به گزارش بازار، مسعود براتی کارشناس مسائل اقتصادی دررابطهبا نقش دیپلماسی اقتصادی در دلارزدایی از اقتصاد ایران اظهار کرد: ما به دلیل محدودیتهای حاصل از اعمال تحریمها، امکان کارکردن با سیستمهای متعارف بانکی در فضای بینالملل و تسویه تجارت و انتقال ناترازیهای تجاری کشورمان را نداریم. دلارزدایی از اقتصاد در گرو تأمین زیرساخت تسویه تجارت است
وی افزود: ابتداییترین راهکار دلارزدایی در این شرایط، دورزدن تحریمهاست به این شکل که از سیستم متعارف بانکی و صرافیها بهصورت چراغ خاموش استفاده شود تا تجارت شکل بگیرد.
کارشناس حوزه تحریم ادامه داد: گام بعدی، بحث تهاتر است که سختیها و دشواریهای بسیار زیادی دارد و نیازمند تراز تجاری است؛ یعنی صادرکننده باید بتواند یک واردکننده هم باشد و یا یک واردکننده مناسب پیدا کند. در اینجا وظیفه دستگاه دیپلماسی کشور بهشدت حائز اهمیت است؛ چون پیداکردن بازارهای صادراتی که بتوان از آنها واردات متناسبی هم داشت یک امر حاکمیتی و نیازمند دیپلماسی اقتصادی است.
براتی در رادیو گفتوگو، عنوان کرد: گام اصولیتر در این راستا، ایجاد زیرساختهای تسویه مالی بین کشورهای هدف و ایران است که کمابیش شروع شده؛ اما هنوز در اول راه هستیم و زیرساختها بهتدریج فراهم و تکمیل میشوند و سیستم بانکی کشورهای دو طرف باید اقدام کنند.
نظر شما