به گزارش بازار، علیمحمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی کشور در حاشیه حضور در یکی از جلسات هفتگی کمیسیون اجتماعی مجلس، برگزاری نخستین آزمون استخدامی اختصاصی افراد معلول در کشور را در راستای انجام تکلیف قانونی سازمان خواند و گفت: ماده ۱۵ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت اعلام میکند که سازمان بهزیستی مکلف است درصد تحقق جذب افراد دارای معلولیت را در دستگاهها پیگیری کند.
رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: اگرچه قانونگذار سازمان اداری و استخدامی کشور را پیگیر این کار قرار داده است، اما سازمان بهزیستی در این دولت و دو سال اخیر مطالبهگری و پرسشگری خود را انجام داد و در نتیجه آن یک اقدام بیسابقه برای افراد دارای معلولیت تا پایان سال محقق خواهد شد.
قادری اضافه کرد: طبق روالی که قانون است و سازمان اداری و استخدامی کشور در آزمونهای فراگیر تدبیر میکند، جهاد دانشگاهی به زودی دفترچههای آزمون را منتشر خواهد کرد و تا پایان سال حدود ۴هزار و ۳۰۰ نفر از افراد دارای معلولیت که شاخصههای حضور در این رقابت -از حیث سن و دانشنامهای که حداقل لیسانس است- را داشته باشند، میتوانند در نقطهشهرهای کشور در دستگاههای مختلف جذب شوند.
وی در ادامه توضیحات خود اضافه کرد: از نکات مهم این آزمون این است که طبق مصوبهای که سال گذشته داشتیم و عنایتی که سازمان اداری و استخدامی کشور در آن شورا برای افراد دارای معلولیت منظور کرد، اگر یک فرد دارای معلولیت در آزمونی ۵۰ درصد نمره قبولی را کسب کند، میتواند به عنوان فرد قبول شده تلقی شود؛ البته مشروط بر اینکه ۴۰ درصد نمره آزمون عمومی و ۶۰ درصد اختصاصی را کسب کند، این سهولتی است برای اینکه درصد تحقق به آن حداقل ۳ درصد که در قانون پیشبینی شده، برسد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور درباره چگونگی شناسایی جمعیت هدف این آزمون هم عنوان کرد: افراد دارای معلولیتی که دانشنامه تحصیلی دارند و جویای کسب و کار هستند، در سامانهای که سازمان بهزیستی دارد، ثبت نام کرده و براساس استعدادی که دارند، علاقهمندی خود را نسبت به حضور در آزمونها ابراز داشتند.
قادری تاکید کرد: البته این تنها درگاه جذب افراد در آزمون برای اشتغال کشور نیست و جامعه هدف سازمان بهزیستی میتوانند از طریق مشوقهای قانونی که وجود دارد، براساس مهارتی که دارند، کسب و کارهای اقتصادی را داشته باشند. در همین راستا سازمان بهزیستی براساس تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ میتواند تا مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات کمبهره در اختیار افرادی که مهارت دارند، قرار دهد.
وی افزود: همچنین افرادی که کارفرما هستند، میتوانند به ازای استخدام و بیمهپردازی هر فرد دارای معلولیت از مشوقهای حوزه بیمهپردازی برخوردار شوند. چه برای فرد دارای معلولیتی که خودش کارفرما باشد و چه کارفرمایی که بتواند از فرد دارای معلولیت استفاده کند. اینها سبدهای پروژهای است که ما در سازمان بهزیستی بتوانیم حوزه توانمندسازی یا همان اشتغال را برای جامعه هدف خود محقق کنیم.
رئیس سازمان بهزیستی امکان تکرار این آزمون در سالهای آتی را غیرقابل پیشبینی و وابسته به شرایط خواند و افزود: ضمانت اجرایی برگزاری هر آزمون استخدامی تصویب و تایید دو سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور است که خوشبختانه امسال در این مسیر با عنایتی که هر دو سازمان داشتند این اقدام بیسابقه را خواهیم داشت و برای اولین بار است که یک آزمون استخدامی به صورت اختصاصی برای افراد دارای معلولیت در سراسر کشور، در رشتههای متعدد و دستگاههای متنوع اتفاق خواهد افتاد.
نظر شما