۳ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۹
دخالت برخی از نهادها مخل تامین نیاز دارویی مردم؛ مجلس برای بهبود صنعت دارو در ۱۴۰۳ پیش قدم شود
رئیس انجمن داروسازان تهران مطرح کرد

دخالت برخی از نهادها مخل تامین نیاز دارویی مردم؛ مجلس برای بهبود صنعت دارو در ۱۴۰۳ پیش قدم شود

محبوبی رئیس انجمن داروسازان تهران به بازار گفت: یکی از ضرر های بزرگی که در حوزه های داروسازی و پزشکی می بینیم نتیجه دخالت برخی از نهادهای غیر تخصصی در این حوزه فوق تخصصی است.

بازار؛ گروه صنعت: ۲ سال اخیر سال های پر فراز و نشیبی برای فعالان زنجیره دارو اعم از شرکت های تولیدکننده دارو، مجموعه های پخش و مهمتر از همه موسسان داروخانه ها بود؛ چرا که از یک سو تعداد داروخانه ها به شدت افزایش یافت و از سویی دیگر نیز با اجرای طرح دارویار بدون زیرساخت های مناسب، زنجیره ای از کمبودها از جمله کمبود نقدینگی در داروخانه تا کمبود دارو بروز یافت.

اتفاقی که باعث شد داروسازان ۱۴۰۲ را با عدیده ای از مشکلات آغاز کنند و بعضی نیز ادامه فعالیت شان مورد تهدید شدید تعطیلی قرار گرفت. درست در چنین شرایطی که عرصه بر صنعت دارو تنگ شده بود، برخی از نهادها همچون وزارت اقتصاد و شورای رقابت پای شان را در یک کفش کردند تا دارو از طریق برخی از پلتفرم های توزیع آنلاین کالا که از قضا سابقه خوبی هم در حفظ اطلاعات مردم ندارند توزیع شود.

بنابراین تمامی این مشکلات در کنار همدیگر سال سختی را برای زنجیره دارو ایجاد کرد که در نهایت فشار آن به شرکت های تولیدکننده و تامین کننده دارو وارد شد و آینده تامین بازار دارویی کشور را نگران کننده کرد.

داروسازان با کمترین امکانات ۱۴۰۲ را پشت سر گذاشتند

آرش محبوبی رئیس انجمن داروسازان تهران برای بهبود وضعیت زنجیره دارو در سال ۱۴۰۳ طی گفت و گویی با بازار خواسته های خود را مطرح کرد: از تمامی داروسازانی که در صنعت دارو، چرخه پخش و داروخانه ها فعالیت دارند تشکر می کنم که توانستند در ۱۴۰۲ با کمترین امکانات، فشارهای اقتصادی زیادی را تحمل کنند.

مسئولان اشتباهات سال ۱۴۰۲ را دوباره در سال ۱۴۰۳ تکرار نکنند و برنامه ریزی مناسبی در حوزه بودجه بندی داشته باشند

وی افزود: کل داروسازان زنجیره دارو خدمات بسیار قابل قبولی را در سال گذشته به مردم ارائه کردند که حتی برای آن ادعایی هم ندارند. بنابراین از همگی آن ها بخاطر فداکاری ها و زحماتی که کشیدند تشکر می کنم و امیدوارم بتوانند در ۱۴۰۳، در شرایط بهتری خدمت گذار مردم باشند و باعث ارتقای سلامت جامعه شوند.

محبوبی درباره خواسته خود از دولتمردان و انتظارتی که از آن ها به عنوان رئیس انجمن داروسازان تهران دارد گفت: نخست خواهش می کنم مسئولان اشتباهات سال ۱۴۰۲ را دوباره در سال ۱۴۰۳ تکرار نکنند و برنامه ریزی مناسبی در حوزه بودجه بندی داشته باشند؛ چرا که موضوع تامین نقدینگی ۲ سالی می شود که به عنوان مشکل اصلی صنعت دارو مطرح شده و نیاز به رفع دارد.

وی ادامه داد: همچنین در حوزه تخصیص های ارزی نیز از متولیان بانک مرکزی درخواست دارم که همراهی بیشتری با داروسازان داشته باشند و تخصیص های معقول تری را برای حوزه ای که با سلامت مردم در ارتباط است در نظر بگیرند تا عواید آن به خودشان، ‌ خانواده هایشان و به طور کلی مردم برسد.

نهادهای غیر تخصصی توزیع دارو را به داروسازان بسپارند

رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: از همکاران سازمان غذا و دارو تقاضا دارم که در سال ۱۴۰۳ همانطور که تاکنون خودشان را خدمت گذار مردم و داروسازان دیده اند، کماکان به همان شکل ببیند و بتوانند با یک روند چابک تر، تصمیمات مناسب تر و سریع تر در خدمت مردم و داروسازان باشند که روند ارائه خدمات سلامت به مردم مختل نشود.

امیدواریم با تغییراتی که در مجلس و کمیسیون اصل ۹۰ اتفاق میفتد شاهد همراهی بهتر مجلس و این نهادها با صنعت دارو و وزارت بهداشت باشیم

محبوبی با اشاره به اینکه برخی از نهادهای غیر تخصصی سال ۱۴۰۲ مشکلات زیادی را به داروسازان تحمیل کردند افزود: تقاضایی از نهادهای غیر تخصصی مثل وزارت اقتصاد، شورای رقابت و غیره دارم که در حوزه تخصصی خودشان فعالیت کنند و وارد حوزه های تخصصی پزشکی، صنعت دارو، دارو و داروخانه ها نشوند. یکی از ضرر های بزرگی که الان در گروه پزشکی و داروسازی می بینیم نتیجه دخالت همین عزیزان است.

وی ادامه داد: همچنین امیدواریم با تغییراتی که در مجلس و کمیسیون اصل ۹۰ اتفاق میفتد شاهد همراهی بهتر مجلس و این نهادها با صنعت دارو و وزارت بهداشت باشیم تا بتواند نوید بخش سال خوبی برای مردم باشد.

نیازمند حمایت بیشتر نمایندگان مجلس در ۱۴۰۳ هستیم

این داروساز درباره انتظاراتی که از مجلس جدید دارد گفت: توقع بنده این است که در سال ۱۴۰۳ در مقام نخست در تبیین جایگاه داروساز و داروسازی همراهی بیشتری داشته باشند و در بحث بودجه بندی ارز مورد نیاز برای سال بعد واقع بینانه تر رفتار کنند و دید حمایتی داشته باشند.

صنعت دارو مدت ها است که بودجه مناسبی برای به روز رسانی، تجهیز، تعمیرات و بهبود جی ام پی نداشته است

محبوبی با اشاره به اینکه صنعت دارو طی سال های اخیر با چالش های زیادی در حوزه بودجه و نقدینگی مواجه بوده است افزود: این صنعت مدت هاست که بودجه مناسبی برای به روز رسانی، تجهیز، تعمیرات و بهبود جی ام پی نداشته است. بنابراین نمایندگان مجلس عددی که به عنوان بودجه دارویی در نظر می گیرند عددی باشد که باعث ورود ارز به صنعت، رشد کمیت و کیفیت دارو در سطح کشور شود تا خدایی نکرده شاهد این نباشیم که یا دارو نباشد و یا دارویی که موجود است از کیفیت قابل قبولی برخوردار نباشد.

علاوه بر مشکلاتی که به آن ها اشاره شد، یکی از چالش های مهم زنجیره دارو در سال ۱۴۰۲، عدم پرداخت به موقع مطالبات داروخانه ها از سوی شرکت های بیمه است که باعث کمبود نقدینگی شده و این کمبود به صورت زنجیره ای به کل زنجیره تامین دارو اعم از شرکت های پخش و در نهایت شرکت های داروسازی و وارد کننده دارو خسارت زده است. اتفاقی که باعث شده در روزهای پایانی سال نیز، ۶ تشکل سلامت محور طی نامه ای به معاون اول رئیس جمهور نسبت به وضعیت موجود ابراز نگرانی و از این مقام مسئول درخواست کمک و رسیدگی کنند.

گفتنی است چالش عدم پرداخت به موقع مطالبات داروخانه ها، باعث برگشت بیش از یک هزار میلیارد تومان چک شده است که ضرر و زیان آن علاوه بر تهدید به تعطیلی داروخانه ها به کل زنجیره دارو خواهد رسید و انتظار می رود مسئولان در این سال جدید برای رفع مشکلات فعلی چاره اندیشی کنند.

کد خبر: ۲۷۹٬۵۸۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha