بختیار خلیقی در گفتگو با خبرنگار بازار ضمن اشاره به اینکه فعالیت واحدهای صنفی یکی از مهمترین زمینه های اشتغال در استان کردستان به شمار می رود، افزود: در حال حاضر بالغ بر ۸۵ هزار واحد صنفی دارای پروانه در سطح استان کردستان فعالیت می کنند.
وی با اشاره به فعالیت ۱۰ اتاق اصناف در استان کردستان، یادآور شد: تلاش در راستای بهره مندی از ظرفیت های استان کردستان در تمامی بخش ها، با هدف رفع مشکلات و دغدغه های اصناف و بازاریان همواره در دستور کار قرار داشته است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان کردستان بیان کرد: در حال حاضر مجموعه صنعت، معدن، تجارت، تجار و اصناف در کل در ۳۰ درصد تولید ناخالص استان نقش دارند و همچنین ۳۷ درصد اشتغال استان در این حوزه ها اتفاق افتاده است.
وی اظهار کرد: در مجموعه صمت، بخش عمده ای از فعالیت های اقتصادی که به صورت مستقیم در راستای خدمات رسانی به مردم است، شکل گرفته و با تدوین یک سند مدون از ظرفیت ها، پتانسیل ها، فرصت ها و حتی مشکلات و کاستی ها، برنامه ریزی هایی را در سطح کلان برای توسعه بخش اقتصادی استان داریم.
خلیقی ادامه داد: در طول سال گذشته و امسال رتبه اول اشتغال را در بین تمام دستگاه های اجرایی استان کردستان کسب کرده ایم و سال گذشته علیرغم اینکه ایجاد ۹ هزار و ۸۰۰ شغل را تعهد کرده بودیم، اما ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال زایی داشتیم.
وی یادآور شد: خوشبختانه امروز استان به سمت صنعتی شدن در حال حرکت است و این نهضت هم همچنان با ایجاد زنجیره های ارزش در حوزه های مختلف ادامه دارد و انتظار می رود که با توجه به اقدامات صورت گرفته زمینه برای توسعه صنعتی استان عملیاتی و اجرایی شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه به لحاظ ذخایر معدنی پنجمین استان کشور هستیم، بیان کرد: واحدهای صنعتی و تولیدی بزرگی در راستای تکمیل زنجیره تولید از برداشت تا محصول نهایی در حوزه معدن احداث و یا در حال احداث هستند.
خلیقی به فعالیت های حوزه تجارت خارجی، داخلی و اصناف نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به مرزی بودن و پتانسیل تجاری در استان، مقرر شد در آینده نزدیک نیز دیگر معابر غیررسمی استان بازگشایی شوند که این امر موجب رونق اقتصادی شهرستان های مرزی کردستان و اشتغال زایی در حوزه تجارت می شود.
نظر شما