به گزارش بازار، وزارت کار آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که شاخص قیمت مصرف کننده در ماه ژوئیه ۰.۲ درصد افزایش یافت. بر این اساس، نرخ سالانه این شاخص از ۳ درصد ماه ژوئن به ۳.۲ درصد در این ماه افزایش پیدا کرد.
اقتصاددانانی که در نظرسنجی رویترز شرکت کردند، انتظار داشتند که شاخص قیمت مصرف کننده تا ۳.۳ درصد افزایش یابد.
قیمتهای سالانه مصرف کننده از اوج ۹.۱ درصد در ماه ژوئن ۲۰۲۲ سیر نزولی پیدا کرده است. البته فدرال رزرو (بانک مرکزی ایالات متحده) تورم ۲ درصدی را هدفگذاری کرده است.
بازارهای مالی به گزارش شاخص قیمت مصرف کننده واکنش مثبت نشان دادند. میانگین صنعتی داوجونز بیش از ۲۰۰ واحد افزایش یافت. در عین حال، معاملات آتی در والاستریت پس از انتشار این گزارش رشد کرد، چرا که تحلیلگران گمان میکنند فدرال رزرو ممکن است دیگر نرخ بهره را افزایش ندهد.
معاملات آتی «اساندپی» ۰.۵ درصد افزایش یافت و در عین حال بازار سهام اروپا هم مسیر رشد را نشان داد.
بازار ارز هم با توجه به شاخص دلار با تغییراتی همراه بوده است. شاخص دلار در برابر شش همتای اصلی خود کاهش یافت و تا عدد ۱۰۱.۷۶ پایین آمد. این میزان حدود ۰.۶ درصد کاهش را نشان داد.
این وضعیت دومینووار به اینجا خلاصه نشد. بازدهی اوراق قرضه آمریکا هم کاهش یافت. به این شکل که بازدهی ۱۰ ساله آن ۳.۹۸۵۸ درصد که ۲.۵ واحد پایه در روز است، کاهش پیدا کرد.
این حرکت به بازارهای اوراق قرضه منطقه یورو هم سرایت کرد. به طوری که بازدهی ۱۰ ساله اوراق قرضه آلمان، معیار منطقه یورو، عقب نشینی کرد. نرخ بازدهی اوراق قرضه آلمان ۲.۴۷۹ درصد شد.
اما با توجه به این مساله، معامله گران بازار پول میگویند فدرال رزرو تا پایان سال نرخ بهره را بدون تغییر نگه میدارد. از مارس ۲۰۲۲ تاکنون فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره را ۱۱ بار افزایش داده است.
به گزارش یورونیوز، همچنین با اشاره به تثبیت روند کاهش نرخ تورم، نظرسنجی فدراسیون ملی کسب و کارهای مستقل در این هفته سهم کسبوکارهای کوچک را در نرخ تورم اعلام کرد.
براساس گزارشها از رونق افتادن بازار کار باید به مهار تورم کمک کند. دولت هفته گذشته گزارش داد که اقتصاد در ماه ژوئیه ۱۸۷ هزار شغل ایجاد کرده است. با این وجود، شرایط بازار همچنان با مسایلی رو به روست. نرخ بیکاری در پایینترین حد در ۵۰ سال گذشته قرار دارد. موضوعی که باعث میشود افزایش دستمزدها در سطوح بالا باقی بماند.
نظر شما