به گزارش بازار، مجتبی خیام نکویی رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، تات گفت: اگر برآورد صحیحی از دادهها و آمارها داشته باشیم میتوانیم از بروز خسارت به کشاورزان جلوگیری کنیم تا یک مرتبه محصول در دست شان نماند و بازاری برای آنها فراهم شود.
خیام نکویی افزود: باید یک تصویر کاملاً درست و شفاف با میزان خطای کم از میزان تولید به مسئولان ارائه کنیم که اگر به این مهم دست یابیم، تحول چشمگیری در افزایش درآمد تولیدکنندگان خواهیم داشت، افزایش درآمد از این جهت که گاهی ممکن است تولیدکنندگان مجبور شوند قیمت محصولات خود را به نصف کاهش دهند، زیرا متناسب با نیاز جامعه تولید نکرده اند و بازار صادراتی هم ندارندولی اگر آمار دقیقی وجود داشته باشد این مشکل هم ایجاد نخواهد شد.
وی اضافه کرد: اهمیت دسترسی به آمار دقیق به حدی زیاد است که باید چندین شرکت دانش بنیان در این موضوع به هم ملحق شوند و زیرساخت فوق العاده قوی را ایجاد کنند و ما نیز از آنها حمایت خواهیم کرد.
معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین چالشهای بخش کشاورزی که شرکتهای دانش بنیان باید به سمت آن بروند ضایعات در این بخش است، گفت: بر اساس برآوردها ۲۵ تا ۳۰ درصد از مزرعه تا سفره ضایعات داریم این یعنی بیش از ۳۰ میلیون تن تولیدات از ۱۲۵ میلیون تن از دسترس مردم ما خارج میشود و این غذای مردم حدود ۲۰ میلیون جمعیت است.
رئیس سازمان تات با بیان اینکه بخشی از این ضایعات ناشی از برداشت است، گفت: مثلا ممکن است کمباینهایی داشته باشیم که ۱ تا ۲ درصد از محصولات را در موقع برداشت از دسترس خارج کند که وقتی این عدد در سطح زیر کشت ضرب شود رقم بسیار بالایی خواهد شد به طور کل ۶ میلیون هکتار سطح زیر کشت آبی و دیم گندم است که اگر در حوزه برداشت این محصول، این میزان ضایعات را به صفر یا کمتر از نیم درصد برسانیم قطعا در تولیدات موثر خواهد بود.
نظر شما