به گزارش بازار، لوله حرارتی چیست؟ لوله های حرارتی، لوله هایی برای انتقال حرارت در سیستم ها و صنایع گوناگون هستند. رایج ترین انواع لوله های حرارتی از جنس مس، مس/نیکل، فولاد کربنی، فولاد زنگ نزن و فولادهای آلیاژی هستند. اغلب از لوله های فولاد کربنی در مبدل های حرارتی استفاده می شود.
متداول ترین لوله های حرارتی، لوله های A۱۷۸، A۱۷۹، A۲۱۴، A۴۹۸ و A۱۰۲۰ هستند. کاربرد لوله های حرارتی در صنایعی مانند نیروگاه های تولید برق، پتروشیمی ها، پالایشگاه های نفت، کارخانه های فرآوری گاز طبیعی و غیره میتوان در نظر گرفت.
انواع لوله حرارتی
معمولا لوله های ۰.۶۲۵ تا ۱.۵ اینچی در مبدل های حرارتی استفاده می شود. این لوله ها به روش کشش سرد، بدون درز یا درز دار تولید می شوند. جنس لوله های حرارتی از فولاد کم کربن، مس، مس/ نیکل، فولاد زنگ نزن، Hastelloy، Inconel یا تیتانیوم است.
انواع لوله حرارتی فولاد کربنی
لوله های حرارتی فولاد کربنی دارای عناصری مانند آهن، کروم و منگنز در نسبت های مختلف هستند. فولاد کربنی دارای انعطاف پذیری و استحکام کششی خوبی است. لوله های حرارتی فولاد کربنی در شرایط سخت کاری، مقاومت بالایی در برابر خوردگی و اکسیداسیون دارند. همچنین سختی بالا و مقاومت در برابر خزش خوبی دارند. وجود عناصر آلیاژی در ترکیب فولاد کربنی موجب افزایش استحکام و مقاومت در برابر اکسیداسیون و ترک خوردگی ناشی از تنش (SCC) نیز می شود. در ادامه انواع لوله حرارتی فولاد کربنی را معرفی می کنیم.
شرکت پردیس فولاد با سابقه چندین دهه حضور در عرصه واردات و توزیع انواع لوله های فولادی در کشور، لوله حرارتی از برندهای معتبر داخلی و خارجی مورد نیاز صنایع مختلف را تامین می کند.
لوله حرارتی ASTM ۱۷۸
لوله حرارتی ASTM ۱۷۸ شامل لوله های فولاد کربنی و فولاد کربن- منگنز جوشکاری شده به روش مقاومت الکتریکی است که برای دیگ های بخار، بویلرها و لوله های سوپرهیتر استفاده می شود.
لوله حرارتی ASTM A۱۷۹
از لوله حرارتی ASTM A۱۷۹ برای مبدل های حرارتی و لوله های کندانسور فولادی کم کربن بدون درز استفاده می شود. این استاندارد لوله های فولادی کم کربن با حداقل ضخامت دیواره و لوله های فولادی کم کربن بدون درز کشش سرد برای مبدل های حرارتی، کندانسورها و دستگاه های انتقال حرارت را پوشش می دهد.
لوله حرارتی ASTM A۲۱۴
لوله حرارتی ASTM A۲۱۴ برای مبدل های حرارتی و کندانسور فولاد کربنی جوشکاری شده با مقاومت الکتریکی کاربرد دارد. این استاندارد لوله های فولادی کربنی با حداقل ضخامت دیواره را برای استفاده در مبدل های حرارتی، کندانسورها و دستگاه های انتقال حرارت، پوشش می دهد.
لوله حرارتی ASTM A۴۹۸
لوله حرارتی ASTM A۴۹۸ برای مبدل های حرارتی فولاد کربنی بدون درز و درز دار با پره های یکپارچه استفاده می شود. این استاندارد لوله های فولادی مارپیچ، لوله های پره دار یکپارچه، بدون درز یا درز دار فولادی کم کربن را برای استفاده در مبدل های حرارتی لوله ای، کندانسورهای سطحی، دیگ های بخار، سوپرهیترها و سایر دستگاه های انتقال حرارت را پوشش می دهد.
لوله حرارتی ASTM A۱۰۲۰
لوله حرارتی ASTM A۱۰۲۰ شامل لوله های فولاد کربنی و کربن منگنز، جوشکاری فیوژن برای بویلرها، سوپرهیترها، مبدل های حرارتی و کندانسورها است. این استاندارد لوله های جوشکاری شده با حداقل ضخامت دیواره از جنس فولادهای کربنی و منگنز کربن با گریدهای مختلف را پوشش می دهد.
کاربرد لوله حرارتی
- لوله / کندانسور مبدل حرارتی در صنایع مختلف
- واحدهای پیش گرمکن هوا
- دیگ های بخار
- صنایع تولید نیرو
- صنایع پتروشیمی
- پالایشگاه های نفت
- کارخانه های فرآوری گاز طبیعی
- اکونومایزر
- مبدل های حرارتی
- نیروگاه های برق
- کارخانه های سوخت فسیلی
- سیستم های تامین آب
- کارخانه های سوخت زباله
- تاسیسات تولیدی گوناگون
- مراکز انرژی هسته ای
- کارخانه های داروسازی
- تاسیسات شیمیایی
- صنایع دریایی
- صنایع کاغذ سازی و پالپ
- صنایع فراساحلی
- صنایع غذایی
- کارخانه های تولید شکر
- صنایع سیمان
عوامل موثر در خرید لوله حرارتی
پارامترهای گوناگونی در خرید لوله های حرارتی تاثیر گذار هستند. هر پروژه ای بنا به شرایط ویژه خود، نیاز به لوله حرارتی با ویژگی های منحصر به فردی دارد. اما به طور کلی می توان دو عامل مهم را در هنگام خرید لوله حرارتی در نظر گرفت.
- راندمان حرارتی
از آنجایی که هدف یک مبدل حرارتی، انتقال حرارت تا بالاترین حد ممکن است، هدایت حرارتی مواد لوله یک عامل کلیدی است. بر این اساس لوله های حرارتی مس و مس/نیکل، رساناترین مواد موجود برای لوله های حرارتی هستند. پس از آن فولاد کربنی، فولاد زنگ نزن و فولادهای آلیاژی دیگر در نظر گرفته می شوند.
عملکرد حرارتی لوله را می توان از طریق اصلاح لوله ها به روش هایی مانند موج گذاری، افزودن باله های خارجی به لوله، یا با افزودن توربولاتورهای نواری پیچ خورده به داخل لوله افزایش داد.
- هزینه و در دسترس بودن
قیمت و در دسترس بودن نیز عامل مهمی است که بر اساس عرضه و تقاضای بازار، مقدار مورد نیاز شما و قیمت ارز در نوسان است. مس که در دهه گذشته یک فلز ارزان بود، اکنون گرانتر از فولاد زنگ نزن است. با در نظر گرفتن این شرایط می توان لوله های متداول فلزی را بر اساس قیمت از پایین ترین به بالاترین اینگونه طبقه بندی کرد:
- فولاد کربنی
- فولاد زنگ نزن ۳۰۴/۳۰۴L SS
- فولاد زنگ نزن ۳۱۶L SS
- فولاد داپلکس Duplex ۲۲۰۵
- تیتانیوم
- AL۶XN
- Duplex ۲۵۰۷
- Hastelloy C-۲۷۶
- Hastelloy C۲۲
- Monel ۴۰۰
- Alloy ۶۲۵
- Nickel ۲۰۰
به طور معمول، آلیاژهای با قیمت بالاتر نیز به دلیل تقاضای کمتر و هزینه بالاتر حمل موجودی، عرضه کمتری دارند. این به طور مستقیم بر زمان تولید این مواد تأثیر می گذارد، اغلب ۲-۴ برابر آلیاژهای رایج تر مانند فولاد کربنی و فولاد ضد زنگ. مقدار این آلیاژهای بالاتر نیز می تواند تا حد زیادی بر قیمت تأثیر بگذارد. کارخانههای فولاد معمولاً دستههای کوچکی از لولهها یا صفحات را اجرا نمیکنند یا اگر این کار را انجام دهند، کل کارخانه را شارژ میکنند.
مهندسان و کارشناسان مجموعه پردیس فولاد آماده پاسخ گویی به کلیه سوالات و دادن مشاوره رایگان برای خرید انواع لوله ها هستند. همچنین شما را در جریان قیمت انواع ولو، لوله، فلنج و سایر اتصالات قرار می دهند.
نظر شما