۲۵ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۳
مصرف  ۲۵۰ میلیون کیلو وات ساعت برای روشنایی شهر تهران|حرکت لاک پشتی طرح تعویض چراغ های پر مصرف معابر
مدیر عامل شرکت توزیع برق تهران در گفتگو با بازار:

مصرف ۲۵۰ میلیون کیلو وات ساعت برای روشنایی شهر تهران|حرکت لاک پشتی طرح تعویض چراغ های پر مصرف معابر

با وجود اینکه ۳۶۱ هزار چرغ پر مصرف در معابر تهران وجود دارد، مدیر عامل شرکت توزیع برق تهران می گوید که از ابتدای سال تا حالا ۱۰ هزار لامپ با لامپ های ال ای دی تعویض شده است.

بازار؛ گروه آب و انرژی: هم زمان با افت دما مصرف برق هم در تهران تا حدودی کمتر شده است. مقدار خاموشی ها در صنایع کمتر شده و ساعت کاری ادارات به حالت قبل برگشته است. جدای از اینها مقدار خاموشی ها در خیابان ها و معابر تهران هم کمتر شده است. بر اساس آنچه کامبیز ناظریان مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران به بازار می گوید:«چیزی حدود یک الی ۱.۵ درصدی مصرف برق تهران مربوط به روشنایی معابر است.»

اما جالب اینجاست با وجود نا ترازی های شدید برق در کشور همچنان بخش زیادی از لامپ هایی در سطح بزرگراه ها، خیابان ها و کوچه های پایتخت وجود دارند، پرمصرف هستند. بر اساس آماری که پیغمبرزاده، دبیر کارگروه مدیریت تقاضا و مصرف برق و انرژی وزارت نیرو در دی ماه سال گذشته اعلام کرد در معابر تهران ۳۶۱ هزار چراغ پر مصرف وجود دارد.

برای درک بهتر نسبت به حجم بزرگی این باید بدانید که ناظریان پیشتر گفته بود که ۳۸۰ هزار لامپ در قالب ۱۲ هزار خط روشنایی کار روشن‌ سازی معابر کلان‌ شهر تهران را برعهده دارند. به عبارت دیگر می توان گفت که بیش از ۹۰ درصد لامپ های پایتخت پر مصرف هستند.

از طرفی مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران در گفتگو با بازار گفته که از ابتدای سال تا حالا تنها ۱۰ هزار چراغ در استان تهران تعویض شده است. یک حساب کتاب ساده نشان می دهد که تفاهم نامه های منعقد شده بین وزارت نیرو و شهرداری تهران هم نتوانسته به مدیریت مصرف برق معابر پایتخت کشور کمک کند و همچنان چیزی حدود ۳۵۱ هزار چراغ پر مصرف در تهران وجود داشته و در چند ماه گذشته تنها ۳ درصد از چراغ های تهران با چراغ های ال ای دی تعویض شده اند.

البته این مقام مسئول در صنعت برق این را هم گفته که تا پیک سال ۱۴۰۳ بخشی از شهرهای تهران با اولویت بزرگراه ها مجهز به چراغ های ال ای دی خواهد شد. جدای از این زاکانی شهردار تهران هم برای اجرای طرح تعویض چراغ های پر مصرف با چراغ های ال ای دی دستور ویژه داده است.

او همچنین در بخش دیگری از گفتگوی خود اعلام کرد که در حوزه تهران سال گذشته حدود ۱۰۰ هزار مشترک جدید به تعداد مشترکین اضافه شده و حدود ۲۰۰ مگاوات از مصرف پیک مربوط به توسعه و ایجاد مشترکین جدید بوده است. متن کامل گفتگوی بازار با کامبیز ناظریان مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران را در ادامه می خوانید:


یک الی ۱.۵ درصد از مصرف سالیانه تهران یعنی چیزی حدود ۲۵۰ میلیون کیلو وات ساعت مربوط به روشنایی شهر تهران است

*یکی از بخش هایی که معمولا در ساعت های پیک دچار خاموشی می شوند، معابر هستند. این خاموشی ها مشکلات متعددی را برای مردم ایجاد کرده است. چرا با این وجود کاری برای جایگزینی لامپ های پر مصرف با لامپ های کم مصرف انجام نمی شود؟

ما به دنبال این هستیم که روشنایی شهر تهران را از چراغ های ال ای دی تامین کنیم. تا حالا بالغ بر ۱۰ هزار چراغ تعویض شده است. ضمن اینکه برای پیک سال ۱۴۰۳ قرار شده که بخشی از شهرهای تهران با اولویت بزرگراه ها را مجهز به چراغ های ال ای دی کنیم. این تغییر از محل ظرفیت ایجاد شده در بازار بهینه سازی برق و کاهش مصرف سوخت باید اتفاق بیافتد. مقدمات و تفاهم های این کار انجام و سرمایه گذار و مجری آن هم مشخص شده است. امیدواریم که ظرف یک الی دو ماه آینده عملیات اجرایی این کار را شروع کنیم.

*سالانه چه مقدار از برق کشور برای روشنایی معابر و خیابان ها و بزرگراه ها مصرف می شود؟

یک الی ۱.۵ درصد از مصرف سالیانه تهران یعنی چیزی حدود ۲۵۰ میلیون کیلو وات ساعت مربوط به روشنایی شهر تهران است.

پیش بینی می شود که با تعویض لامپ های پر مصرف با لامپ های ال ای دی ۲۰ الی۲۵ مگاوات در زمان پیک صرفه جویی شده و سهم انرژی مصرفی در این بخش از ۱.۵ به یک درصد کاهش یابد

*با جایگزینی کامل چراغ های معابر با لامپ های کم مصرف چه میزان صرفه جویی اتفاق خواهد افتاد؟

اگر بتوانیم این صرفه جویی اتفاق بیافتد. پیش بینی می شود که ۲۰ الی۲۵ مگاوات در زمان پیک صرفه جویی شده و انرژی مصرفی خود را از ۱.۵ به یک درصد کاهش دهیم.

*یکی از مشکلات اصلی شبکه برق تهران فرسودگی است. چه مقدار فرسودگی در این بخش چقدر بوده و سالانه چه مقدار از آن را بهینه سازی می کنید؟

از آنجایی که کار بهینه سازی شبکه به صورت مداوم در حال انجام است، تقریبا می توان ادعا کرد که شبکه فرسوده ای که قابلیت استفاده نداشته باشد را در شهر تهران نداریم. اما به طور متوسط سالانه ۱۰۰ الی ۲۰۰ کیلومتر شبکه سالانه نیاز به بهینه سازی دارد. البته ما برنامه داریم که تا سال آینده حدود ۵۰۰ کیلومتر از شبکه شهر تهران را بهینه سازی کنیم.

در حوزه تهران سال گذشته حدود ۱۰۰ هزار مشترک جدید به تعداد مشترکین اضافه شده و حدود ۲۰۰ مگاوات از مصرف پیک مربوط به توسعه و ایجاد مشترکین جدید بوده است. تقریبا می توان گفت کمتر از ۳ درصد رشد مصرف برق حاصل ایجاد این مشترکین جدید بوده است

*سالانه چقدر به مصرف برق تهران افزوده می شود و چقدر مقدار از این رشد مصرف حاصل ایجاد مشترکین جدید است؟

در حوزه تهران سال گذشته حدود ۱۰۰ هزار مشترک جدید به تعداد مشترکین اضافه شده و حدود ۲۰۰ مگاوات از مصرف پیک مربوط به توسعه و ایجاد مشترکین جدید بوده است. تقریبا می توان گفت کمتر از ۳ درصد رشد مصرف برق حاصل ایجاد این مشترکین جدید بوده است.

تعرفه های برق مشترکین پر مصرف چطور محاسبه می شود؟

مقدار مجاز مصرف در تهران حدود ۳۰۰ مگاوات است. مشترکینی که بین ۳۰۰ الی ۴۵۰ مگاوات برق مصرف می کنند باید ۱.۵ برابر تعرفه، مشترکینی که بین ۴۵۰ تا ۶۰۰ مگاوات برق مصرف می کنند باید ۲ برابر تعرفه و مشترکینی که بالای ۶۰۰ مگاوات برق مصرف می کنند باید ۳.۵ برابر تعرفه تعیین شده را پرداخت کنند. البته باید اشاره کنم که ۶۵ درصد مشترکین تهرانی زیر الگوی مصرف و ۳۵ درصد بیش از الگو، برق مصرف می کنند.

کد خبر: ۲۴۲٬۴۶۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha