۱۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۳
اعلام آمادگی روسیه برای بازگشت به توافق غلات

اعلام آمادگی روسیه برای بازگشت به توافق غلات

سخنگوی کاخ کرملین اعلام کرد روسیه برای تسهیل صادرات محصولات از طریق دریای سیاه آماده بازگشت به توافق غلات است.

به گزارش بازار، دیمیتری پسکوف اعلام کرد: مسکو آماده است تا بلافاصله بعد از تحقق شرایط روسیه، به توافق غلات برگردد.

پیشتر، سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل گفته بود که نشانه‌هایی از علاقه مندی روسیه برای بازگشت به مذاکرات غلات دریای سیاه (توافق غلات) وجود دارد.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل که ریاست دوره‌ای شورای امنیت را برعهده دارد، روز سه شنبه به خبرنگاران گفت: "ما نشانه‌هایی را دیده ایم که آن‌ها ممکن است علاقه‌مند به بازگشت به گفتگوها باشند؛ بنابراین ما منتظر خواهیم بود تا ببینیم آیا واقعا این اتفاق می‌افتد یا خیر. "

گرینفیلد اضافه کرد: در مورد طرح صادرات غلات اوکراین باید بگویم که دبیرکل سازمان ملل به تلاش‌های خود برای پیدا کردن راهی جهت بازگرداندن روسیه به این توافق ادامه می‌دهد.

سفیر آمریکا در سازمان ملل ادامه داد: بخشی از این طرح به روسیه کمک می‌کرد تا غلات و کود خود را در بازار به فروش برساند.

قرارداد کریدور غلات به منظور کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی و به خصوص تامین غلات مورد نیاز تعدادی از کشورهای وارد کننده با ابتکار ترکیه و با همکاری سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین یک سال پیش در استانبول (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ ـ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱) امضا شد.

این قرارداد ابتدا برای اجرا در مدت ۶ ماه امضا شده بود و در سه دوره متوالی دو ماهه تمدید شد که مهلت تمدید دو ماهه سوم این قرارداد نیز به پایان رسید. دولت ترکیه طی دو ماه اخیر برای تمدید مجدد این قرارداد تلاش کرد، ولی به علت نارضایتی روسیه از اجرای مفاد مورد نظر مسکو، تمدید آن در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته و دولت روسیه تمایلی برای تمدید قرارداد ندارد.

هفته گذشته، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در مقاله‌ای با عنوان «روسیه و آفریقا: هم‌افزایی تلاش‌ها برای صلح، پیشرفت و آینده موفق» که در تارنمای کرملین منتشر شد، نوشت: توافق غلات برای مقاصد بشردوستانه اجرا نمی‌شد و صرفا به منظور ثروتمند کردن آمریکا و اروپا استفاده می‌شد.

رئیس جمهوری روسیه معتقد است: در طول حدود یکسال اجرای توافق غلات، ۳۲.۸ میلیون تن محموله از اوکراین خارج شد که بیش از ۷۰ درصد آن به کشورهای ثروتمند رفت و تنها کمتر از یک میلیون تن محموله به فقیرترین کشورهای آفریقا رسید.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در واکنش به اقدام روسیه گفت: من عمیقاً از تصمیم روسیه برای توقف و پایان دادن به اجرای طرح دریای سیاه (توافق صادرات غلات) از جمله لغو تضمین‌های امنیتی روسیه در کشتیرانی در بخش شمال غربی دریای سیاه متاسفم.

پیشتر صندوق بین المللی پول اعلام کرد که توقف طرح صادرات غلات دریای سیاه می‌تواند منجر به افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت این محصول غذایی در جهان می‌شود.

کد خبر: ۲۳۴٬۸۳۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha