به گزارش بازار، علی اکبر صفایی با بیان اینکه متوسط سن ناوگان دریایی کشور بالای ۲۰ سال است و نیاز به نوسازی دارد، گفت: وابستگی روسیه به دریای خزر و تمایل کشورهای حاشیه دریای خزر به تجارت از طریق این دریا، عاملی برای توسعه ناوگان در دریای خزر است.
وی افزود: ۳۳ فروند کشتی جدید وارد یا خریداری شده و یا در کشتی سازیهای داخلی و خارجی در حال ساخت است و برای جوان سازی ناوگان در بخش سنتی، سازمان بنادر از محل وجوهات خود اعتباراتی به شناورهای خدماتی تخصیص میدهد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه نوسازی شناورهای بزرگ به دو صورت انجام میشود، بیان کرد: بخشی از منابع را از محل صندوق توسعه ملی تخصیص میدهیم که برای ساخت شناور از توان داخلی استفاده شود و بخش دیگری را از طریق فاینانس، نوسازی میکنیم.
وی افزود: ظرفیت این کشتیها از ۳ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار تن است و اگر هر کشتی سالانه ۸ سفر انجام دهد تا یک میلیون تن ظرفیت باربری این کشتیها در یک سال بوده و کشتیهای رو رو نیز در حال ساخت است.
صفایی ادامه داد: وجوه تخصیص داده شده برای نوسازی شناورهای سنتی که از محل منابع داخلی سازمان بنادر تامین شده است حدود ۴ هزار میلیارد تومان بوده در بخش شناورهای بزرگ این عدد به ۴ تا ۵ میلیارد دلار میرسد و بیش از ۸۵ درصد تجارت خارجی کشور ما از دریا انجام میشود.
معاون سازمان بنادر و دریانوردی خاطر نشان کرد: در بخش صادرات ۳۹ درصد و در بخش کانتینری ۶ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد داشتیم و بیشترین تجارت را در بنادر جنوبی با امارات و چین و با روسیه و قزاقستان در بنادر شمالی داریم و خوشبختانه میزان رسوب کالا در بنادر از ۶/۷ میلیون تن کالا در حال حاضر به ۴/۵ میلیون تن کاهش پیدا کرده است.
نظر شما