به گزارش خبرنگار بازار، محمد آئینی شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران در محل استانداری زنجان، گفت: شتاب بخشی به نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده راهبرد اساسی دولت سیزدهم است.
وی ابراز داشت: رئیس جمهور در جلسه شورای عالی مسکن که هفته گذشته برگزار شد، تاکید ویژه به نوسازی بافتهای فرسوده داشتند و رئیس جمهور، نوسازی بافتهای فرسوده در کشور را به عنوان یک اصل مهم مورد تاکید قرار داده و خواستار تقویت روند اجرای این امر شده، افزود: بنا به تاکید رئیس جمهور، فرمانداران و شهرداران باید کمک ویژه به اجرای طرح نوسازی بافتهای فرسوده داشته باشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: از ابتدای دولت سیزدهم توجه ویژه به نوسازی بافتهای فرسوده در کشور شده است و راهبرد دولت سیزدهم در نوسازی بافتهای فرسوده، مردمیسازی نوسازی این بافتها است و در این راهبرد مالکان و ساکنان بافتهای فرسوده و سازندگان محلی میتوانند بر اساس الزامات تدوین شده ساخت و ساز در این بافتها و اعمال بستههای تشویقی نسبت به نوسازی واحدها اقدام کنند.
آئینی از آغاز عملیات نوسازی ۱۳۸ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی در بافت فرسوده طی فعالیت دولت سیزدهم خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۱۵ درصدی در صدور پروانه ساخت برای بافتهای فرسوده داشتیم که در سال ۱۴۰۲ انتظار جهش و رشد در این زمینه را داریم.
وی گفت: میزان تسهیلات برای نوسازی بناها در بافتهای تاریخی در کلان شهرها ۳۲۰ میلیون، مراکز استانها ۲۸۰ میلیون، در سایر شهرها ۲۴۰ میلیون و روستاهای دارای بافت بارزش تاریخی هم ۲۰۰ میلیون تومان است و برای افرادی که بنای مسکونی تاریخی خود را مرمت میکنند در دوره مرمت تسهیلات ودیعه مسکن داده خواهد شد.
پرداخت وام اسکان موقت به متقاضیان نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده
معاون وزیر راه و شهرسازی از پرداخت وام اسکان موقت به متقاضیان نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده خبر داد و گفت: ساکنان بافتهای فرسوده که میخواهند واحد مسکونی خود را نوسازی کنند میتوانند از همه حمایتها و تسهیلات نهضت ملی مسکن یا تسهیلات نوسازی استفاده کنند و همچنین تسهیلاتی برای اسکان موقت ساکنان بافت فرسوده که متقاضی ساخت مسکن خود هستند، در نظر گرفتهشده است.
آئینی تاکید کرد: با توجه به توافق صورت گرفته بین ستاد بازآفرینی شهری ایران و بانک کارآفرینی تسهیلات قرضالحسنه ۳۶ ماهه به میزان ۱۲۰ میلیون تومان در تهران و ۹۰ میلیون تومان در سایر شهرها در نظر گرفتهشده است.
آئینی با بیان اینکه حوزه بازآفرینی یک جریان عمومی است، عنوان کرد: صدور پروانههای ساخت در طی سال ۱۴۰۱ برای ۶۵ هزار واحد صورت گرفت که با توجه به آمار ۶۰ هزار واحد در طی سال ۱۴۰۰ رشد ۱۵ درصدی را در سال ۱۴۰۱ شاهد بودیم.
وی افزود: پروژهای که دستگاههای خدماترسان در بخش زیربنایی و روبنایی در قالب ستاد بازآفرینی شهری انجام دادند، خوشبختانه شاهد مشارکت خوب شهرداریها و سایر دستگاههای خدمات رسان بودیم.
تعداد ۲ هزار پروژه طی سال گذشته به بهرهبرداری رسید
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: تعداد دو هزار پروژه طی سال گذشته به بهرهبرداری رسید که از این تعداد ۵۸۵ پروژه مربوط به دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهری بود که توسط ادارات کل راه و شهرسازی در استانها انجام شد.
آئینی گفت: در حال حاضر ۶۶۰ پروژه توسط دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهری کشور در دست اجرا بوده و ۳ هزار پروژه نیز توسط سایر دستگاههای خدمات رسان در دست اجرا است که این پروژهها در طی هفته دولت یا دهه فجر به تدریج به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی یادآور شد: ۶۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در بافتهای فرسوده در مدت چهار سال ساخته خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در ۵۵ شهر کشور که دارای بافت فرسوده هستند شاهد رشد صدور پروانه نوسازی هستیم و با رفع مشکل بیمه، شاهد رشد بیشتر این روند خواهیم بود و بیش از ۲۰ درصد از سطح شهرهای کشور شامل ۱۶۷ هزار هکتار به عنوان بافتهای نیازمند نوسازی و مقاومسازی در کشور شناخته شده است.
آئینی افزود: حدود ۳۰ درصد جمعیت شهری کشور در بافتهای نیازمند نوسازی و مقاوم سازی سکونت دارند و با توجه به مستحکم نبودن و غیرمقاوم بودن بناهای موجود در این بافتها جان هموطنان در خطر است.
نظر شما