۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۹
کاهش کسری بودجه باعث کمتر شدن ناترازی شبکه بانکی می‌شود
مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی:

کاهش کسری بودجه باعث کمتر شدن ناترازی شبکه بانکی می‌شود

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی گفت: افزایش سهم مالیات و درآمدهای نفتی دولت یکی از نقاط قوت بودجه سال آینده است.

به گزارش بازار، جعفر مهدی زاده؛ مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی در نشست بررسی آثار پولی لایحه بودجه ۱۴۰۳ که در پژوهشکده پولی و بانکی برگزار شد، اظهار کرد: کسری بودجه یکی از ناترازی‌های اصلی اقتصاد است که طی سال‌ها وجود داشته و برطرف نمودن آن نیازمند اصلاحات اقتصادی است.

وی افزود: شفافیت در بودجه یکی از نکات مهمی است که باید به آن توجه شود. لایحه بودجه از بعد احصا بودجه و منابع دولت باید مورد بررسی قرار بگیرد، چرا که یکی از منشاهای اصلی کسری از این ناحیه است. در دوره‌های اخیر برآورد منابع بودجه دولت دقیق نبوده و منجر به کسری شده، این کسری به بخش پولی و بانکی منتقل شده و خود را در آن نشان می‌دهد.

مهدی زاده با بیان اینکه افزایش سهم مالیات و افزایش درآمدهای نفتی دولت یکی از نقاط قوت بودجه سال آینده است، گفت: اولین مسئله در رابطه با بودجه برآورد دقیق از منابع دولت است. هزینه‌ها نیز باید مورد برآورد و بررسی قرار بگیرند، نکته بعدی تامین کالای اساسی است، از سال گذشته نرخ تامین کالای اساسی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد و در بودجه سال آینده نیز به نظر می‌رسد همین نرخ مد نظر باشد، همچنین پوشش درآمدهای ارزی برای مصارف تامین کالای اساسی می‌تواند با آثار پولی همراه باشد.

وی افزود: نکته دیگر تسهیلات تکلیفی است که دولت به شبکه بانکی تکلیف می‌کند، هر چه تسهیلات تکلیفی بیشتر باشد مسئله ناترازی بانک‌ها بیشتر تداوم پیدا می‌کند و تسهیلات تکلیفی باید بر اساس منابع و مصارف شبکه بانکی تعیین شود.

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی تاکید کرد: افزایش قیمت‌ها از ناحیه مالیات بر ارزش افزوده و نحوه تامین کسری بودجه دولت در سال جاری نیز بسیار مهم است و می‌تواند در شرایط اقتصادی سال آینده اثرگذار باشد، در واقع شکل تامین کسری امسال می‌تواند در روند درآمدهای آتی دولت در سال آینده اثرگذار باشد.

وی در رابطه با ظرفیت فروش اوراق، گفت: اینکه چه مقدار می‌توانیم برای تامین کسری بودجه اوراق بفروشیم به ذخایر بانکی بازمی‌گردد، در بازار سرمایه نرخ‌ها در حال افزایش است و کنترل ترازنامه بانک‌ها هزینه تامین مالی بانک‌ها را افزایش داده و از این ناحیه فروش اوراق با محدودیت همراه است.

مهدی زاده بیان کرد: در سال جاری بانک مرکزی تقریبا ۱۴۵ همت ریپو انجام داده و به نظر می‌رسد بیش از این، ظرفیت ریپو در بانک‌ها وجود ندارد و ظرفیت ریپو در حال حاضر پائین است. وضعیت ذخایر بانک‌ها برای خرید اوراق خیلی خوب نیست و سایر بخش‌ها نیز برای اینکه بتوانند اوراق را بخرند باز به ذخایر بانکی برمی‌گردد؛ بنابراین فروش اوراق با محدودیت‌هایی همراه است.

وی افزود: کسری بودجه دولت رقم کمی نیست و زمان زیادی تا پایان سال باقی نمانده، همچنین چگونگی روش تامین این کسری نیز در بودجه سال آینده اثرگذار است.

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی اظهار داشت: در لایحه بودجه سال آینده قیمت نفت تا حدودی بیش برآوردی دارد و از طرفی نیز مقدار وصول نفت به طور ۱۰۰ درصدی در نظر گرفته شده، این در حالی است که وصول درآمدهای نفتی ۱۰۰ درصدی نیست و می‌توان آن را محتاطانه‌تر در نظر گرفت، در بحث درآمدهای گمرکی نیز به نظر می‌رسد تا حدودی بیش برآوردی داشته‌ایم؛ بنابراین باید در منابع بودجه بررسی بیشتری انجام شود تا با کسری بودجه و اثرات پولی ناشی از آن مواجه نباشیم.

کد خبر: ۲۶۸٬۳۱۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha