۳۰ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۸
نسل زد در دنیا، حکومت‌ نظامی و اقتدارگرا را به دموکراسی ترجیح می‌دهد

نسل زد در دنیا، حکومت‌ نظامی و اقتدارگرا را به دموکراسی ترجیح می‌دهد

پژوهشی که از سوی یک بنیاد صورت گرفته نشان می‌دهد جوانان نسل زد در جهان کمترین اعتقاد را به دموکراسی دارند و از حضور یک رهبری نظامی یا اقتدارگرا که انتخابات را کنار بگذارد، پشتیبانی بیشتری می‌کنند.

به گزارش بازار، پژوهش و نظرسنجی که از سوی بنیاد «جامعه باز» صورت گرفته نشان می‌دهد جوانان نسل زد در سراسر جهان کمترین اعتقاد را به دموکراسی دارند و از حضور یک رهبری نظامی یا اقتدارگرا که انتخابات را کنار بگذارد، پشتیبانی بیشتری می‌کنند. ۲. این نظرسنجی بین ماه‌های مه و ژوئیه ۲۰۲۳ توسط موسسه نظرسنجی ساوانتا و همچنین Gradus Research با استفاده از ترکیبی از پنل‌های آنلاین و پرسش‌های حضوری صورت گرفته است.

این نظرسنجی که در ۳۰ کشور انجام شده در واقع تصویری از جمعیتی حدود ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون نفر را ترسیم و این پژوهش را به یکی از بزرگترین مطالعات افکار عمومی جهانی در مورد حقوق بشر و دموکراسی تبدیل می‌کند.

یافته‌های پژوهش:
۱- این نظرسنجی نشان می‌دهد که دو سوم پاسخ دهندگان بر این باورند که دموکراسی‌ها بیشتر به همکاری‌های جهانی کمک می‌کنند.

۲- اقلیت بزرگی از جوانان مورد بررسی (۴۲ درصد) احساس می کنند که حکومت نظامی روش خوبی برای اداره یک کشور است. تعداد مشابهی (۳۵ درصد) احساس می‌کنند که داشتن یک رهبر قوی که به انتخابات یا مشورت با مجالس قانونگذاری اهمیتی نمی‌دهد، راه خوبی برای اداره کشور است. این آمار در گروه سنی ۵۶ سال و بالاتر اما متفاوت است و در آن گروه سنی تنها ۲۰ درصد از حکومت نظامی و ۲۶ درصد هم از یک رهبر قدرتمند حمایت می‌کنند.

۳- اکثریت در ۲۱ کشور شرکت‌کننده از این بیم دارند که ناآرامی‌های سیاسی در سال آینده منجر به خشونت شود. اکثریت بزرگ در برخی از کشورهای پردرآمد نیز نگرانی مشابهی دارند، از جمله دو سوم پاسخ دهندگان در ایالات متحده و فرانسه. چهل و دو درصد از پاسخ دهندگان معتقدند که قوانین کشورشان افرادی مانند آنها را ایمن نگه نمی‌دارد.

۴- نیمی از پاسخ دهندگان یعنی حدود ۴۹ درصد می‌گویند که حداقل یک بار در سال گذشته برای تامین غذای خود با مشکل مواجه شده‌اند.

۵- بحران آب و هوایی برای شهروندان کشورهای با درآمد پایین، متوسط و بالا اولویت بالایی دارد. ۷۰ درصد از افراد مورد بررسی ابراز نگرانی کردند که تغییرات آب و هوایی بر معیشت آنها در سال آینده تأثیر می‌گذارد.

۶- در سرتاسر جهان، فساد مهمترین نگرانی مردم در سطح ملی در نظر گرفته می‌شود و به طور متوسط ۲۳ درصد می‌گویند که این مهم‌ترین مشکل پیش روی کشورشان است. کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین نگرانی بسیار بیشتری را در این خصوص ابراز کردند.

۷- فقر و نابرابری بالاترین رتبه (۲۱ درصد) را در میان موضوعاتی دارد که مستقیماً بر افراد تأثیر می گذارد. این امر در سنگال (کوچکترین اقتصاد مورد بررسی) و همچنین ایالات متحده (بزرگترین) صادق است. علاوه بر این، اکثریت (۶۹ درصد) کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند معتقدند که نابرابری اقتصادی بین کشورها در سال جاری چالشی بزرگتر از سال گذشته است. این به شدت در آفریقا، آمریکای لاتین و خاورمیانه احساس می‌شود.

۸- حدود ۴۵ درصد از کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند معتقدند که نفوذ روزافزون چین اثرات مثبتی بر کشور آنها خواهد گذاشت در حالی که ۲۵ درصد گفته‌اند این اتفاق اثر منفی دارد. البته این مسئله بین کشورهای کم‌درآمد و دموکراسی‌های مرفه کاملا متفاوت است. به طوری که بیشتری کشورهای کم‌درآمد نسبت به نفوذ چین خوش بین هستند اما بدبینی شدیدی در میان دموکراسی‌های مرفه نسبت به ظهور چین مشاهده می‌شود.

کد خبر: ۲۴۴٬۷۱۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha