۱۸ دی ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۶
تشدید روند خشکسالی‌ها در جهان| شرایط نگران‌کننده‌تر خاورمیانه

تشدید روند خشکسالی‌ها در جهان| شرایط نگران‌کننده‌تر خاورمیانه

با تشدید بحران آب و خشکسالی در نقاط مختلف جهان، بسیاری از کشورها با تنش‌های شدید در حوزه منابع آب و مدیریت آن روبه‌رو هستند.

به گزارش بازار، دانشمندان گروه World Weather Attribution در تازه‌ترین ارزیابی‌هایی که درباره تنش آبی در خاورمیانه انجام دادند، اعلام کردند که بر اساس داده‌های سه سال گذشته مرتبط با دما و میزان بارندگی‌ها که در نتیجه تغییرات آب‌وهوایی تغییر کرده است، احتمال خشکسالی در بخش‌هایی از کشورهای سوریه و عراق تا ۲۵ برابر و بخش‌هایی از ایران نیز تا ۱۶ برابر افزایش‌یافته است.

این مطالعات نشان می‌دهد که تغییرات آب‌وهوایی و گرم‌تر شدن کره زمین به‌شدت مناطق مختلف جهان به‌ویژه خاورمیانه را با مشکل روبه‌رو کرده است و بسیاری از خانواده‌ها به‌واسطه همین مشکل ناگزیر به ترک شهر و دیار خود شده‌اند.

بر اساس گزارشی که در تارنمای «nbcnews.com» منتشر شده است، مصرف بیش از حد سوخت‌های فسیلی سبب شده است تا روند گرم‌شدن کره زمین تسریع شود و دراین‌بین فقط در غرب آسیا زندگی میلیون‌ها نفر با چالش جدی مواجه شود.

از جمله دلایلی که دانشمندان برای تشدید این روند نگران‌کننده مورد اشاره قرار می‌دهند، انجام فعالیت‌های انسانی در راستای بیابان‌زایی و جنگل‌زدایی است که نقش موثری در تغییرات آب‌وهوایی و وقوع خشکسالی‌ها داشته است.

بر اساس برآورد مدگلوبال، فقط در سوریه و از سال ۲۰۱۱ میلادی به این سو به‌واسطه خشکسالی و تنش آبی میلیون‌ها نفر آواره شدند و امکان تولید محصولات استراتژیک در این کشور همانند گندم با مشکل مواجه شد.

دانشمندان گروه World Weather Attribution عقیده دارند گرمای پایدار عامل اصلی خشکسالی در خاورمیانه و دیگر مناطق جهان است که تبخیر و تعرق گیاهان را به‌شدت افزایش داده و نقش منفی بر روند بارش‌ها داشته است.

این گروه از پژوهشگران تاکید دارند اگر به‌طورکلی کره زمین نسبت به شرایط کنونی تنها ۱.۲ درجه سانتی‌گراد خنک‌تر بود، شرایط به لحاظ بارش‌ها عادی بود و عملاً خشکسالی به صورتی که اکنون رخ‌داده است، اتفاق نمی‌افتاد.

«فریدریک اتو» دانشمند آب‌وهوا در مؤسسه «گرانتهام» در کالج امپریال لندن عقیده دارد برای جلوگیری از تشدید بحران کنونی لازم است کشورهای مختلف در سوزاندن سوخت‌های فسیلی و نیز صدور مجوز برای اکتشاف میادین جدید نفت و گاز تجدیدنظر کنند.

در چنین شرایطی مدیریت درست منابع محدود آبی در کنار انجام اقدام‌هایی برای جلوگیری از تشدید روندهای خشکسالی مانند کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی در سراسر جهان به‌شدت احساس می‌شود.

اکنون در نقاط مختلف جهان به‌ویژه منطقه خاورمیانه خشکسالی نگران‌کننده‌ای رقم خورده که کشور ایران نیز از آن متاثر شده است و برای عبور از این بحران با کمترین آسیب نیازمند مدیریت دقیق و درستی در حوزه منابع آب است.

کد خبر: ۲۶۶٬۵۷۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha