به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی اتاق مشترک ایران و ترکمنستان، محمد خلیل ماهری اظهار کرد: در حال حاضر یکی از مؤلفه های حفظ همسایگی ایران با منطقه آسیای مرکزی، ظرفیت جغرافیایی است.
نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان ادامه داد: یکی از کشورهای این منطقه، ترکمنستان است که بر اساس اصل سیاست همسایگی و داشتن مرز مشترک، برای دستگاه سیاست خارجی کشور حائز اهمیت است.
به گفته وی، دو کشور دارای اشتراکات فرهنگی، مذهبی و تاریخی بسیاری هستند که توسعه روابط میتواند زمینه ساز توسعه اقتصادی بین آنها باشد.
وی با بیان اینکه همکاری بین دو کشور نیز بی شک پایدار خواهد ماند، افزود: اشتراکات فرهنگی کمک بسیاری برای ارتقای این موقعیت محسوب می شود.
ماهری با تاکید بر اینکه قرارگیری ایران و ترکمنستان در منطقه همجوار و وجود ظرفیتهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی میان دو کشور، بستر همگرایی و همکاری میان دو کشور را فراهم میکند، افزود: این امر میتواند به کاهش تنگناهای سیاسی و اقتصادی برای ایران منجر شود.
وی معتقد است: کشور ترکمنستان از نظر تاریخی و اقتصادی، اشتراکات فرهنگی با ایران دارد به علاوه، با توجه به ظرفیت تولید محصولات کشاورزی و ماشین آلات صنعتی در ایران و نیاز ترکمنستان، می توان روابط دو کشور در بخش اقتصادی توسعه یابد.
نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان خاطرنشان کرد: با توجه به تحریمهای گسترده اقتصادی و تجاری که بر ایران اعمال می شود، ترکمنستان میتواند بستری مناسب برای واگرایی در فشارها بر ایران و کاهش اثر آنها باشد.
نظر شما