به گزارش بازار، کاظم جلالی گفت: کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه هر سال در یک نوبت تشکیل میشود که البته در زمان شیوع کرونا، با مقداری وقفه نیز همراه بود.
وی یادآور شد: در سال ۱۴۰۱، نشست این کمیسیون در گروزنی روسیه برگزار شد و چهارشنبه نهم اسفندماه جاری نیز هفدهمین نشست این کمیسیون در تهران برگزار خواهد شد.
جلالی همچنین گفت: جواد اوجی وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران و الکساندر نواک معاون نخستوزیر روسیه، رؤسای کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور، این جلسات را مدیریت خواهند کرد.
سفیر ایران در مسکو گفت: سازمانهای مرتبط هر دو کشور در موضوعات مورد بررسی در نشستهای این کمیسیون، طی چندماه گذشته کار تخصصی، گفتوگو و مذاکره داشتهاند و در نهایت، در روزهای دوشنبه و سهشنبه (هفتم و هشتم اسفندماه ۱۴۰۲)، جلسات کمیتهها تشکیل و تصمیمات نهایی اتخاذ میشود و در نهایت، پیشنهادهای کمیتهها به رؤسا و اعضای کمیسیون مشترک ارائه خواهد شد.
وی ادامه داد: هیات روسی، هیأت بزرگی متشکل از حدود ۱۶۰ تا ۱۷۰ نفر از مدیران و کارشناسان مجموعه وزارتخانهها و سازمانهای دولتی و نیز نهادهایی از بخش خصوصی روسیه است که به همین منظور به تهران سفر خواهند کرد.
جلالی گفت: در جلسات کمیسیون، همه موضوعات اقتصادی مورد بحث قرار میگیرد. همه همکاریهای اقتصادی در حوزههای نفت، گاز و انرژی، صنعت، معدن و تجارت، کشاورزی، فناوری، صنعتی و ... بررسی میشود که امیدوار هستیم تصمیمات خوبی برای توسعه مناسبات دوجانبه اتخاذ شود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه در بخش دیگری از این گفت و گو در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره احتمال امضای موافقتنامه اجرایی ساخت راهآهن رشت- آستارا همزمان با برگزاری کمیسیون مشترک دو کشور در تهران، نسبت به تحقق این امر ابراز امیدواری کرد.
وی با اشاره به امضای توافقنامه ساخت راه آهن رشت – آستارا در اواخر اردیبهشتماه ۱۴۰۲ در حضور رئیسجمهوری اسلامی ایران و حضور ویدیوکنفرانسی رئیسجمهوری روسیه گفت: اجرای این طرح که مسیر ریلی بخش غربی کریدور شمال – جنوب را تکمیل میکند، برای روسیه و ایران مهم است و دو کشور در سطوح رهبران، به صورت مستمر روند اجرایی شدن این طرح را رصد میکنند.
جلالی اظهار داشت: پیش از آن زمان زیادی صرف مقدمات موافقتنامه ساخت راه آهن رشت – آستارا شده بود و تقریبا حدود یکسال، در این زمینه پیگیریهای لازم انجام شد.
وی ادامه داد: از زمان امضای این موافقتنامه تاکنون نیز مذاکرات فشردهای بین طرفهای ایرانی و روسی با هدف آماده کردن موافقتنامه اجرایی صورت گرفته است که این مذاکرات اول اسفندماه ۱۴۰۲ نیز به صورت وبیناری و به میزبانی سفارت ایران در مسکو، بین طرفهای ایرانی و روسی انجام شد.
سفیر ایران در مسکو گفت: تقریبا همه موضوعات به جز یک نکته در موافقتنامه اجرایی طرح ساخت راهآهن رشت – آستارا نهایی شده است که امیدوار هستیم تا زمان برگزاری نشست کمیسیون مشترک دو کشور این موضوع نیز حل و فصل شود و شاهد امضای این موافقت نامه اجرایی در تهران باشیم.
وی تأکید کرد: امضای موافقتنامه اجرایی ساخت راهآهن رشت – آستارا، مطالبه، تقاضا و تلاش ما است و امیدوار هستیم مذاکرات میان وزارت راه و شهرسازی و وزارت حمل و نقل روسیه به تفاهم درباره یک موضوع باقیمانده منجر شود.
جلالی گفت: شخصا خیلی امیدوار هستم که موافقتنامه اجرایی ساخت راه آهن رشت - آستارا همزمان با نشست کمیسیون مشترک نهایی شود.
نظر شما