بازار؛ گروه آب و انرژی: عیسی بزرگزاده سخنگوی صنعت آب طی یک نشست خبری درحاشیه نمایشگاه روایت خدمات دولت سیزدهم، در خصوص وضعیت سدهای کشور گفت: ورودی سدها تا ۵ شهریور امسال حدود ۳۸ میلیارد مترمکعب بوده که در مقایسه با ورودی ۳۰ میلیارد مترمکعبی سال آبی گذشته حدود ۲۷ درصد افزایش را نشان می دهد.
او همچنین خروجی آب از سدها را ۳۳.۶ میلیارد مترمکعب اعلام کرد و افزود: مقدار خروجی در سال گذشته حدود ۲۷.۸ میلیارد مترمکعب بوده که نشان دهنده رشد حدود ۱۷ درصدی در این حوزه است.
سخنگوی صنعت آب همچنین با بیان اینکه ذخیره سدها نسبت به سال گذشته از وضعیت بهتری برخوردار است، مقدار پرشدگی سدها را ۴۸ درصد اعلام کرد و ادامه داد: حجم مخازن سدها در سال گذشته حدود ۲۰.۶ میلیارد مترمکعب بوده این در حالی است که هم اکنون موجودی سدهای کشور به ۲۳.۸ میلیارد مترمکعب رسیده است.
بزرگ زاده البته با تاکید بر این نکته که برخی از سدهای کشور شرایط خوبی را سپری نمی کنند، ادامه داد: به عنوان مثال ذخایرآبی در سد دوستی حدود ۶۱ درصد کمتر از سال گذشته است. ضمن اینکه سال گذشته هم در این سد شرایط خوبی را نداشتیم. همچنین در سدهای تهران هم ۶ درصد وضعیت بدتری نسبت به سال گذشته دارند.
او همچنین در خصوص سدهایی که وضعیت ذخایر آبی آنها مناسب است، گفت: به عنوان مثال در اصفهان ۴۲ درصد از سال گذشته بهتر است یا اینکه سدهای کارون وضعیت خوبی را تجربه می کنند.
سخنگوی صنعت آب همچنین مقدار بارندگی کل کشور را ۲۰۹ میلی متر اعلام کرد و افزود: متوسط بارندگی ها در بلند مدت ۲۴۵ میلی متر است که نشان می دهد مقدار بارندگی ها در مقایسه با دراز مدت حدود ۱۴ درصد کاهش یافته است.
سخنگوی صنعت آب در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اکنون پنج ابرپروژه انتقال آب دریا برای تامین آب مورد نیاز فعال است، اظهار داشت: این پروژههای بزرگ بخشی از نیازهای آبی مناطقی از کشور را تامین خواهد کرد و توسعه این ابرپروژهها با کمک صنایع انجام میشود.
سخنگوی طرح های ملی بخش آب کشور بیان کرد: با اجرای ۵ طرح بزرگ انتقال آب دریا تا پایان دولت سیزدهم حداقل روزی یک میلیارد مترمکعب آب به مصرفکنندگان نوار ساحلی تحویل خواهیم داد.
وی ادامه داد: یک خط از دریای عمان آب برای استانهای سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و رضوی احداث میشود که این طرح ۱۳ درصد پیشرفت کار داشته است و ۲۸۰ میلیون مترمکعب شیرین سازی آب برای ۳۰ میلیون نفر در این طرح خواهیم داشت.
سخنگوی بخش طرحهای ملی آب گفت: پروژه خط انتقال برای استانهای یزد و کرمان نیز ۹۶ درصد پیشرفت دارد که در سال گذشته خط دوم این طرح کلنگ شد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب شیرین و به فلات مرکزی منتقل میشود.
بزرگزاده خاطرنشان کرد: خط بعدی انتقال آب برای استان اصفهان است که برای رفع مشکل کمبود آب در بخش صنعت خواهد بود و ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب برای اصفهان شیرین سازی خواهد شد که در گام اول ۲۰۰ میلیون مترمکعب است.
وی با بیان اینکه طرحهای تأمین و انتقال آب از دریا تأمین مالی خوبی دارد و اتفاقات خوبی در این زمینه خواهد افتاد، اظهار کرد: طرحهای انتقال آب حدود یک میلیارد مترمکعب را تا پایان دولت سیزدهم منتقل میکند که در زاهدان مصمم هستیم تا پایان سال آینده به سرانجام برسد.
سخنگوی آب کشور گفت: در بخش آب طی سالهای گذشته پروژههای زیادی تعریف شده و زمانی که دولت شروع به کار کرد با حجم پروژههای نیمه کار مواجه شده بود. از این مجموعه در شمار طرحهای مختلف، ما بتوانیم تعدادی طرح را به عنوان طرحهای اولویتدار مشخص کنیم. از انبوه این طرحها تدوین معیار برای انتخاب طرحها بود که در صدر معیارها برای غربالگری طرحها معیار اثربخشی بود. هر طرحی که اثر بخش است باید در اولویت قرار بگیرد.
بزرگزاده یکی از اقدامات وزارت نیرو را تأمین آب روستایی عنوان کرد و افزود: در گام نخست ۱۰ هزار روستا انتخاب شد که به ۱۲ هزار روستا افزایش یافت.
وی با اشاره به توجه دولت به پروژههای آبی، از رشد ۴۵ درصدی بودجه پروژههای آبی خبر داد و گفت: پروژهها اولویتبندی شدهاند و بودجه به سمت پروژههای اولویتدار هدایت شده است. دولت در کنار این پروژهها، طرحهای بهرهبرداری از آبهای نامتعارف را در دستور کار دارد.
نظر شما