به گزارش بازار، سید رحمت الله اکرمی، خزانه دار کل کشور در خصوص نقش حسابداری و حساب واحد خزانه در کنترل نقدینگی گفت: حسابداری و حسابرسی را باید در واقع به دو قسمت تقسیم کرد. یک بخش حسابداری عمومی است که مربوط به بخش دولتی میشود و بخش دیگر مربوط به حسابداری بخش غیر دولتی و بخش خصوصی است.
وی افزود» در بخش دولتی و در خزانه داری کل کشور یکی از کارهای بسیار مهمی که ما به آن میپردازیم، بحث ذی حسابان و معاونین ذی حساب، حساب رسها و حسابدارانی است که در خود خزانه داری کل کشور و سایر دستگاههای اجرایی دارند به این کار میپردازند.
خرانه دار کل کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر نمیتوانیم ادعا کنیم که وضع ما در این حوزه مطلوب است، ولی میتوانیم بگوییم که بسوی مطلوب شدن در حال حرکت هستیم.
اکرمی در ادامه گفت: در خزانه داری کل کشور آنهایی که از تجربه کافی برخورداند میدانند که در گذشته حسابداری در خزانه کل کشور، چون نقدی بوده، تبدیل به حسابداری تعهدی و یا نیمه تعهدی شد که کار بزرگی است که ما آنرا انجام دادیم و در مراحل نهای خودش است.
خزانه دار کل کشور در خصوص حساب واحد خزانه گفت: یکی از کارهای بسیار مهم که در مدیریت نقدینگی کشور صورت گرفت حساب واحد خزانه است.
وی افزود: حساب واحد خزانه بطور خلاصه این است که ما همه حسابهایی که در دستگاههای دولتی هست را تجمیع میکنیم، به این معنا که هرکسی دارد کارهای خودش را انجام میدهد و دخالتی یا اخلالی در کار هیچ حسابی انجام نمیدهد، ولی سازو کار آن باید از طریق بانک مرکزی و مدیریت واحد نقدینگی صورت گیرد.
خرانه دار کل کشور با بیان اینکه، طبیعتا وقتی مقدار زیادی پول وجود داشته باشد از رسوب پول جلوگزیری میشود و حسابها شسته و رفته و شفاف است و من همینجا اذعان میکنم ما در دولت سیزدهم ریالی از بانک مرکزی بابت تنخواه گردان خزانه نگرفتیم، درحالی که تنخواه گردان یک روال قانونی است و ما آمدیم از همان رسوب پول استفاده کردیم.
به گفته اکرمی، حساب واحد خزانه جلوی افزایش نقدینگی و خلق پول و نقشهای منفی گردش پول را میگیرد.
نظر شما