به گزارش بازار، در فرایند احداث نیروگاه های تجدیدپذیر، با هدف حمایت از تولیدکنندگان داخلی اولویت ساتبا استفاده حداکثری از ظرفیتهای تولید داخل با ملاحظات رعایت قیمت رقابتی و امکان تامین تجهیزات در بازه زمانی کوتاه و مطابق با برنامه زمانبندی احداث و بهرهبرداری از این نیروگاهها است.
علی شب نورد ضمن اشاره به اهمیت و ضرورت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور و با هدف رفع ناترازی و حمایت از سرمایهگذاران در این حوزه، به تشریح برنامه وزارت نیرو برای احداث ۳۰هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در طول مدت برنامه هفتم توسعه و احداث ۱۰هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا نیمه سال ۱۴۰۴ پرداخت. همچنین در این راستا مدلهای خرید برق متنوعی برای حمایت از سرمایهگذاران در حوزه انرژی های تجدیدپذیر در دستور کار قرار گرفته است.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح انواع مدلهای سرمایه گذاری پرداخته و گفت: برای جذب سرمایه در این بخش مدلهای خرید برق متنوعی طرحریزی شده است که بخشهای متفاوتی را در بر میگیرد؛ از جمله آنها میتوان به مدل خرید برق به صورت ارزی و ریالی بر اساس مجوزهای اخذ شده از شورای عالی اقتصاد برای احداث ۸۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه بادی از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید اشاره کرد.
شب نورد ادامه داد: از سوی دیگر مدل عرضه برق در بورس انرژی از طریق تابلوی سبز، مدل تهاتر انرژی برای تامین برق پایدار صنایع، مدل خرید برق از محل ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف برای ظرفیتهای پایین، مدل احداث نیروگاههای تجدیدپذیر با هدف صادرات، مدل تامین برق برای مراکز استخراج رمز ارز و مدلهای امکان توسعه سامانههای مقیاس کوچک حمایتی و غیر حمایتی نیز از دیگر برنامه های وزارت نیرو برای جذب سرمایه است.
وی افزود: در همین راستا ساتبا با انجام فعالیتهای زیربنائی همانند مبادله تفاهمنامه با صندوق توسعه ملی برای تامین منابع مالی از محل واگذاری تسهیلات صندوق، معادل ۸۰ درصد منابع مورد نیاز پروژه برای قراردادهای خرید برق از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و برق پایدار صنایع با معرفی ساتبا و همچنین مبادله تفاهم نامه با صندوق محیط زیست و صندوق نوآوری و شکوفایی برای مدلهای سرمایه گذاری دیگر، گامی اساسی در اجرائی سازی این طرح ها برداشته است.
این گزارش حاکی است باتوجه به توضیحات مدیرکل دفتر نظارت بر احداث و تولید نیروگاههای ساتبا، تاکنون برای بالغ بر ۱۱هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر پروانه احداث صادر شده است و هم اکنون ظرفیت ۱۱هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در مراحل مختلف توسعه از جمله دوره پیشبرد شامل اخذ مجوزهای سه گانه، تامین مالی تا مراحل احداث شامل تامین تجهیزات و عملیات عمرانی، مکانیکال و الکتریکال نیروگاه هستند.
نظر شما