیت هستند، افزود: همه امید ما این است که طی مذاکراتی که با مسئولان داشتیم برای بحث بیکاری و بیمه کارگران و معافیت کارفرمایان از مالیات فکری بکند تا مانع اخراج کارگران شویم.
نظر شما