بازار؛ گروه آب و انرژی: ناصر اسکندری معاون شرکت برق حرارتی امروز (چهارشنبه) در نشست خبری حاشیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنعت برق، با بیان اینکه نیروگاه بعثت در داخل شهر تهران قرار دارد، بنابراین جایگزینی آن باید به سرعت انجام شود، ادامهداد: نیروگاه جایگزین نیروگاه بعثت مشخص شده و به زودی کار جایگزینی انجام خواهد شد.
معاون راهبری تولید برق حرارتی با بیان اینکه دو راهبرد درباره نیروگاه های فرسوده دنبال می شود که یکی افزایش بازدهی است، گفت: اکنون نیروگاهی داریم که بالای ۶۴ سال عمر دارد، اما در طول سال ها نسبت به تعویض قطعات آن اقدام شده و بازدهی افزایش یافته است.
اسکندری همچنین سیاست اصلی را بهره برداری از نیروگاه های با بازدهی بالا برشمرد و افزود: اکنون ۲۰ نیروگاه کشور فرسوده اند و در نوبت نوسازی قرار دارند.
تولید بیش از ۹۴ درصد برق کشور توسط نیروگاه های حرارتی
وی با بیان اینکه بیش از ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاه های حرارتی تولید می شود، میزان آمادگی نیروگاه های حرارتی برای تابستان امسال را بالای ۹۹ درصد عنوان کرد و گفت: این عدد در جهان بالای ۹۵ درصد است که در ایران یک رکورد محسوب می شود.
اسکندری خاطرنشانکرد: از سال ۹۵ تاکنون ۸۲۵ هزار قطعه نیروگاهی توسط متخصصان داخلی ساخت شده است. طوریکه اکنون بالای ۹۱ درصد قطعات نیروگاهی ساخت داخل است.
سهم ۳ درصدی مازوت در تامین سوخت نیروگاه ها
این مسوول، شرایط تامین سوخت نیروگاه ها را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: بالای ۹۳ درصد سوخت نیروگاه ها از ابتدای امسال گاز طبیعی است. همچنین چهار درصد از سوخت گازوئیل و سه درصد از مازوت استفاده میکنند که در مازوت نیروگاه های بخاری استفاده می شود.
اسکندری افزود: انجام ۱۱۰ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی در سال جاری برای گذر از تابستان سال آینده در نظر گرفته شده که تاکنون بیش از ۴۰ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی شروع شده و در حال اجرا است.
معاون راهبری تولید برق حرارتی، با اشاره به وجود نیروگاههای بخاری، گازی و سیکل ترکیبی در کشور، خاطرنشانکرد: تلاش بر تبدیل نیروگاه های گازی به سیکل ترکیبی است تا بازده نیروگاه ها بیشتر شود.
متوسط بازده نیروگاههای کشور، ۳۹.۲۶ درصد
وی میزان بازدهی فعلی نیروگاه های کشور را ۳۹.۲۶ درصد عنوان کرد و گفت: این میزان بازدهی مطلوب است.
اسکندری، افزایش ظرفیت نیروگاه ها را یکی از اقدام های مورد تاکید دانست و افزود: تا کنون بیش از پنجهزار و ۷۰۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی اضافه شده است.
معاون راهبری تولید برق حرارتی ادامهداد: بیش از ۲ هزار مگاوات هم رفع محدودیت انجام شده است و با این اوصاف، در مجموع از ابتدای دولت سیزدهم هفتهزار و ۷۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده است.
وی سیاست اصلی را استفاده از گاز در نیروگاهها برشمرد و افزود: با این حال ذخیره سازی سوخت مایع نیز انجام شده است.
این مسوول از اتصال ۱۱ نیروگاه به خطوط لوله سوخت مایع در آینده نزدیک خبر داد.
نظر شما