به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، سهراب شرفی در جلسه کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته این اتاق که به صورت برخط (آنلاین) برگزار شد، بیان کرد: در دوران شیوع کرونا خسارت های هنگفتی به بخش گردشگری تحمیل شده است و صنعت گردشگری در فارس نیز روزهای سختی را سپری می کند.
وی افزود: به دلیل کرونا صنعت گردشگری ما از داشتن توریست داخلی و خارجی محروم شده اما این فرهنگ باید تغییر کند و ساز و کاری اندیشیده شود که گردشگران اطمینان پیدا کنند که تمام پروتکل های بهداشتی برای حفظ سلامت در اماکن گردشگری استان ما رعایت می شود.
شرفی اظهار داشت: الزام تعیین پروتکل های بهداشتی برای کسب و کارهای حوزه گردشگری وجود دارد زیرا آسیب های اقتصادی تحمیل شده بر بخش خصوصی فعال در این حوزه بسیار هنگفت است و ادامه مسیر تعطیلی آنها خسران زیادی به دنبال خواهد داشت.
خسارت بخش گردشگری از کرونا باید جبران شود
وی با بیان اینکه به دنبال ایجاد راهکارهایی برای جبران خسارت به صنعت گردشگری استان هستیم، اضافه کرد: باید برای دوران پساکرونا و رایج کردن گردشگری در محیط های سرباز و سر بسته برنامه با شرایط خاص تعریف کرد.
رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: یکی از بخش های قابل توجه در دوران کرونا در صنعت گردشگری استان توجه به گردشگری طبیعی، بوم گردی و روستاگردی است که فارس در این زمینه ظرفیت های خوبی دارد و گردشگران داخلی و خارجی می توانند با اطمینان از رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله اجتماعی از این بخش گردشگری استان استفاده کنند.
شرفی عنوان داشت: باور داریم با وجود بیماری کرونا هم می توان از صنعت گردشگری بهره برد که در این زمینه رایزن های فرهنگی سفارتخانه های ما نیز باید در بحث اجرایی شدن پروتکل های بهداشتی در اماکن میراثی و فرهنگی و گردشگری استان تبلیغات و اطلاع رسانی کنند و نگرانی توریست ها را برای سفر به کشورمان کاهش دهند.
وی با تاکید بر اینکه هم اینک زمان مناسبی برای اصلاح فرآیندهاست تصریح کرد: در فضایی که کرونا تمام بخش ها را تعطیل کرده فضایی فراهم شده تا ساز و کارهای اجرایی برای عملیاتی شدن برخی از برنامه های زیربنایی در حوزه گردشگری استان از جمله راه اندازی پلیس گردشگری تبیین شود.
شرفی افزود: اجرای طرح پلیس گردشگری در استان از الزامات است و باید با هماهنگی با نیروی انتظامی و مدیران استان از ظرفیت سرباز وظیفه های مسلط به زبان انگلیسی، فرم های مشخص و سایر ملزومات برای اجرایی شدن پلیس گردشگری تعریف و استفاده کنیم.
وی بیان کرد: همچنین در بحث راهنمایان گردشگری نیز نیازمند اقدامات زیربنایی در صنعت گردشگری استان هستیم تا بتوانیم به ساختارهای اجرایی مناسبی در این زمینه برسیم.
سیاست گذاری های اشتباه دولت در بخش گردشگری
شرفی با بیان اینکه میراث فرهنگی استان باید در قبال صنعت گردشگری استان پویاتر عمل کند اظهار داشت: سیاستگذاری ها و حمایت های دولتی نکته مهمی و قابل اهمیتی در انجام وظائف است اما متاسفانه دولت در طول سالها به واسطه سیاست گذاری های اشتباه و تکیه بر منابع نفتی، فشارهای زیادی را بر مردم تحمیل کرده در حالی که گردشگری می تواند بخش اصلی و درآمدزای کشور و استان فارس باشد.
وی ادامه داد: باید هسته ای در زیر مجموعه کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی فارس ایجاد شود تا با حمایت از نخبگان و ایده پردازان، بتوانیم به صورت میدانی و کاربردی پروژه های تحقیقاتی در حوزه گردشگری استان را شناسایی و انجام و به راهکارها و ایده های عملیاتی در حوزه گردشگری استان برسیم.
در این جلسه امید فاضل زاده رئیس گروه توسعه و ارزشیابی مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: گردشگری یکی از بخش های متاثر از ویروس کروناست که با توجه به نامحدود بودن زمان بیماری، تبعات این ویروس بر روند فعالیت ها و کسب و کارهای حوزه گردشگری نیز مشخص نیست و این روند نامعلوم بسیار آسیب زاست.
وی افزود: در پی شیوع بیماری کرونا بسیاری از افراد داخل و خارج از سیستم گردشگری خارج شدند لذا برای رونق بخشی و فعالیت کسب و کارها در این حوزه نیاز است یکی از اعضای ستاد کرونای استان به عنوان عضو در کمیسیون گردشگری اتاق و جلسات مربوطه حضور داشته باشد تا با همفکری فعالان بخش خصوصی بتوانیم تصمیم گیری و پروتکل های مناسبی برای فعالیت بخش های مختلف گردشگری استان تهیه و اجرا کنیم.
فاضل زاده بیان کرد: باید بپذیریم که کرونا جزیی از زندگی همه ما شده لذا باید برای هر نوع فعالیت در مشاغل پروتکل خاص تعریف شود تا امکان فعالیت اقتصادی فراهم شود.
وی با تاکید بر جنبه های گردشگری استان فارس و ارائه راهکارهای مختلف برای فعالیت دوباره گردشگری در فارس ادامه داد: برای اجرای برنامه ها در حوزه گردشگری باید اولویت فعالیت ها در مکان های سرباز باشد تا فاصله گذاری اجتماعی و موارد بهداشتی به خوبی رعایت شود.
آریا گل نشین یکی از فعالان بخش خصوصی در حوزه گردشگری استان فارس هم گفت: نیاز است مرکز مطالعات و تحقیقات گردشگری با محوریت اتاق بازرگانی فارس و بخش خصوصی ایجاد شود تا بتوان برای ترویج و قدرتمند شدن بخش گردشگری فارس در دوران پسا کرونا برنامه اجرایی تدوین کرد.
نظر شما