۲۷ آذر ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۹
بی توجهی به سند توسعه گردشگری گلستان | اقتصاد گردشگری دولت گریز است 
رئیس موسسه آموزش عالی حکیم جرجانی گرگان مطرح کرد

بی توجهی به سند توسعه گردشگری گلستان | اقتصاد گردشگری دولت گریز است 

گرگان- رئیس موسسه آموزش عالی حکیم جرجانی گرگان گفت: علی رغم تدوین سند توسعه گردشگری گلستان در سال گذشته اما متاسفانه نسبت به این سند بی توجهی شد.

به گزارش خبرنگار بازار، مهدی سقایی دوشنبه در همایش توسعه گردشگری استان گلستان که به میزبانی موسسه آموزش عالی حکیم جرجانی گرگان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهمترین ابعاد توسعه گردشگری جذب گردشگر و عرضه و تقاضا است.

رئیس موسسه آموزش عالی حکیم جرجانی گرگان افزود: متاسفانه آمارهایی که از تعداد گردشگران اعلام می شود بر مبنای واقیعت نیست چرا که این آمار و ارقام باید منتج به ایجاد شغل و افزایش درآمد سرانه مردم گلستان می شد اما در عمل چنین اتفاقی رخ نداده است.

وی ادامه داد: در واقیعت در سال ۱۴۰۱ اشتغال ناشی از گردشگری در استان ۶۷۳ نفر بوده، تعداد گردشگران خارجی یک هزار و ۱۰۰ نفر و تعداد گردشگران داخلی با این تعریف که حداقل یک شب اقامت داشته و هزینه پرداخت کنند، ۷۳۰ هزار نفر بوده است.

سقایی گفت: بالاترین پیک گردشگری مربوط به سال ۹۷ بود که طبق مرکز آمار ایران، گرگان جزو ۲۰ شهرستان اول سفر های داخلی بوده است.

وی تصریح کرد: از ابتدای سال ۹۸ دچار بحران شدیم و مسائل مربوط به سیل و کرونا هم این چالش را بزرگتر کرد.

سقایی با تاکید به اینکه سال گذشته سند توسعه گردشگری گلستان رو نمایی شد اما توجهی به آن سند نشد، گفت: برای توسعه گردشگری استان الزاماتی وجود دارد که چهارچوب های آن شامل تخصص گرایی، تغییر دیدگاه بنیادی، تغییر دیدگاه به محصول گرایی و کسب و کار های کوچک و متوسط مبتنی بر بخش خصوصی است.

وی با تاکید به اینکه اقتصاد گردشگری دولت گریز است، ادامه داد: بخش دولتی صرفا باید در افق بایستد و چشم انداز طراحی کند زیرا با دخالت دولت در چهار چوب ها، توسعه این بخش امکانپذیر نیست.

وی افزود: بیش از دو هزار جاذبه در گلستان غربالگری شد که ۱۴۸ جاذبه قابلیت عرضه در فضای گردشگری را دارد.

رئیس موسسه آموزش عالی حکیم جرجانی گرگان گفت: یکی از فاکتور های بزرگ در توسعه گردشگری منابع طبیعی بوده و سه سازمان میراث فرهنگی، منابع طبیعی و محیط زیست درگیر ۷۰ درصد جاذبه های گردشگری طبیعی هستند.

وی در خاتمه بیان کرد: الگوی ما گردشگری تفریحی مبتنی بر کسب و کار کوچک است چرا که سنگ بزرگ نشانه نزدن است.

کد خبر: ۲۶۲٬۴۳۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha