به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، شهریار افندی زاده معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، از برگزاری نشست ۳۲ شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی مجاز زمینی کشور خبر داد و افزود: در این نشست، عملکرد فعلی پایانه های مرزی استان آذربایجان غربی و چالش ها و مشکلات آن به همراه راهکارهای پیشنهادی بررسی شد.
دبیر شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی مجاز زمینی کشور گفت: هرگونه تصمیم گیری برای ساماندهی پایانه های مرزی اعم از پایانه های در حال بهره برداری و در دست احداث و تکمیل، مستلزم تقویت نگاه ملّی و فرابخشی از سوی اعضای این شورا، به عنوان نمایندگان بخش ها و دستگاه های مستقر در این پایانه هاست و از آن جا که گردش مستمر آمار، اطلاعات تخصصی و تحلیل های کارشناسی بین اعضا، موجب ایجاد مبنای واحد تصمیم گیری می شود، این مهم، اساس فعالیت شوراست.
افندیزاده تأکید کرد: این دست آمار، اطلاعات تخصصی و تحلیلهای کارشناسی در اختیار متولیان ملّی و محلی پایانههای مرزی می باشد. لذا یکی از اولویتهای شورای ساماندهی، برنامهریزی و هماهنگی بازدیدهای میدانی مشترک اعضاء از پایانه های مرزی و بررسی همهجانبه آخرین وضعیت عملکرد، چالشهای موجود و احصاء راهکارها و پیگیری اجرای آنها در چارچوب هماهنگی و همافزایی فرابخشی ایجاد شده به واسطه ظرفیت های قانونی شورا میباشد.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: پایانه های مرزی نقاطی در شبکه هستند که در بهبود عوامل مؤثر بر مطلوبیت ترانزیت کشور به ویژه زمان و هزینه، بسیار مؤثرند. لیکن در حال حاضر عوامل متعدد مختل کننده زمان و هزینه تردد در پایانه های مرزی وجود دارند که باید به نحو مناسبی شناسایی و رفع شوند. در این صورت، ثبت عملکردهای جدید به مراتب بالاتر از عملکردهای فعلی در پایانه های مرزی صرفاً از طریق اقدامات نرمافزاری و بهبود فرآیندها برای تحقق سالانه ۲۰ میلیون تن ترانزیت از کشور، بهعنوان هدف کوتاه مدت، بدون نیاز به عملیات زیرساختی تکمیلی در این تأسیسات، امکان پذیر خواهد شد.
البته از بعد مناسبات حملونقلی با همسایگان، ضرورت دارد که پیشنهادها و راهکارهای کشورمان در زمینه افزایش ظرفیت و عملکرد پایانههای مرزی، به نحو مؤثر از طریق مجاری دیپلماتیک به طرفهای خارجی منعکس و در توافقات و تفاهمات با این کشورها، مدنظر قرار بگیرند، و در این راستا، ترویج نگاه جامع در توافقات حملونقلی و ترانزیتی و هدفگذاری کمّی ارتقای تردد و عملکرد پذیرش در این سو و آن سوی هریک از پایانههای مرزی در قلمروی دو کشور، در دستور وزارت راه و شهرسازی می باشد.
به گفته معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، در این نشست پس از شنیدن تحلیل ها و نقطه نظرات اعضاء درباره عملکرد فعلی پایانههای مرزی استان آذربایجانغربی با توجه به بازدید میدانی مشترک اخیر اعضاء و دیدار با مسئولین محلی و استانی، مقرر شد با تأکید بر تسریع در اقدامات هماهنگ نرمافزاری، زمان بندی اجرای طرحهای زیرساختی مؤثر بر ساماندهی پایانه های مربوطه به ویژه جاده استراتژیک خوی-قطور- پایانه مرزی رازی از بخشها و دستگاه های ذیربط استعلام و تکمیل آنها در موعد مقرر، از سوی شورای ساماندهی مستمراً رصد و پیگیری شود.
نظر شما