به گزارش بازار، علیرضا پرنده مطلق روز یکشنبه در همایش "آشنایی با نیروگاههای تجدیدپذیر در صنایع خراسان جنوبی" با اشاره به اقدامات انجام شده در ساتبا برای احداث چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی توسط سرمایه گذاران داخلی در کشور افزود: در مجموع ۳۸۱ ساختگاه برای ساخت نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت بیش از ۱۰ هزار و ۲۰۰ مگاوات با محوریت ۱۶ شرکت برق منطقه ای در سراسر کشور وجود دارد.
وی عنوان کرد: کمیته انرژیهای تجدیدپذیر کشور به صورت هفتگی با حضور مراجع ذیربط در حال برگزاری است تا موانع پیشروی ساخت نیروگاهها برداشته شود.
معاون فنی و مهندسی ساتبا با اشاره به مشکلات ناترازی تولید و مصرف انرژی در کشور گفت: برای رفع ناترازیهای برق در کشور راهی جز توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر (خورشیدی و بادی) وجود ندارد.
وی افزود: مصرف برق کشور در حال افزایش است بنابراین توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر باید در مدت کوتاهی اتفاق بیفتد، فصل تابستان ناترازی مصرف برق و فصل زمستان چالش ناترازی مصرف گاز را داریم که باعث می شود برخی نیروگاههای ما در تامین انرژی خود دچار مشکل شوند.
پرنده مطلق گفت: مصرف برق کشور به سمتی میرود که باید بین ۱۲ تا ۱۸ هزار مگاوات مدیریت مصرف داشته باشیم و در این خصوص صنایع باید بیش از گذشته مدیریت مصرف داشته باشند.
وی افزود: در دولت سیزدهم تولید ۱۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر طی چهار سال هدفگذاری شده و دولت توانسته است تاکنون ظرفیت احداث ۲۶۲.۷۸ مگاواتی را ایجاد کند.
احداث چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا سال آینده
معاون فنی و مهندسی ساتبا بیان کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید برق از منابع تجدیدپذیر کشور بیش از هزار و ۱۰۰ مگاوات است که براساس هدفگذاری در برنامه ششم توسعه باید به ۳۰ هزار مگاوات برسد.
وی همچنین گفت: معادل ۵۰ درصد مصرف برق خراسان جنوبی را از محل نصب نیروگاههای تجدید پذیر دنبال میکنیم و در زمینه واگذاری زمین در استان مشکل وجود دارد که باید روند آن تسهیل شود.
پرنده مطلق افزود: ۱۸.۵ مگاوات تولید انرژی تجدیدپذیر در خراسان جنوبی وارد مدارد شده و پیگیریها برای نصب ۲۰۹ مگاوات در حال انجام است که در ۲ سال آینده وارد مدار خواهد شد.
وی به مرز مشترک خراسان جنوبی و افغانستان اشاره کرد و گفت: مصوبه صادرات برق نهایی شده که به زودی ابلاغ خواهد شد و سرمایه گذاران میتوانند انرژی تجدید پذیر تولید و نسبت به صادرات آن اقدام کنند.
معاون فنی و مهندسی ساتبا عنوان کرد: طرح ساخت ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی حمایتی پنج کیلوواتی نیز در مدت پنج سال هدفگذاری شده که اجرای این طرح تاثیر زیادی بر زندگی خانوادههای تحت پوشش نهادهای حمایتی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه صنایع ملزم شدند یک تا پنج درصد از برق مصرفی خود را از انرژیهای تجدیدپذیر تامین کنند افزود: مطابق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، صنایعی که دیماند آنها بیشتر از یک مگاوات است، موظفند در سال نخست معادل یک درصد و تا سال پنجم معادل پنج درصد از مصرف برق خود را از طریق ساخت نیروگاه تجدیدپذیر تامین کنند.
پرنده مطلق اظهار داشت: در غیر این صورت یک تا پنج درصد از برق مصرفی این صنایع با نرخ تجدیدپذیر محاسبه و در قبض آنها اعمال میشود.
نظر شما