۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۱
دستگاه‌های اجرایی ملزم به استفاده از نیروگاه خورشیدی شدند

دستگاه‌های اجرایی ملزم به استفاده از نیروگاه خورشیدی شدند

با اعلام سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری ایلام، نهادهای دولتی موظف شدند حداقل ۲۰ درصد انرژی مصرفی خود را از طریق نیروگاه‌های خورشیدی برای مقابله با ناترازی انرژی تأمین کنند.

به گزارش بازار، رضا دارابی روز یکشنبه در جلسه کمیته انرژی‌های تجدیدپذیر استان، بر ضرورت احداث نیروگاه‌های خورشیدی توسط دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی تأکید کرد.

وی تصریح کرد که تمام ساختمان‌های دولتی، از جمله ادارات و مدارس، موظف هستند طبق قانون حداقل ۲۰ درصد انرژی مصرفی خود را از طریق احداث نیروگاه‌های خورشیدی تأمین کنند.

سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری ایلام با تایکد بر اینکه این قانون باید با جدیت اجرا شود، تصریح کرد که در شرایط کنونی که ناترازی انرژی در کشور حاکم است، دستگاه‌های اجرایی باید پیشگام در احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر باشند و از ظرفیت‌های موجود در استان استفاده کنند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام در ادامه این نشست درباره ظرفیت‌های موجود در استان برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی گفت: برنامه‌ریزی برای احداث ۷۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در نقاط مختلف ایلام انجام شده و بیش از ۵۵۰ مگاوات از این ظرفیت‌ها به سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های فتوولتائیک اختصاص یافته است.

«ولی‌اله ناصری» با قدردانی از عملکرد کارگروه انرژی‌های تجدیدپذیر استان، خاطر نشان کرد: در این جلسه مقرر شد اداره امور اراضی و منابع طبیعی استان، زمین‌های مناسب برای احداث این پروژه‌ها را شناسایی و معرفی کند.

وی تاکید کرد که استان ایلام به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی خود، بستر مناسبی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی دارد و سرمایه‌گذاری در این حوزه با تسهیل‌گری دستگاه‌های اجرایی همراه شده است.

سخنگوی صنعت برق استان ایلام نیز در این نشست ضمن اشاره به جذابیت انرژی‌های تجدیدپذیر در بورس انرژی و تابلو سبز، اظهار کرد که صنایع می‌توانند با تأمین ۵۰ درصد انرژی مصرفی خود از طریق احداث نیروگاه‌های خورشیدی، علاوه بر معافیت از برنامه‌های مدیریت بار، درآمد قابل‌توجهی از فروش انرژی به‌دست آورند.

ناترازی انرژی به معنای عدم تعادل میان تولید و مصرف انرژی است که استان ایلام نیز مانند بسیاری از مناطق کشور با آن روبه‌رو است.

این مشکل به دلایلی نظیر افزایش مصرف، محدودیت زیرساخت‌های تولید، وابستگی به سوخت‌های فسیلی و هدررفت انرژی در شبکه‌های توزیع ایجاد شده است.

برای رفع این چالش، توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر به‌ویژه خورشیدی، بهینه‌سازی مصرف و مدیریت کارآمد انرژی می‌توانند نقش بسزایی داشته باشند.

همچنین استفاده از منابع دیگر تجدیدپذیر مانند باد و بیوگاز، در کنار بهبود زیرساخت‌های انتقال و توزیع انرژی، به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی کمک خواهد کرد.

کد خبر: ۳۳۷٬۹۵۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha