به گزارش بازار، جانت یلِن، وزیر دارایی آمریکا امروز سهشنبه (۱۶ آوریل/۲۸ فروردین) گفت در پاسخ به حمله موشکی و پهپادی سپاه پاسداران به اسرائیل و همچنین حملات حوثیهای یمن به کشتیهای تجاری در خلیج عدن و دریای سرخ، آمریکا در تلاش خواهد بود تا با همکاری متحدانش و ائتلافی جهانی، تحریمهای جدیدی علیه ایران وضع کند «چرا که این کشور موجب بیثباتی در منطقه و اقتصاد جهانی شده است.
اظهارات وزیر دارایی آمریکا همزمان با ارسال نامه اسرائیل به ۳۲ کشور جهان است که طی آن دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این کشور خواسته است که در پاسخ به حمله ایران به این کشور، دولتهای جهان تحریمهای شدیدی را علیه برنامه موشکی سپاه پاسداران وضع کنند وهمچنین این نهاد را در فهرست سازمانهای تروریستی خود قرار دهند.
وزیر خارجه اسرائیل امروز گفت همراه با پاسخ نظامی، اقدامات دیپلماتیکش را هم در این زمینه آغاز کرده است.
خانم یلن گفت که صادرات نفت ایران «یکی از بخشهایی است که میتوانیم به آن رسیدگی کنیم» و افزود: «ما مشغول کار برای کم کردن توانایی ایران برای صادرات نفت بودهایم. روشن است که ایران همچنان به صادرات مقداری نفت ادامه میدهد. ممکن است کار بیشتری باشد که بتوانیم انجام دهیم.»
خانم یلن اشاره کرد که دولت بایدن قبلا بیش از ۵۰۰ فرد و نهاد ایرانی مرتبط با تامین مالی تروریسم را در سه سال گذشته تحریم کرده است.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، بعدا گفت که تحریمهای تازه «از جمله برنامه موشکی و پهپادی» ایران و همچنین سپاه پاسداران و وزارت دفاع این کشور را هدف خواهد گرفت.
همزمان جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفته است پس از حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل، این اتحادیه کار درباره افزایش تحریمها علیه تهران را آغاز کرده است.
آقای بورل گفت: «وقتی میگویم که خاورمیانه در لبه یک پرتگاه خیلی عمیق قرار دارد اغراق نمیکنم.»
او گفت کشورهای عضو موافقت کردند کلیه تلاشهای دیپلماتیک خود را برای پرهیز از سرایت مناقشه و بدل شدن آن «به یک جنگ منطقهای» به کار گیرند.
او میگوید اتحادیه اروپا در نظر دارد تحریمها درباره عرضه تسلیحات توسط جمهوری اسلامی، از جمله پهپادها به روسیه و گروههای نیابتی این کشور در خاورمیانه را تشدید کند.
اتحادیه اروپا قبلا ایران را برای تجهیز کردن روسیه به پهپاد در جنگ مسکو علیه اوکراین تحریم کرده است.
آقای بورل روز سهشنبه گفت که آن تحریمها میتواند گسترش یابد تا برنامه موشکی ایران و همچنین تحویل سیستمهای تسلیحاتی به گروه های نیابتی در لبنان، یمن، عراق و سوریه را در برگیرد.
او همچنین گفت که برخی اعضای اتحادیه اروپا چشم انداز تحریم سپاه پاسداران را مطرح کردند.
اما او این موضع اتحادیه اروپا را تکرار کرد که سپاه فقط در صورتی میتواند یک سازمان تروریستی شناخته شود که یک مرجع ملی در اتحادیه اروپا نتیجه بگیرد که این گروه در فعالیت تروریستی دست داشته است. او گفت اتحادیه اروپا از چنین موردی خبر ندارد اما از سازمان خدمات دیپلماتیک اتحادیه خواهد خواست بار دیگر این موضوع را بررسی کند.
نظر شما