به گزارش بازار، سعید احمدی با اشاره به اینکه نیروگاه طرشت در سال ۱۳۳۸ احداث شده و از قدمت بسیار بالایی برخوردار است، افزود: نیروگاه طرشت دارای چهار واحد ۱۲.۵ مگاواتی بخار است که بیش از ۶۰ سال از عمر فعالیت آنها میگذرد. تکنولوژی طراحی این واحدها بسیار قدیمی بوده و اکثر تجهیزات و قطعات آن فرسوده شده است.
وی با تاکید بر اینکه این واحدها دارای راندمان بسیار کم (حدود ۲۱ درصد) و مصرف سوخت بالایی است، ادامه داد: به دلیل سن بالای نیروگاه، تامین قطعات مصرفی و یدکی نیروگاه با مشکلات زیادی همراه بوده و هزینه بهرهبرداری بالایی دارد.
احمدی اضافه کرد: سیستم خنککن واحدهای نیروگاه از نوع برجتر بوده و دارای مصرف آب بسیار زیادی است؛ به گونهای که روزانه حدود سه هزار مترمکعب آب در فرایند تولید برق این واحدها مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین هزینههای زیادی نیز صرف نگهداری و انجام تعمیرات سالیانه آن میشود.
سرپرست طرحهای نیروگاهی شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با اشاره به اینکه واحدهای قدیمی نیروگاه و ایستگاه گاز آن دارای آلودگی صوتی است، بیان کرد: از سوی دیگر با توجه به راندمان پایین نیروگاه، در ازای ظرفیت تولیدی آن ذرات آلاینده بیشتری هم تولید میشود.
وی با بیان اینکه با توجه به موقعیت مکانی، نیروگاه طرشت در شهر تهران از اهمیت خاصی برخوردار بوده و بار مناطقی از مرکز پایتخت را تامین میکند، گفت: به همین دلیل با توجه به موارد یاد شده و وجود زیرساختهای موجود در این نیروگاه، شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در راستای ماموریت و رسالت خود مبنی بر مدیریت، افزایش راندمان و بهسازی نیروگاههای برق در سراسر کشور، تصمیم به بازنشسته کردن واحدهای موجود و احداث واحدهای جدید در محوطه نیروگاه طرشت کرده است.
سرپرست طرحهای نیروگاهی شرکت مادرتخصصی برق حرارتی ادامه داد: در فاز اول طرح جدید نیروگاه طرشت، دو واحد بخار قدیمی نیروگاه از مدار خارج و ۶ واحد مولد پایه گازسوز ۴.۳ مگاواتی مجموعا به ظرفیت ۲۵.۸ مگاوات تا پیک تابستان سال آینده جایگزین خواهد شد. این واحدها دارای راندمان حدود ۴۴ درصد بوده و مصرف آب آنها بسیار ناچیز است.
احمدی با اشاره به احداث یک ایستگاه گاز جدید در محوطه نیروگاه، گفت: براساس برنامهریزی صورت گرفته فاز دوم این نیروگاه نیز شامل احداث هشت واحد ۴.۳ مگاواتی است که پس از پیک تابستان سال آینده، عملیات اجرایی احداث آنها آغاز میشود. بر همین اساس مجموعا ۱۴ واحد جدید به ظرفیت بیش از ۶۰ مگاوات جایگزین واحدهای بخار نیروگاه خواهد شد.
احمدی با تاکید بر اینکه راندمان واحدهای جدید نیروگاه طرشت بیش از دو برابر راندمان واحدهای قدیمی این مجموعه خواهد بود، عنوان کرد: پس از بهرهبرداری کامل این پروژه شاهد کاهش چشمگیر میزان آلایندگی صوتی و محیطی و همچنین مصرف آب این نیروگاه خواهیم بود.
نظر شما