بازار؛ گروه استان ها: با سرد شدن متولیان امر و دستگاه های خدمات رسان برق و گاز به سراغ صنایع و کارخانه ها رفتند تا فیتیله گاز آنها را خاموش کنند. کمتر از ۲۰ درصد مشترکان برق و گاز مازندران را صنایع تشکیل می دهند اما بیشترین فشار دستگاه های خدمات رسان برق و گاز در زمستان و تابستان بر گرده آنها است.
بهار که میشود صنایع نگران خاموش شدن برق در تابستان و گرما هستند و با پاییز کابوس قطع شدن گاز پیکره تولید را می لرزاند و قطع شدن کلید برق و گاز دم دستیترین کاری است که متولیان آن را در پیش میگیرند.
تجربه سال های گذشته در تابستان و زمستان و قطع و افت فشار گاز بیشترین ضررها را به تولید و کارخانه ها زده است، حتی شیفتی کردن ساعات کار و تعطیلی ها نیز نتوانسته است ضرر ناشی از قطع و افت برق و گاز بر پیکره تولید را جبران کند.
در سال های اخیر یکی از موانع بخش تولید محدودیت تامین انرژی بوده که نیاز به یک برنامهریزی بلند مدت دارد. بنابراین حالا با فرا رسیدن فصل سرما به نظر می رسد بررسی مشکلات بخش تولید در بحث تامین انرژی و ارائه راهکارهایی در این حوزه ضروری باشد.
پیش بینی می شود، امسال هم با افزایش شدت سرما شاهد قطعی گاز مصرفی واحدهای تولیدی باشیم و اولویت قطع در زمان محدودیت انرژی، بخش تولید و بیشتر محل های تمرکز واحدهای صنعتی مثل لکه های صنعتی و شهرک های صنعتی است
پیش بینی می شود، امسال هم با افزایش شدت سرما شاهد قطعی گاز مصرفی واحدهای تولیدی باشیم و اولویت قطع در زمان محدودیت انرژی، بخش تولید و بیشتر محل های تمرکز واحدهای صنعتی مثل لکه های صنعتی و شهرک های صنعتی است که قطع برای اداره گاز هم راحتتر است.
بنابراین تولیدکنندگان با توجه به زیاد نشدن ظرفیت تولید گاز این پیش بینی را دارند که با محدودیت تامین انرژی مواجه شوند. البته در صورت تشدید سرمای هوا و مشکل تامین گاز برای نیروگاه ها احتمال محدودیت تامین برق هم وجود دارد.
این درحالی که در قانون صراحتا پیشبینی کرده در زمان کمبود منابع انرژی، اولویت قطعی با صنعت نیست. از طرف دیگر تعطیلی تولید مخالف شعارهای سال است که از سوی مقام معظم رهبری اعلام می شود، در مورد تامین سوخت جایگزین هم مشکلاتی وجود دارد و در صورت تامین هم هزینه آن علیالحساب دریافت می شود و هزینه آن هم بالا است.
رییس خانه صمت مازندران: ناترازی انرژی در فصل تابستان و زمستان مشکلاتی برای واحدهای صنعتی ایجاد کرده است، در فصل زمستان این مشکل بیشتر است
مجتبی رضوی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران با اشاره به ناترازی انرژی در بخش تولید و مصرف در سال های گذشته، اظهار کرد: ناترازی انرژی در فصل تابستان و زمستان مشکلاتی برای واحدهای صنعتی ایجاد کرده است، در فصل زمستان این مشکل بیشتر است، چرا که ممکن است این مشکل بر کارکرد نیروگاهها نیز اثر داشته باشد.
وی در گفت وگو با خبرنگار بازار خواستار برنامه ریزی برای جلوگیری از فشار بر بخش تولید و صنایع شد و گفت: خاموش و روشن کردن دوباره چرخه تولید، فشار و هزینه زیادی را برای صنعت ایجاد می کند و عملا مشکلات را شتاب می بخشد.
وی با بیان این که در تابستان نگران قطع برق هستیم، گفت: در زمستان این نگرانی در بخش تامین سوخت وجود دارد و این مسئله مشکلات زیادی را به بار می آورد.
بالابودن هزینه های تبدیل سوخت جایگزین از مهمترین مشکلاتی است که واحدهای تولیدی مازندران به آن اشاره می کنند از سوی دیگر خرد و متوسط بودن واحدهای تولید و صنایع مازندران، از نظر مالی امکان دوگانه سوز کردن سوخت واحد تولیدی را غیرممکن می سازد.
استقبال از سوخت جایگزین برای صنایع کمرنگ است
سبحان رجب پور مدیر شرکت نفت منطقه ساری از واحدهای تولیدی و نانوایی ها و مرغدرای ها خواست تا به فکر سوخت جایگزین باشند و افزود: برای واحدها تا ۱۵ روزی سوخت تامین می شود و واحدهای تولیدی نظیر مرغداری و صنایع برای تامین سوخت جایگزین به ادارات مد نظر نظیر صنعت و جهاد کشاورزی مراجعه کنند.
وی در گفت وگو با خبرنگار بازار گفت: پس از تایید توسط دستگاههای مورد نظر سوخت مورد نیاز واحدهای تولیدی توسط شرکت نفت تامین میشود.
وی با بیان اینکه به رغم شروع فصل سرما تاکنون استقبال از سوخت جایگزین کم بوده است، افزود: این در حالی که اطلاع رسانی مورد نیاز برای مراجعه واحدها و تامین سوخت صورت گرفته است.
رجب پور گفت: در صورت افت فشار چارهای وجود ندارد تا واحدهای تولیدی و صنایع از سوخت جایگزین استفاده کنند زیر اولویت تامین پایدار گاز خانگی است و و واحدهایی که سوخت جایگزین تامین نکنند دچارر مشکل میشوند
در حال حاضر ۸۰ درصد مشترکان گاز مازندران را بخش خانگی تشکیل می دهند و مسئولان گاز استان به صنایع هشدار داده اند که قولی بابت تامین سوخت در صورت افت فشار را نخواهیم داد.
صنایع به سمت سوخت جایگزین بروند
قاسم مایلی رستمی، مدیرعامل گاز مازندران میزان گاز صنایع پرمصرف شامل نیروگاه و سیمان نکا را ۵۰ هزار مترمکعب در ساعت ذکر کرد و با تاکید بر این که صنایع پرمصرف نظیر سیمان نکا و نیروگاه باید به سمت سوخت جایگزین در فصل سرما بروند، میزان مصرف گاز آن ها را ۵۰ هزار مکعب در ساعت اعلام کرد و گفت: برای پایداری گاز بخش خانگی باید صنایع پرمصرف به سمت سوخت جایگزین بروند.
وی در گفت وگو با خبرنگار بازار همچنین از مردم خواست تا برای پیشگیری از افت و ناپایداری جریان گاز نسبت به خاموش کردن وسایل گرماسوز و گاز سوز غیرضرور اقدام کنند و افزود: امیدواریم با همراهی مردم زمستان سال جاری نیز بدون مشکل گذر کنیم.
وی با اشاره به این که بخشی از گاز استان از طریق سوآپ ترکمسنان تامین می شود، میزان آن را روزانه چهار تا ۵ میلیون مترمکعب ذکر کرد و گفت: معمولا در دی ماه به دلیل سرمای هوا این واردات گاز از سوی ترکمنستان قطع می شود، هر چند رایزنی هایی برای عدم قطع گاز صورت گرفته است.
بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار مشترک گاز در مازندران وجود دارد که ۲۰ درصد آن را صنایع تشکیل می دهند.
نظر شما