به گزارش خبرنگار بازار، حجت عبدالملکی بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران رسانه های استان کردستان، اظهار کرد: بعد از اقدامات و فعالیت های خوب صورت گرفته، امروز به صورت رسمی فعالیت منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان آغاز شد.
وی با بیان اینکه کشورمان ۹۴ منطقه آزاد و منطقه ویژه اقتصادی دارد که ۱۸ منطقه آن آزاد و مابقی منطقه ویژه هستند، عنوان کرد: این ۴۸ منطقه آزاد و منطقه ویژه اقتصادی اثرات خوبی در اقتصاد ملی داشته اند و بیش از یک سوم صادرات غیرنفتی جمهوری اسلامی ایران معادل ۱۸ میلیون دلار مربوط به همین مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تصریح کرد: بیش از ۷۰ درصد ترانزیت کشور از مبادی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اتفاق می افتد و به نوعی می توانیم بگوییم اغلب مبادی خروجی و ورودی ما یا منطقه آزاد و یا منطقه ویژه اقتصادی هستند.
وی گفت: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت متوسط با اشتغالزایی ۷۰۰ هزار نفر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فعال است که این کارنامه مثبت برای این مناطق است.
وی با بیان اینکه کردستان ظرفیت اقتصادی بالایی برای خود کردستان و کل کشور دارد، گفت: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مناطق ملی با کارکرد فراملی و بین المللی هستند و چشم امید اقتصاد جمهوری اسلامی بوده و همه مردم ایران آن را از خود می دانند و لذا کارکرد مناسب این مناطق برایشان اهمیت دارد.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه تیم خوبی در منطقه آزاد بانه و مریوان مستقر می شود باید به نحوی عمل کنیم که به یک منطقه آزاد نمونه در تراز ملی و بین المللی در سطح غرب آسیا تبدیل شود که منافع آن به مردم استان و همه ایران برسد.
عبدالملکی عنوان کرد: منطقه آزاد تجاری و ویژه اقتصادی در قالب دو سایت در دو شهرستان بانه و مریوان منتهی به مرز سیرانبند و باشماق است و به همین دلیل از ظرفیت این دو مرز بیش از گذشته استفاده خواهد شد.
وی افزود: حدود ۶ میلیارد دلار مبادلات تجاری در مرز باشماق از ترانزیت، واردات و صادرات نشان از مستعد بودن منطقه برای اجرای این مهم است.
عبدالملکی به مزایای مناطق آزاد هم گریزی زد و خاطرنشان کرد: هزینه های تولید، زمین، مواد اولیه در مناطق آزاد بسیار پایین است در این مناطق به سه بازار ایران با کشورهای همسایه با ۶۰۰ میلیون جمعیت و کل بازارهای دنیا دسترسی داریم.
نظر شما