۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۴
صادرات بیش از ۵ هزار میلیون دلار از حوزه مواد غذایی
رئیس مرکز توسعه فناوری‌ راهبردی معاونت علمی عنوان کرد

صادرات بیش از ۵ هزار میلیون دلار از حوزه مواد غذایی

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی گفت : پس از صنایع پتروشیمی ، بیشترین گردش مالی و بیشترین فرصت‌های ایجاد اشتغال با اختصاص ۱۷ درصد در دست صنایع غذایی کشور است.

به گزارش بازار، شقایق حق‌جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی در رویداد نشست سکوهای جدید ایجاد نوآوری در صنعت غذایی، به معرفی جعبه ابزار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برای تسهیل در امر تحقیق و توسعه پرداخت.

وی با بیان اینکه تحقیق و توسعه، احتیاج به زیرساخت‌های تخصصی دارد که گران است و به راحتی در دسترس نیست، افزود: یکی از رویکردهای جدید ما در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برای دانش‌بنیان شدن صنعت کشور، کمک به راه‌اندازی آزمایشگاه‎‌های تخصصی ساخت سریع و شبکه‌سازی همه ظرفیت‌های ساخت، تولید، تست و استانداردسازی است تا تحقیق و توسعه در کشور آسان و ارزان شود.

حق‌جوی با اشاره به اینکه صنایع غذایی یکی از صنایع مهم ما در کشور است؛ گفت: پس از صنایع پتروشیمی، بیشترین گردش مالی و بیشترین فرصت‌های ایجاد اشتغال با اختصاص ۱۷ درصد، در دست صنایع غذایی کشور است. همچنین امنیت غذایی، یک مسئله با اهمیت جهانی است؛ بنابراین یکی از اولویت‌هایمان راه‌اندازی فب لب تخصصی صنایع غذایی است. ظرفیتی را شناسایی و به عنوان محور فعالیت‌ها بر روی آن سرمایه‌گذاری کردیم.

رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری افزود: در نخستین رویداد ملی فبین‌فود که اردیبهشت سال آینده به منظور هم‌افزایی و مشارکت نقش‌آفرینان زیست بوم دانش و نوآوری در صنعت غذای کشور با عنوان هم‌رسانی نیازها و ایده‌های نوآورانه صنایع غذایی در آزمایشگاه ساخت سریع (فب‌لب) ، در مشهد برگزار خواهد شد، در نظر داریم تا ظرفیت‌های ساخت، تولید، آزمایش و استانداردسازی را در کشور شناسایی کنیم و میان همه به اشتراک بگذاریم. به عبارتی نوآوری، تحقیق و توسعه را آسان و ارزان کنیم به گونه‌ای که قابلیت سفارش داده شدن داشته باشد.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی گفت: بیشترین میزان اعتبارات تحقیق و توسعه در کشورهای توسعه یافته (بیش از ۵۰ درصد) از بخش تحقیق و توسعه شرکت‌های بزرگ می‌آید. به بیان دیگر شریک کلیدی ما در بخش تحقیق و توسعه کشور، شرکت‌های بزرگ هستند.

جوی جوانمرد افزود: پس از نفت و صنایع پتروشیمی، صنعت غذا از لحاظ تولید ناخالص داخلی، پیشتاز است. طبق آمار سال ۱۴۰۱ بیش از پنج هزار میلیون دلار صادرات حوزه مواد غذایی داشته‌ایم که نشان‌دهنده اهمیت اقتصادی این صنعت است.

نشست سکوهای جدید ایجاد نوآوری در صنعت غذایی با حضور رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی و جمعی از صاحبان و نوآوران صنایع بزرگ غذایی امروز برگزار شد.

کد خبر: ۲۷۶٬۵۸۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha