به گزارش بازار، به دنبال اجرای کشاورزی قراردادی در حوزه زعفران، این بانک با بسیج شعب خود در سراسر کشور در حال اجرای کشاورزی قراردادی در حوزه سایر محصولات کشاورزی به ویژه محصولات استراتژیک مانند گندم، جو و دانههای روغنی است.
این کار با مشارکت بانک کشاورزی و مجریان دولتی این طرح از جمله سازمان بازرگانی دولتی، سازمان تعاون روستایی و شرکت پشتیبانی امور دام عملیاتی شده و طی روزهای گذشته (و حتی در روزهای تعطیل) شعب بانک، فرآیند اعتبارسنجی تعداد زیادی از کشاورزان را انجام دادهاند.
تا پیش از این کشاورزان با مراجعه حضوری به شعب بانک مراحل اعتبارسنجی را طی میکردند اما با فعالتر شدن سامانه جامع کشاورزی قراردادی مربوط به همین موضوع، این فرآیند به صورت غیرحضوری قابلیت اجرا پیدا کرده و پیشبینی میشود در ماههای پیشِ رو سرعت بیشتری گیرد.
در قالب طرح کشاورزی قراردادی، بانک کشاورزی به عنوان ضامن کشاورزان، بستری را فراهم کرده که مبلغ بیمه تنها پس از برداشت و فروش محصول با ۲۰ درصد تخفیف به شرکت بیمه پرداخت خواهد شد. همچنین کشاورزان با مشارکت در این طرح میتوانند به ازای هر تن محصول، یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال به صورت بلاعوض و در قالب هزینه حمل کالا از مجریان دولتی این طرح دریافت کنند.
این گزارش می افزاید: تأمین مالی زنجیرههای تامین نیازمند اجرای مقدماتی است که با اتکا به ابزارهای تعهدی در حال انجام بوده و توسعه و تسهیل آن مبتنی بر پلتفرم مدیریت زنجیره تأمین در برگیرنده کل مراحل از تولید تا سفره مردم است.
بانک کشاورزی با طراحی و پیادهسازی این خدمت، نخستین بانکی است که در زمینه ارتقای امنیت غذایی و نیز کنترل قیمتها در فرآیند عرضه و تقاضا در این بخش، تأمین مالی زنجیرهها را به شکل کامل به مرحله اجرا رسانده است.
به گفته کارشناسان انتظار میرود با اجرای روش کشاورزی قراردادی در تأمین مالی زنجیرههای تأمین شاهد بهبود اشتغال روستایی، بهبود امنیت غذایی کشور، افزایش کارآیی تخصیص منابع و کاهش فشار بر ترازنامه بانکها در حوزه تأمین مالی کشاورزی و اشتغال روستایی باشیم.
پیشبینی میشود با اجرای کشاورزی قراردادی علاوه بر اصلاح و هدفمندسازی الگوی کشت، شاهد پایداری تولید و کنترل قیمت محصولات کشاورزی در کشور باشیم.
نظر شما