۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۹
تاکید تهران و مینسک بر مبادله تجاری با ارز ملی| دلیلی ندارد با پول دشمن داد و ستد کنیم
در نشست مشترک هیأت‌های عالی ایران و بلاروس مطرح شد

تاکید تهران و مینسک بر مبادله تجاری با ارز ملی| دلیلی ندارد با پول دشمن داد و ستد کنیم

مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور از تبادلات تجاری ایران و بلاروس با استفاده از پول ملی دو کشور به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای تقویت‌ اقتصاد دو طرف یاد کرد .

به گزارش بازار، محمد مخبر در ادامه سفر یک‌ روزه خود به بلاروس‌ در نشست مشترک هیأت‌های عالی دو کشور، گفت: دولت بلاروس در منظومه تنظیمی‌ ارتباطات بین المللی جمهوری اسلامی جایگاهی ویژه‌ دارد و راهبرد جدی دولت در ایران ارتقای روابط تهران - مینسک‌ در همه حوزه‌هاست.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: امروز معادلات بین‌المللی کاملاً تغییر کرده و هژمونی آمریکایی‌ها کاملاً به هم ریخته و دشمنان ما نمی‌توانند حرف آخر را در دنیا بزنند.

مخبر با اشاره به تحریم‌های‌ ظالمانه غرب علیه ایران و بلاروس اظهار داشت: تحریم زحمت‌آفرین اما قابل مدیریت است؛ کما اینکه تحریم‌های اقتصادی برای تقابل با ما راه به جایی نبرده است.

وی با بیان اینکه هیچ مانعی نباید همکاری‌های دو کشور را مختل کند تصریح کرد: با اراده‌ای که بین ایران و بلاروس وجود دارد لازم است با قدرت و سرعت تصمیمات لازم را برای رفع نیازهای دو ملت اتخاذ کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با ابراز خرسندی از تحقق بخش زیادی از توافقات دو کشور در جریان سفر سال گذشته رئیس‌جمهور بلاروس به تهران، بر لزوم تدوین یک برنامه زمان بندی شده برای نقشه راه جامع همکاری‌های بلندمدت‌ دو کشور تأکید کرد.

مخبر افزود: ایران عضو بریکس و شانگهای است و از عضویت بلاروس در این سازمان‌ها حمایت می‌کند و جمهوری بلاروس نیز عضویت سازمان تجارت آزاد اوراسیا و پیمان‌های منطقه ای دیگر را دارد که با تعاملات بیشتر از طریق این سازوکارهای بین المللی می‌توان موفقیت‌های بزرگی در حوزه اقتصادی رقم زد.

وی تصریح کرد: ایران در مرکز ۱۵ کشور قرار دارد و بلاروس می‌تواند بدون هیچ دغدغه‌ای از ظرفیت کُریدوری‌ کشورمان برای صادرات و ترانزیت کالا استفاده کند.

معاون اول رئیس‌جمهور از تبادلات تجاری ایران و بلاروس با استفاده از پول ملی دو کشور به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای تقویت‌ اقتصاد دو طرف یاد کرد و با تأکید بر لزوم دلارزدایی‌ گفت: دلیلی ندارد مبادلات اقتصادی خود را با پول دشمن انجام دهیم.

مخبر از تهاتر و تسهیل صدور ویزا به ویژه برای بازرگانان‌ و تجار به‌عنوان دیگر الزامات ارتقای روابط اقتصادی بین تهران - مینسک یاد کرد و گفت که توجه به این دو موضوع در کنار استفاده از ارز محلی در تبادلات تجاری اتفاقات بزرگی را رقم می‌زند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های ایران در حوزه‌های مختلف، آمادگی کشورمان را برای انتقال تجربیات در زمینه‌ مقابله با تحریم‌ها و سرمایه‌گذاری مشترک در بخش‌های صنعت به ویژه صنایع های‌تک، معدن، کشاورزی، نفت، گاز، پتروشیمی و پزشکی اعلام‌ کرد.

توسعه همکاری‌ها در حوزه آموزش و صدور خدمات فنی و مهندسی از دیگر تأکیدات معاون اول رئیس‌جمهور در این نشست بود.

گلاوچنکو نخست‌وزیر بلاروس هم با صادقانه‌ توصیف کردن تعاملات مشترک تهران و مینسک، تأکید کرد: ایران و بلاروس حرف‌های زیادی در عرصه بین الملل دارند و همکاری‌های دوجانبه، منشاء توسعه صلح در جهان خواهد بود.

وی با تاکید بر توسعه روابط دو کشور به توافقات انجام شده در جریان سفر سال گذشته رئیس‌جمهور بلاروس به تهران اشاره کرد و از اجرایی شدن بخش عمده توافقات خبر داد.

نخست‌وزیر بلاروس گفت: در سایه نتایج توافقات صورت گرفته، حجم تبادلات تجاری ایران و بلاروس در یک سال گذشته سه برابر شد و امسال نیز ۲۵ درصد افزایش داشته است.

گلاوچنکو با بیان اینکه تولیدات دو کشور در زمینه تجهیزات و فناوری‌های پیشرفته پیروزی مشترک ماست، از ایران به‌عنوان شریک کلیدی بلاروس در زمینه نوسازی تجهیزات کشورش قدردانی کرد.

وی همچنین با اشاره به میزان بالای دانشجویان ایرانی مقطع دکتری در بلاروس خواستار توسعه همکاری‌های آموزشی و تسریع در فرایند به رسمیت‌ شناختن‌ مدارک تحصیلی دانش‌آموختگان مراکز علمی کشورش از سوی جمهوری اسلامی ایران شد.

نخست‌وزیر بلاروس توسعه همکاری‌های دو کشور در حوزه کشاورزی را نیز متذکر شد و گفت: بلاروس حجم زیادی از محصولات کشاورزی موردنیاز خود را که پیش از این از اروپا وارد می‌کرد، از ایران خریداری و تأمین می‌کند.

در این نشست وزرای صنعت، نفت‌ و کشاورزی ایران و بلاروس به بیان‌ راهکارهای خود برای تقویت همکاری‌های دو کشور در این حوزه‌ها پرداختند که آمادگی ایران برای تأمین قطعات و تجهیزات موردنیاز بلاروس در حوزه نفت و گاز و محصولات پتروشیمی، تسهیل صدور ویزای بلندمدت بازرگانی‌ و امضای توافق‌نامه برای همکاری در بخش جنگلداری و دامپروری‌ برای تأمین نیازهای غذایی دو کشور از جمله موضوعات مطرح شده توسط آنها بود.

در این نشست مقرر شد وزرای صنعت ایران و بلاروس به‌عنوان روسای کمیسیون اقتصادی مشترک دو کشور، ظرف یک ماه برنامه زمان‌بندی‌ شده برای اقدام مشترک در جهت پیگیری توافقات دوجانبه را در راستای زمینه‌سازی سفر رئیس‌جمهور کشورمان به بلاروس‌ تهیه و ارائه کنند.

کد خبر: ۲۵۰٬۰۱۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha