به گزارش بازار، امروزه با پیشرفت علم پزشکی، جراحی های زیبایی فراوانی در سراسر جهان انجام شده، که طرفداران خاص خود را دارد. یکی از این جراحی ها که در ایران نیز بسیار رایج است، عمل تغییر رنگ چشم می باشد. این جراحی، با هدف تغییر رنگ چشم و به روش های مختلفی صورت می گیرد. در این مطلب، شما را با نحوه انجام عمل تغییر رنگ چشم، انواع روش های این جراحی، عوارض این عمل و بسیاری موارد دیگر آشنا خواهیم کرد.
عمل تغییر رنگ چشم چیست؟
امروزه، با استفاده از لیزری از نوع ان دی یاگ، در افرادی که رنگ چشم تیره ای دارند، لایه پیگمانته ای که در جلوی عنبیه چشم قرار دارد را برداشته، که در نهایت، این لایه به وسیله ماکروفاژ ها هضم خواهد شد. نتیجه این فرآیند این است که، رنگ عنبیه، یک رنگ مایل به آبی تا خاکستری شده، که البته بستگی به میزان استفاده از لیزر نیز دارد. عمل تغییر رنگ چشم در مدت ۲۰ ثانیه انجام شده و در برخی موارد، نیاز به انجام مجدد جراحی نیز می باشد. این عمل درد شدیدی نداشته و نیاز به بستری نیز نخواهد بود. با انجام این جراحی، تغییر رنگ چشم، به هیچ وجه قابل برگشت نیست.
روش های غیر جراحی تغییر رنگ چشم
در برخی افراد که تمایل به تغییر رنگ چشم دارند، انجام این کار، با استفاده از روش های مختلف بدون جراحی نیز امکان پذیر می باشد. در ادامه، برخی از این روش ها را بررسی خواهیم کرد.
تغییر رنگ چشم با لیزر
در این روش، با استفاده از لیزر، پرتو کم انرژی را به زیر چشم ساطع کرده، که با انجام این کار، دمای آن بالا رفته و رنگدانه های ملانینه از بین می روند. با از بین رفتن ملانینه ها، رنگ چشم شروع به تغییر کردن می کند. در روش لیزری، انتخاب رنگ چشم به اختیار فرد نبوده و بستگی به رنگ نهفته چشم دارد. عمل تغییر رنگ چشم با لیزر، در یک جلسه نتیجه بخش نبوده و به منظور اثر بخشی بیشتر و بهتر، نیاز به ۳ تا ۴ جلسه درمان با لیزر خواهد بود. لازم است بدانید، استفاده از این روش، در افرادی که رنگ چشم تیره ای دارند، امکان پذیر نیست.
تغییر رنگ چشم با لنز های تماسی
بهترین و معقول ترین روش برای تغییر رنگ چشم در افراد، استفاده از لنز های تماسی می باشد. هر چند این تغییر موقتی است اما، قابلیت تغییر رنگ در زمان و مکان دیگر را نیز دارد. استفاده از لنز های تماسی، فقط جنبه زیبایی نداشته و در برخی موارد، برای اصلاح نزدیک بینی، دوربینی یا آسیتیگماتیسم نیز از آن استفاده می شود. استفاده از لنز های تماسی به منظور تغییر رنگ چشم، تاثیری بر میزان دید افراد ندارد. به عنوان مثال، اگر از لنز آبی استفاده کنید، همه جا را آبی نمی بینید.
انواع لنز های رنگی
یکی از انواع لنز های موجود در بازار، لنز های تزیینی و رنگی هستند، که صرفا جنبه زیبایی داشته و در تغییر رنگ چشم از آن ها استفاده می شود. استفاده از این لنز ها، تاثیری در اصلاح دید در افراد نخواهد داشت. لنز های رنگی، انواع مختلفی دارند که در ادامه، آن ها را نام می بریم.
لنز های رنگی پدیداری
این نوع از لنز های رنگی، معمولا به رنگ سبز و آبی روشن موجودند، که بسیار کمرنگ بوده و تاثیر خاصی بر تغییر رنگ چشم ندارد.
لنز های رنگی شفاف
این نوع از لنز های رنگی، رنگ بیشتری نسبت به لنز های پدیداری داشته و بسیار پر رنگ تر هستند. استفاده از لنز های رنگی شفاف، موجب تغییر رنگ چشم و زیبایی چهره فرد می شود. هر چند، تاثیر این نوع لنز های رنگی بر چشم های روشن بیشتر مشخص است و روی چشم های تیره، تغییر قابل توجهی ایجاد نخواهد کرد.
لنز های رنگی مات
از این نوع لنز های رنگی، به منظور اصلاح دید در افراد استفاده شده، که دارای قابلیت تغییر رنگ چشم نیز می باشد. لنز های رنگی مات، رنگ چشم ها را در صورت تیره بودن نیز کاملا تغییر می دهد. لنز های رنگی مات در رنگ های مختلفی مانند آبی، بنفش، قهوه ای، طوسی، سبز و غیره موجودند، که افراد با توجه به سلیقه خود یکی از آن ها را انتخاب می کنند.
عوارض عمل تغییر رنگ چشم
عمل تغییر رنگ چشم نیز مانند سایر عمل های جراحی دیگر، دارای عوارض احتمالی می باشد. لازم است قبل از انجام این جراحی، از این عوارض مطلع شده و نحوه درمان و برطرف کردن آن ها را نیز بدانید. این عوارض عبارتند از:
- خشکی مزمن چشم
- احتمال ابتلا به آب مروارید
- از دست رفتن شفافیت قرنیه
- کاهش بینایی
- حساسیت به نور
- کاش ضخامت قرنیه
- بروز واکنش های آلرژیک
- التهاب لایه میانی چشم
- مسدود شدن مجرای اشک
- احتمال نابینایی در برخی موارد
مراقبت های قبل از انجام عمل تغییر رنگ چشم
انجام برخی نکات و مراقبت های قبل از جراحی تغییر چشم، در تکمیل فرآیند جراحی بسیار موثر می باشد. برخی از این نکات عبارتند از:
- انجام مشاوره قبل از عمل با پزشک: لازم است قبل از انجام جراحی، با پزشک مشاوره داشته باشید. این مشاوره، شامل معاینات فیزیکی و عکس برداری از زوایای مختلف چشم می باشد. این مشاوره به جراح کمک می کند، برای انجام جراحی برنامه ریزی دقیق کرده و اثرات فوری یا بلند مدت آن را ارزیابی کند.
- عدم استفاده از دارو ها: لازم است، از مصرف برخی دارو ها مانند ایبوپروفن، آسپرین، ناپروکسن، وارفارین و هر گونه مکمل گیاهی که موجب خونریزی در افراد می شود، بپرهیزید. افراد باید فقط از دارو های تجویز شده پزشک استفاده نمایید.
- پرهیز از سیگار کشیدن: لازم است سیگار را چند هفته قبل از انجام جراحی، ترک نمایید. سیگار، موجب اختلال در روند بهبودی پس از عمل خواهد شد.
مراقبت های پس از انجام عمل تغییر رنگ چشم
لازم است پس از عمل تغییر رنگ چشم، نکاتی را رعایت کنید تا در بهبود روند نقاهت به شما کمک کند. این مراقبت ها شامل موارد زیر می باشد:
- لازم است بعد از عمل از کمپرس یخ استفاده شود.
- از قطره یا پماد تجویز شده پزشک به طور منظم استفاده شود.
- تا یک هفته بعد از عمل، از انجام فعالیت های ورزشی، بلند کردن اجسام سنگین و شنا کردن خودداری کنید.
- سیگار کشیدن را ترک نمایید.
- از مالیدن چشم ها با دست خودداری کنید.
- به منظور محافظت از چشم ها در برابر آفتاب، از عینک آفتابی استفاده کنید. جهت خرید عینک شما می توانید انواع عینک های طبی و آفتابی استاندارد را از بهترین سایت فروش عینک تهیه نمایید.
- در صورت استفاده از لنز، به مدت ۲ هفته از آن ها دوری نمایید.
روش های خانگی تغییر رنگ چشم
افراد می توانند، با انجام روش های خانگی مختلفی، رنگ چشم خود را تغییر دهند. برخی از این روش ها عبارتند از:
- مصرف مداوم عسل، که با گذشت زمان چشم های قهوه ای را روشن تر می کند.
- مصرف روغن زیتون، که سایه چشم را روشن تر خواهد کرد.
- استفاده از زنجبیل، که تاثیر زیادی بر روشن تر شدن عنبیه دارد.
- مصرف به اندازه گوشت، که با داشتن زینک و منیزیم، موجب روشن تر شدن چشم های قهوه ای می شود.
- استفاده از غذا های دریایی، به دلیل داشتن امگا۳، املاح معدنی و ویتامین های لازم، موجب اثر بخشی بر رنگ چشم افراد خواهد شد.
هزینه عمل تغییر رنگ چشم
به طور کلی، نمی توان هزینه مشخص و ثابتی برای این جراحی در نظر گرفت. در کشور های همسایه، هزینه انجام عمل تغییر رنگ چشم، بین ۶۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ دلار تخمین زده شده است. انجام این عمل با لیزر نیز، هزینه ای بین ۵۵۰۰ تا ۶۰۰۰ دلار دارد.
نظر شما