به گزارش بازار، حیدرعلی نصر در مراسم نکوداشت هفته پدافند غیرعامل، با ارائه گزارش اقدامات شرکت بازرگانی دولتی ایران در این حوزه، اظهار داشت: گندم با قیمت تضمینی هر کیلوگرم ۱۵ هزار تومان و با هزینه تبعی ۵۰۰ تومان برای هر کیلوگرم از کشاورزان سراسر کشور خریداری شده است.
وی افزود: گندمهای خریداری شده با صرف یارانهای بسیار سنگین با قیمت هر کیلوگرم ۶۶۵ تومان برای تولید آرد یارانه به فروش میرسد و هر کیلوگرم آرد با قیمت ۸۵۰ تومان برای مصارف نانواییها تأمین میشود و در واقع دولت، سالیانه بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه برای تأمین گندم مورد نیاز کشور پرداخت میکند.
معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه مصرف نان برای هر نفر در کشورمان به طور میانگین ۳۲۰ گرم در روز است، گفت: نان به طور متوسط ۴۰ درصد از انرژی روزانه مورد نیاز مردم را تأمین میکند که این امر، نشاندهنده اهمیت و جایگاه گندم به عنوان ضروریترین کالای اساسی است.
حیدرعلی نصر با تأکید بر اینکه شرکت بازگانی دولتی ایران، علاوه بر مدیریت خرید گندم، تصدی تأمین سایر کالاهای اساسی شامل برنج، روغن و شکر مورد نیاز کشور را نیز بر عهده دارد، افزود: این شرکت برای مدیریت خرید، حمل و نقل، توزیع و ذخیرهسازی کالاهای اساسی، حجم بسیار بزرگی از عملیات را تدارک دیده و اجرا میکند تا کالاهای ضروری، به موقع در اقصی نقاط کشور توزیع شده و در اختیار مردم قرار گیرند.
معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران با تشریح فعالیتهای زنجیره گندم، آرد و نان کشور توضیح داد: در زنجیره تأمین گندم کشور، ۷۲۰ هزار کشاورز محصول خود را به بیش از ۱۱۰۰ مرکز خرید این محصول تحویل دادند که سهم هر کشاورز به طور متوسط بیش از ۱۴ تُن گندم بود و در طول فصلِ خرید، هیچ کشاورزی نداریم که محصولش رویِ دستش مانده و مؤفق به فروش محصول خود نشده باشد.
وی از ارسال گندم خریداری شده برای استحصال آرد به ۴۰۰ کارخانه آردسازی در سراسر کشور خبر داد و گفت: پس از تولید آرد، این فرآورده پُرمصرف توسط شبکه گسترده حمل و نقل به ۸۲ هزار واحد نانوایی در اقصی نقاط کشور ارسال میشود تا نانواییها بدون هیچگونه کمبودی از موجودی آرد مورد نیاز، از تولید پایدار نان برخوردار باشند.
حیدرعلی نصر، اهمیت و ضرورت توسعه حمل و نقل ریلی و سرمایهگذاری برای توسعه زیرساختهای ریلپایه را مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری، ۲۵ میلیون تُن کالای اساسی برای مصارف کشور، تأمین و توزیع شده و به عبارتی، روزانه ۷۰ هزار تُن کالا از طریق ۳ هزار دستگاه وسیله نقلیه سنگین از مبادی تأمین، تولید و ذخیرهسازی به مقاصد مورد نظر ارسال شده تا به دست مصرفکنندگان برسد.
مراکز ذخیرهسازی کالاهای اساسی ایمن سازی و استحکام بخشی شدهاند
«مهدی خواجوی» با تبیین و تشریح اقدامات و برنامههای کمیته پدافند غیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: در سال گذشته و نیمه نخست سال جاری برای تأمین، ذخیرهسازی و توزیع کالاهای اساسی، برنامهها و اقدامات مهمی با رویکرد پدافند غیرعامل اجرا شد، ضمن اینکه تهیه و تدوین سند جامع پدافند غیرعامل در حوزه کالاهای اساسی از طریق تشکیل کارگروهی متشکل از افراد با تجربه و صاحبنظر در این حوزه را نیز در دستور کار قرار دادهایم.
وی دو مأموریت اصلی این شرکت را تهیه، تأمین و ذخیرهسازی کالای اساسی و ایجاد بسترها و مکانهای استاندارد به این منظور برشمرد و گفت: با توجه به قدمت بالای بسیاری از مراکز ذخیرهسازی، نسبت به ایمنسازی و استحکامبخشی به امکانات و تأسیسات مربوطه و تقویت مراکز مذکور اقدام شده است.
دبیر کمیته پدافند غیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، برنامهریزی برای پایدارسازی تأمین و ذخیره کالاهای اساسی، بازسازی و اصلاح نواقص موجود، توجه و تمرکز نسبت به مسائل سایبری، مدیریت دقیق و صحیح آمار و اطلاعات و ارتقای سطح دانش همکاران برای نگهداری مناسب کالاها را از دیگر اقدامات انجام شده، برشمرد و خاطرنشان کرد: برای افزایش زیرساختهای ذخیرهسازی روغن، مخازنی به ظرفیت ۱۰۰ هزار تُن در استانهای تهران و البرز در دست ساخت است.
نظر شما