به گزارش بازار به نقل از سازمان راهداری و حملونقل جادهای، احمد جمشیدی مدیر کل برنامه و بودجه این سازمان با اشاره به دستورالعمل کمیته راهبری مدیریت هزینه و صرفه جویی این سازمان اظهار داشت: با توجه به این که محدودیت منابع و رشد روز افزون نیازها، موضوع تعدیل هزینهها و صرفهجویی را از مزیت به یک ضرورت تبدیل کرده است و از آن جا که سازمانهای موفق بین اثربخشی و کارایی تعادل برقرار میکنند، این موضوع با استفاده از اطلاعات هزینه و مدیریت آنها به دست میآید.
مدیرکل برنامه و بودجه سازمان راهداری و حملونقل جادهای با بیان این که « مدیریت هزینه را میتوان فرآیند برنامهریزی و کنترل اثر بخش هزینههای سازمان تعریف کرد»، گفت: مدیریت هزینه بر این نگرش استوار است که هزینهها خود به خود ایجاد نمیشود بلکه تمام هزینههای تولید یا انجام خدمات، نتیجه تصمیمگیریهای مدیریت است که عمدتا معطوف به چگونگی استفاده از منابع سازمان است.
نقش مدیریت هزینه در تصمیمات مدیران
جمشیدی یادآور شد: نگرش مدیریت هزینه نقش مهمی در جهت دادن به تصمیمهای مدیران به سوی ایجاد ارزش برای همه ذینفعان را بر عهده دارد.
وی تصریح کرد: از آن جا که یکی از ارکان مدیریت و تعدیل در هزینهها، بحث صرفه جویی است، بر این اساس میتوان گفت صرفهجویی واقعی زمانی صورت میپذیرد که بهرهوری دستگاهها ارتقا یابد و افزایش بهرهوری منوط به تحقق عواملی چند در دستگاههای اجرایی است.
اهمیت تامین و تربیت نیروی انسانی
مدیرکل برنامه و بودجه سازمان راهداری و حملونقل جادهای خاطرنشان کرد: اولین و مهمترین مساله در این خصوص، تامین و تربیت نیروی انسانی با انگیزه و هدفمند در هر سازمان دولتی است.
جمشیدی افزود: با توجه به الزامات و مبانی قانونی و حجم انبوه پروژهها و هزینههای جاری و عمرانی سطح کشور در ادارات تابعه، کمیته مدیریت و صرفه جویی هزینهها در سازمان راهداری و حملونقل جادهای (و به طور مشابه در ادارات کل تابعه استانی) تشکیل شده است.
اهداف تشکیل کمیته راهبری مدیریت هزینه و صرفه جویی
وی یادآور شد: کمیته مذکور با ارائه راهکارهایی در زمینه هزینههای جاری و هزینههای عمرانی و همچنین پیشنهادات و اقدامات تکمیلی لازم سعی در نزدیک شدن به هدف تعیین شده دارد.
مدیرکل برنامه و بودجه سازمان راهداری و حملونقل جادهای در خصوص مقوله هزینه گفت: هزینه عاملی است که در تمامی فعالیتهای سازمان وجود دارد و بنابراین مدیریت آن امری ضروری است.
جمشیدی هدف از مدیریت هزینه را ایجاد سیستمی برای کنترل، کاهش و حذف هزینهها عنوان کرد و گفت: در شرایط امروز، بیتردید لازمه پویایی سازمان مجهز شدن به سیستمهای مدیریت استراتژیک هزینه و ارایه خدمات با پاسخگویی سریع به فرصتها ست.
جمشیدی با بیان اینکه « بسیاری از سازمانها در کشورهای پیشرفته و صنعتی در حال دوری جستن از سیستم حسابداری با دیدگاه سنتی و حرکت به سوی مدیریت هزینه با دیدگاهی چالشی هستند»، گفت: مفهوم مدیریت هزینه بر شناخت این تغییرات و آثار آنها بر ساختار هزینه ها تاکید دارد چرا که در سیستم مدیریت هزینه به جای معطوف داشتن توجه به آنچه رخ داده است، کوشش میشود بر آثار آتی شرایط اقتصادی تاکید شود.
انتخاب استراتژی کاهش هزینهها، انتخاب عاقلانه
مدیرکل برنامه و بودجه سازمان راهداری و حملونقل جادهای خاطرنشان کرد: برای کشورهایی که از دانش فوق مدرن در کنار سرمایه فراوان برخوردار نیستند و توان سرمایهگذاری آنها بسیار محدود است و امکان انتخاب استراتژی توسعه و پیشرفت بر اساس نو آوریهای پیشرفته گران ندارند، انتخاب استراتژی کاهش هزینهها تنها انتخاب عاقلانه است.
وی اقدامات لازم برای رسیدن به اهداف را استقرار سیستمهای هزینهیابی استاندارد و تجزیه و تحلیل انحرافات، الگوبرداری از بهترین ها، مدیریت هزینه و انرژی و جلوگیری از اتلاف آن، صرفهجویی در مقیاس بزرگ، کاهش ضایعات، آموزش کارکنان، استفاده از تکنولوژی های نوین متناسب با ظرفیت، کمیته راهبری کاهش هزینهها در سازمان به صورت میان وظیفهای، اصلاح نگرشهای مدیران و کارکنان و استفاده از ارشادات و رهنمودهای ارگانهای نظارتی در جهت بهبود اقدامات و فرایندهای سازمان برشمرد.
گفتنی است، ریاست کمیته کمیته راهبری مدیریت هزینه و صرفه جویی بر عهده عبدالهاشم حسن نیا معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان است و محمد تیموری معاون توسعه مدیریت و منابع و نائب رییس کمیته، احمد جمشیدی مدیر کل دفتر برنامه و بودجه و دبیر کمیته، فرامرز مداح عضو هیأت عامل و نماینده ریاست در امور فنآوری اطلاعات و سرمایه گذاری، رضا اکبری معاون راهداری، حمیدرضا جوادیان ذیحساب ومدیرکل اداره کل امور مالی ومنابع، محمد رودباری مدیرکل دفتر مدیریت بحران و تجهیز ماشینآلات و حسین حدادزادگان مدیر کل دفتر ریاست سایر اعضای این کمیته هستند.
نظر شما