به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، نخستین نشست مشترک بخش خصوصی با مدیران نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب با هدف معرفی ظرفیتها و امکانات نمایشگاهی موجود به همت کمیسیون صادرات اتاق ایران برگزار شد. قرار است به زودی تفاهمنامهای هم بین کمیسیون صادرات اتاق ایران، کنفدراسیون صادرات و نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب امضا شود.
جمشید نفر، رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران با اشاره به بازدید اخیر از سایت نمایشگاه شهر آفتاب، گفت: این مجموعه ظرفیتهای قابل توجهی دارد اما به واسطه اینکه ما استراتژی درستی برای معرفی از داشتههای خود نداریم، ظرفیتها و امکانات این سایت نیز شناخته نشده باقی مانده و استقبال خوبی از این مکان نشده است.
این فعال اقتصادی امکانات موجود در سایت نمایشگاهی شهر آفتاب را از جمله زیرساختهای ملی برای صادرات عنوان کرد و از توافق با هیات مدیره نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب برای انعقاد تفاهمنامه همکاری و تشکیل کمیته راهبردی در راستای تفاهمهای انجام شده بین کمیسیون صادرات اتاق ایران و کنفدراسیون صادرات، خبر داد.
نفر از صادرات غیرنفتی به عنوان کارد جراحی اقتصاد یاد کرد و برگزاری نمایشگاه استاندارد و حرفهای را از لازمههای معرفی محصولات و خدمات و در نتیجه توسعه صادرات دانست.
محمدرئوف قادری، مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب نیز ضمن تأکید بر وجود ظرفیتهای بالا در این سایت نمایشگاهی، یکی از نواقص جدی در روند فعالیتهای اقتصادی ایران را معرفی نکردن محصولات و خدمات موجود معرفی کرد. از طرف دیگر ایران بسیاری از فرصتهای خود را در طول سالیان گذشته به دلیل عدم حضور و مشارکت نکردن در رویدادهای نمایشگاهی از دست داده است.
وی تصریح کرد: در این سالها مکان استانداردی برای برگزاری نمایشگاه نداشتیم و به همین دلیل هیچگاه نتوانستیم کاندید برگزاری اکسپو در ایران شویم.
قادری بخشی از ترافیک و انواع آلودگیهای زیستمحیطی در تهران را معلول برگزاری نمایشگاههای پربازدید در وسط شهر برشمرد و تأکید کرد: برای رهایی از این مشکلات به فکر احداث سایتی مجهز و حرفهای خارج از محیط شهری بودیم و سرانجام نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب، احداث شد.
مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب از سه استراتژی مهم در توسعه این شهر سخن گفت و افزود: انتقال نمایشگاههای پرمخاطب از مرکز شهر به این منطقه، تبدیل این سایت نمایشگاهی به شهر نمایشگاهی با ایجاد جاذبههای فرهنگی، ورزشی، توریستی و غیره و تبدیل آن به منطقه آزاد تجاری و الحاق به منطقه آزاد فرودگاه امام خمینی، سه استراتژی است که از سوی هیات مدیره دنبال میشود.
بر اساس اظهارات او موضوع اول تبدیل به قانون شده و در مسیر اجرایی شدن آن کوچکترین مانعی وجود ندارد تنها منتظر پایان فرایند آماده سازی سالنها هستیم.
محمد خزاعی، دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالملل (ICC) نیز از ارتباط بین رشد صادرات و تجارت با برگزاری نمایشگاههای حرفهای در سطح بینالمللی سخن گفت و خاطرنشان کرد: نباید به این موضوع تنها در حد یک مکان بنگریم، نمایشگاه از دو منظر باید مورد توجه مسئولان باشد؛ یکی از نظر امکانات برگزاری و دوم بستر توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی که بسیار مهم و کلیدی است.
او همچنین تبدیل فرودگاه امام خمینی به منطقه آزاد و الحاق شهر آفتاب به این منطقه را اقدامی مثبت ارزیابی کرد و ظرفیتهای موجود در منطقه آزاد را برای توسعه فعالیتهای نمایشگاهی شهر آفتاب مناسب و مهم دانست.
دبیرکل کمیته ایرانی ICC آمادگی خود را برای هرگونه کمک به توسعه فعالیتهای نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب اعلام کرد.
محمدرضا مرتضوی، نایبرئیس کنفدراسیون صادرات از ایده و فکر تأسیس نمایشگاه شهر آفتاب حمایت و از آن به عنوان یک اقدام ضروری یاد کرد. به باور او تأسیس این محل یک اقدام ملی بود که منفعتهای بسیاری برای کشور دارد هرچند متأسفانه به درستی معرفی نشد و همچنان ظرفیتهای آن ناشناخته باقی مانده است.
این فعال اقتصادی با بیان این مطلب که با انعقاد این تفاهمنامه زمینه استفاده بیشتر و اصولی از امکانات سایت نمایشگاهی شهر آفتاب فراهم خواهد شد، گفت: کمیسیون صادرات اتاق ایران و کنفدراسیون صادرات عزم جدی دارند تا در قالب شورای راهبردی و تفاهمنامهای که به زودی منعقد میشود، قدمهای جدی برای توسعه کار در این منطقه بردارند.
وی ادامه داد: پیشنویس تفاهمنامه آمده شده و به زودی از سوی سه طرف امضا میشود.
نظر شما