بازار، گروه استانها: زوج یزدی کارآفرین که در کنار هم مجموعهای تولید کننده، کارآفرین و پژوهش محور را راهاندازی کرده و منجر به تولید محصولی با کیفیت با توانایی راهیابی به اتحادیه اروپا شدند، امروز برای توسعه واحد خود لنگ چند میلیارد تسهیلات بانکی هستند.
در این گزارش به وضعیت شرکت داتیس یزد تولید کننده برتر حوزه روغن می پردازیم.
کیفیت اولویت است
مدیرعامل یکی از برندهای معتبر روغن خوراکی در استان یزد با اشاره به کسب نشان اشتهار سه ستاره کیفیت ملی ایران مبتنی بر کیفیت تولید بر اساس مبانی اسلامی در تیرماه سال جاری، اعلام کرد: این موفقیت پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای اولین بار برای استان یزد رقم خورده است.
مدیرعامل داتیس: داتیس بین ۱۵ شرکت برتر تولید بر اساس مبانی اسلامی قرار گرفت
مریم نیک طبع با اشاره به رویکرد شرکت به سلامت مصرف کنندگان و انجام کارهای تحقیقاتی برای بالا بردن کیفیت محصول، این موفقیت را نتیجه این هدف و در راستای توجه به سلامت مصرف کنندگان عنوان کرد.
وی با اشاره به رقابت این شرکت با ۵۴ کشور مسلمان و قرار گرفتن در بین ۱۵ شرکت برتر و انتخاب به عنوان اولین صنعت غذایی برتر را نشانه دشواریهای این شرکت و تحمل هزینههای سنگین برای کارهای تحقیقاتی و پژوهشی عنوان کرد.
دشواری های بر سر راه
موسس شرکت داتیس اما به دشواری های کسب این عناوین و رتبه ها و تلاش هایی که برای ارتقای کیفیت محصولات طی می شود، اشاره کرد و افزود: بازار برای توسعه فعالیت شرکت فراهم است از اینرو نسبت به خرید دو کارخانه دیگر برای افزایش تولید اقدام کردیم اما برای تجهیز ماشین آلات با کمبود نقدینگی مواجه هستیم.
محمدرضا احمدی افزود: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان یزد سال گذشته مصوبهای را برای پرداخت تسهیلات برای این شرکت مصوب کرده است اما بانک عامل از پرداخت آن سر باز میزند در حالی که هزینه خرید تجهیزات از سال گذشته تا امروز به دلیل نوسانات نرخ دلار چندین برابر شده است.
احمدی موسس داتیس: نیاز ما برای خرید تجهیزات و ماشین آلات تنها ۵۰ تا ۷۰ میلیارد تومان است اما بانکها مدعی هستند که از عهده پرداخت این تسهیلات بر نمیآیند
وی به مشکلات تامین نقدینگی اشاره کرد و افزود: نمیتوان از سرمایه در گردش برای خرید تجهیزات هزینه کرد و از سوی دیگر مشتریان و توزیع کننده درآمد فروش محصول را با فاصله زمانی طولانی به ما پرداخت می کنند.
کاهش سرمایه رقم خورد
موسس شرکت داتیس این مسائل را باعث کاهش سرمایه شرکت عنوان کرد و افزود: این در حالی است که تنها نیمی از قیمت درج شده مصرف کننده روی بسته بندیهای روغن، برای تولید کننده است و نصف دیگر آن برای دلالان است و سود چندانی در این میان عاید تولید کننده نمیشود.
احمدی، یکی دیگر از محدودیتهای شرکت را موانع صادراتی عنوان کرد و افزود: محصولات شرکت ما به دلیل کیفیت قابل پذیرش و داشتن ۱۳ ایزو معتبر بین المللی به اتحادیه اروپا راه باز کرده است اما مجوزهای صادراتی صادر نمیشود.
وی افزود: نیاز ما برای خرید تجهیزات و ماشین آلات تنها ۵۰ تا ۷۰ میلیارد تومان است اما بانکها مدعی هستند که از عهده پرداخت این تسهیلات بر نمیآیند این در حالی است که حسابهای بانکی شرکت در استان فعال است.
تلاش برای ایجاد ناحیه صنعتی
این فعال تولید همچنین به تلاش های صورت گرفته برای دریافت مجوز ناحیه صنعتی در بخش سخوید اشاره کرد و افزود: با تلاش های صورت گرفته و پیگیری های چندین ساله موفق شدیم مجوز ۱۵ هکتار زمین را دریافت کنیم.
احمدی این فضا را برای ایجاد حداقل ۳۰ واحد صنعتی فاقد آلایندگی و کم مصرف در حوزه آب مناسب دانست و افزود: ظرفیت بازار برای تولید فراهم است اما محدودیت تسهیلات و کمبود نقدینگی و نبود حمایت، فرصت بهرهبرداری از بازار را محدود کرده است.
همکاری با دانشگاه یزد
مدیر تحقیق و توسعه شرکت هم به فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی برای ارتقای کیفیت محصول و توجه به سلامت مصرف کنندگان اشاره کرد و افزود: در این راستا با همکاری دانشگاه یزد و دانشگاه علوم پزشکی، کارهای تحقیقاتی بسیاری انجام دادهایم.
یاسینی مدیر تحقیق داتیس: انجام رایگان ۳۰ هزار آزمایش خون برای تست بیماران دیابتی در نتیجه مصرف روغن
سیدعلی یاسینی افزود: برای مثال می توان به انجام رایگان ۳۰ هزار آزمایش خون برای تست بیماران دیابتی در نتیجه مصرف روغن اشاره کرد که هزینه ای برابر تامین روغن یک سال ۱۰۳ خانوار را به همراه داشته است اما شرکت با توجه به اهمیتی که برای مصرف کنندگان قائل است، در این طرح مشارکت کرد.
وی به همکاری برای بورسیه شغلی دانشجویان فارغ التحصیل و پذیرش کارورزان و کارآموزان در این شرکت و همچنین جلب همکاری برخی از آنها اشاره کرد و افزود: این شرکت به انجام کارهای علمی و تحقیقاتی و جذب نیروهای توانمند و دانش آموخته بسیار اهمیت می دهد.
الهام حسین زاده، مدیر کنترل کیفیت کارخانه داتیس و حامد زمانی مدیر کارخانه نیز به بیان توضیحاتی درباره تلاش برای ارتقای کیفیت محصول و مدیریت کارخانه با دشواریهای تولید در حال حاضر پرداختند.
نظر شما