۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۰
علت گرانی ها و ارزانی ها در بورس فلزات مشخص نیست| گردهمایی صاحب نظران دور میز فولاد چاره کار است
رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد در گفتگو با بازار:

علت گرانی ها و ارزانی ها در بورس فلزات مشخص نیست| گردهمایی صاحب نظران دور میز فولاد چاره کار است

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن آلات و فولاد با انتقاد از اینکه علت گران و ارزانی کالا در بورس فلزات مشخص نیست گفت: برای تامین نظر تامین کننده و مصرف کننده باید میز فولادی با حضور صاحب نظران تشکیل شود.

بازار؛ گروه صنعت: بازار آهن آلات و فولاد کشور همواره دستخوش یکسری تغییر تحولات و نوسان به خصوص نوسان قیمتی بوده و هست. این در شرایطی است که این تحولات به ویژه نوسان های قیمتی بر صنایع بسیاری تاثیرات زیادی می گذارد لذا ثبات قیمت ها امری حیاتی در این بخش محسوب می شود. با این وجود بازار آهن آلات نیز مانند بسیاری دیگر از بازارها امسال با نوساناتی همراه بوده است.

حمیدرضا رستگار رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن آلات و فولاد استان تهران در خصوص شرایط حاکم بر بازار به خبرنگار بازار می گوید: ما از ابتدای سال نوسانات جزئی در قیمت های انواع مقاطع فولادی داشتیم که دلیل این نوسانات بعضا جهانی بوده یا در بازارهای داخلی برخی تولیدات مصرف بیشتری داشته و افزایش قیمت ها رقم خورده است. بنابراین بازار ما در سال جاری یک نوسانات قیمتی جزئی را تجربه داشته است.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن آلات و فولاد استان تهران: گرانی اخیرا قیمت مقاطع فولادی همچون میلگرد، تیرآهن، و انواع اهن الات به دلیل تحلیل ها و برداشت هایی است که از بودجه ۱۴۰۳ شده و مقداری هم بحث نوسان ارز یک مساله کلی است که باید حل کنند چون تاثیر مستقیم روی تمام کالاها می گذارد

رستگار در خصوص افزایش قیمت هایی که در دی و بهمن جاری نیز رقم خورد گفت: اواخر دی ماه و اواسط بهمن به دلیل برداشت هایی که از بودجه سال ۱۴۰۳ در بازارهای مالی کلی کشور وجود دارد برخی از رفتارهای اقتصادی را برای سال ۱۴۰۳ تنظیم کرد؛ یعنی بودجه که نوشته می شود پیام هایی برای تصمیمات گره های مختلف اقتصادی دارد. به این ترتیب با توجه به اتفاقاتی که افتاد در اوایل بهمن ماه قیمت های برخی از اقلام فولادی گرانتر شد یعنی تقاضای بیشتری بود. تحلیل من این است که گرانی کالا به دلیل کمبود نبوده و همچنین به دلیل داشتن مصرف بیش از اندازه نبوده چون در دو ماه اخر سال به دلیل شرایط جوی پروژه های با حداقل توان کار می کنند.

رستگار خاطر نشان کرد: باز هم تاکید می کنم که گرانی اخیرا قیمت مقاطع فولادی همچون میلگرد، تیرآهن، و انواع اهن الات به نظر بنده به دلیل تحلیل ها و برداشت هایی است که از بودجه شده و مقداری هم بحث نوسان ارز یک مساله کلی است که باید حل کنند چون تاثیر مستقیم روی تمام کالاها می گذارد.

پشت برخی بالا رفتن قیمت ها اعمال و بازارسازی ها است

این مقام صنفی با بیان اینکه اگر قرار است قیمت کالایی تغییر یابد باید یک استاندارد داشته باشد و یک دلیل منطقی و فنی داشته باشد گفت: با این وجود برخی مواقع می بینیم قیمت ها بالا می رود اما دلیل منطقی پشت آن نیست و مشخص است که اعمال نظر و بازار سازی می شود. پیشنهاد ما این بوده که در بازار فولاد همه افرادی که در این زنجیره قرار می گیرند از تولید تا انتهای کار که مصرف و صادرات است نماینده داشته باشند؛ یعنی اینگونه نباشد که غیر منطقی یک کالایی گران شود.

رستگار: پیشنهاد ما این بود که یک «میز فولاد» تشکیل بدهند یا اتاقی را تشکیل بدهند که بر ای مسائل فولادی نظر بدهند تا نظر تولید کننده ها و مصرف کننده همزمان تامین شود

وی همچنین در پاسخ به این سوال که چه باید کرد که کالا ها به گفته شما غیرمنطقی گران نشود، گفت: در بحث آهن و فولاد بارها گفته ایم تمام گروهای صاحب نظر که وجاهت فنی و قانونی دارند باید تصمیم گیری کنند. در واقع اتحادیه اهن و فولاد و فلزات تهران و دیگر اتحادیه های فعال در سراسر کشور صاحب نظر هستند باید در این جریان ورود پیدا کنند و پیشنهاد ما این بود که یک «میز فولاد» تشکیل بدهند یا اتاقی را تشکیل بدهند که برای مسائل فولادی نظر بدهند تا نظر تولید کننده ها و مصرف کننده همزمان تامین شود. این وقتی اتفاق می افتد که تمام گروه ها و جریانات صاحب نظر باشند.

بورس فلزات تبدیل به بازار مکاره شده است

رستگار ادامه داد: متاسفانه می بینیم که بورس برای خود تصمیم می گیرد و بارها گفته ایم این روند را اصلاح کنیم سیاست کلی این باشد که منافع مردم در نظر گرفته شود نه اینکه تبدیل به بازار مکاره شود که علت گرانی و ارزانی اش مشخص نباشد. معلوم نیست چه افرادی در خرید بورس ورود می کنند در حالی که اگر هر فردی بخواهد در حوزه توزیع فعالیت کند حتی شرکت های دولتی باید از اتحادیه و اصناف مجوز بگیرند.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد و فلزات استان تهران در ادامه همچنین متذکر شد: در حال حاضر تمام شرکت های حقوقی، نیمه دولتی و غیره وقتی در بازار توزیع دخالت می کنند؛ ما به هیچ وجه مطلع نمی شویم که اینها چه نیتی پشت سرشان است و چه دستگاهی باید نظارت کند؟ لذا اگر قانون حکمفرما شود هیچ کس مستثنی نیست و همه باید هم بهره مند از قانون شوند هم مالیات را باید بدهند. چرا که توزیع ثروت در کشور وقتی عادلانه می شود که هیچ کس رانت ویژه نداشته باشد یعنی هیچ جایگاه ویژه ای برای خود تعریف نکند.

پیش بینی بازاری آرام برای فولاد و فلزات در ۱۴۰۳

رستگار ادامه داد: با وجود اینکه بارها این مساله را متذکر شده ایم اما هنوز متولی این بخش را مسئول کار نکرده اند به این ترتیب ما افرادی داریم که اینها ذی نفعان اصلی اهن و فولاد هستند و هزاران میلیارد تومان در این بازار کسب و کار می شود اما هیچکس پاسخگو نیست.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن آلات، فولاد و فلزات تهران همچنین در پیش بینی بازار در سال ۱۴۰۳ نیز گفت: به نظر می رسد بازار ۱۴۰۳ ما با تمام مسائلی که مطرح شد بازاری آرام خواهد بود و سعی دولت این است که بازار را آرام اداره کند. به نظر بنده بهترین مسیری که می تواند این امر محقق شود سپردن کار بازار به خود اصناف و اتحادیه ها است. یعنی نگذارند افرادی که صاحب نظر نیستند یا خط و مشی غلطی را تزریق می کنند کار را به دست بگیرند. الان علت ناراحتی مردم این است که کار دست خود مردم نیست.

کد خبر: ۲۷۴٬۶۳۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha