۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۶
افزایش دما در ایران ۲ برابر میانگین جهانی
سخنگوی صنعت آب عنوان‌ کرد

افزایش دما در ایران ۲ برابر میانگین جهانی

سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد آب تجدیدپذیر کشور به مصرف می‌رسد، گفت: برنامه سازگاری با کم‌آبی قابل اجراترین راهکار برای مقابله چالش‌های آبی کشور است.

به گزارش بازار، فیروز قاسم‌زاده در باره اثر تغییرات اقلیمی مصارف بر منابع آبی، اظهار کرد: آمارهای سازمان هواشناسی در باره گرمایش نشان از آن دارد که افزایش دمایی که در کشور داریم ۲ برابر متوسط جهانی است.

وی افزود: به این معنا که اگر جهان در نیم‌قرن قرار است با یک درجه افزایش دما روبرو شویم. این امر در کشور ما ۲ برابر است.

سخنگوی صنعت آب گفت: آماری سازمان هواشناسی نشان می‌دهد ما در هر دهه ۰.۴ الی ۰.۵ درجه سانتی‌گراد افزایش درجه حرارت داریم.

قاسم‌زاده درباره وضعیت آب تجدیدپذیر کشور که سالانه با یک کاهشی روبرو می‌شود، گفت: افزایش دما در هر دهه سبب شده حدود ۱۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر کشور از دسترس خارج شود.

وی ادامه داد: آب تجدیدپذیر آبی است که در چرخه هیدرولیکی سالانه از ابتدای سال آبی بایستی تولید شود تا آن نیازهایی که طبیعت داشته تأمین شود.

مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آبی کشور بیان کرد: به دنبال تلاش‌های بشر برای توسعه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در قالب کشورهای مختلف وضعیت آب تجدیدپذیر دستخوش تغییر شد.

قاسم‌زاده خاطرنشان کرد: اکنون و با تغییراتی که در مصرف آب تجدیدپذیر ایجاد شده، انسان باید موقع مصرف این آب تجدیدپذیر را محاسبه کرده و مورد توجه قرار دهد تا چه میزان باید مصرف شود؛ اگر بیشتر از آن مصرف شود، یعنی ناپایداری مطلق و چه میزان مصرف شرایط پایداری ایجاد خواهد کرد.

وی گفت: طبق اعلام سازمان ملل اگر ۴۰ درصد منابع تجدیدپذیر در هر کشوری مصرف شود، در شرایط پایداری آبی قرار دارند.

سخنگوی صنعت آب در باره وضعیت آب‌های تجدیدپذیر کشورمان ادامه داد: تحلیل‌ها در ایران نشان می‌دهد با توجه‌ به اینکه در سال‌های اخیر در بخش‌های اقتصادی و اجتماعی رشدهای چشمگیری داشته همین سبب شده تا نیاز آبی که برای همه این فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی و کشاورزی و حتی شرب رشد داشته باشد.

قاسم‌زاده تاکید کرد: این رشد سبب شده ۹۰ درصد و حتی بالاتر از ۹۰ درصد آب تجدیدپذیر کشور را مصرف کنیم که اختلاف بسیار فاحش با آن ۴۰ درصدی مورد تأکید سازمان ملل قرارداد.

وی خاطرنشان کرد: این مصرف بی‌رویه در همه پروژه‌هایی که انجام می‌شد، اتفاق افتاد بدون آنکه توجه به مدیریت مصرف شود.

مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آبی کشور به تلاش‌های صورت‌ گرفته برای توجه به مدیریت مصرف آب اشاره کرد و گفت: برای اینکه ادبیات مدیریت مصرف را نهادینه کنیم نیاز به یک برنامه مدون داشتیم برای همین منظور از سال ۱۳۹۶ برنامه سازگاری با کم‌آبی تدوین شد.

قاسم‌زاده خاطرنشان کرد: در این زمینه ۳۱ برنامه برای ۳۱ استان نگارش شد.

وی افزود: استان‌ها بر اساس این برنامه مکلف شدند تا هم تنوع‌بخشی به منابع آب خود دهند با این هدف که برخی از مصارف را از آب خام و آب شیرینی که در آبخوان‌ها و رودخانه‌ها هست بردارند وهم بخشی از مصارف هم به استانداردهای بین‌المللی رسانده شود.

سخنگوی صنعت آب ادامه داد: اکنون سرانه مصرف آب در کشور ۲۳۰ لیتر برای هر نفر در روز است که می‌توان این میزان را خیلی راحت به ۱۳۰ یا ۱۵۰ لیتر در روز برای هر نفر کاهش داد.

قاسم‌زاده در باره مصرف آب در بخش کشاورزی گفت: مصرف آب در این بخش نیز بسیار غیر بهره‌ور است و اگر بتوان میزان مصرف را به متوسط جهانی رساند ۵۰ درصد در مصرف این بخش صرفه‌جویی محقق خواهد شد.

وی با بیان این که تحقق این صرفه‌جویی‌ها خیلی ایده‌آل به نظر می‌رسند، گفت: وزارت نیرو با آگاهی از ظرفیت‌های کشور همه ذی‌نفعان و ذی‌مدخلان را دور هم جمع کرد و نیز همه دستگاه‌هایی که متولی مصرف آب بودند، دور هم جمع شدند و بر اساس آن برنامه سازگاری تدوین شد.

مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آبی کشور خاطرنشان کرد: بر اساس این برنامه در فاز اول دیده شده است که حدود ۱۵ میلیارد مترمکعب از مصرف آب کشاورزی که از برنامه کل که ۹۰ میلیارد متر بود کاهش داده شود.

قاسم‌زاده گفت: در سندهای دیگری که در کشور تدوین شده کاهش‌ها جدی‌تر دیده شد، ولی شاید قابل اجراترین برنامه روی میز، برنامه سازگاری با کم‌آبی است به دلیل آنکه ظرفیت‌های کشور دیده شده است، البته در بخش مصرف آب شرب نیز برنامه‌هایی دیده‌شده است.

کد خبر: ۲۶۴٬۵۵۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha