۲۳ تیر ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۱
تشکیل کمیته تسهیل و رفع موانع تولید؛ رشد سرمایه گذاری افغانها در ایران
مشاور نماینده رئیس جمهور در امور افغانستان به بازار گفت

تشکیل کمیته تسهیل و رفع موانع تولید؛ رشد سرمایه گذاری افغانها در ایران

جوانمرد قصاب می گوید: تسهیل جذب سرمایه گذاران افغانی در ایران و همچنین حمایت از سرمایه گذاران ایرانی مشغول در حوزه های تجاری، امنیتی و قضایی در افغانستان، هدف تشکیل کمیته تسهیل و رفع موانع تولید است.

تهمینه غمخوار؛ بازار: در سال گذشته، افغانستان به بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار خارجی در ایران تبدیل شد و حتی نیمی از سرمایه گذاری خارجی صورت گرفته در ایران مربوط به سرمایه گذاران افغانستانی بود.

همین امر موجب شد تا اتباع افغانستانی در رتبه نخست ورود سرمایه به کشور قرار گیرند، در حالی که تا قبل از تحولات سیاسی افغانستان، ورود سرمایه از سوی افغانستان با شتاب کمتری انجام می‌شد و میزان سرمایه گذاری تجار افغانستانی کمتر بود. اما، با توجه به اینکه بیشتر مراودات تجاری با این کشور توسط بخش خصوصی انجام می‌گیرد، به‌تدریج شرایط تجارت ایران و افغانستان بهبود یافت و فرآیند تزریق نقدینگی از سوی اتباع افغانستانی به اقتصاد ایران از نظر تعداد و هم از نظر ارزش، افزایش چشمگیری داشت.

بر همین اساس و با توجه به افزایش میزان سرمایه گذاری افغانستان در ایران از سال گذشته، در روز چهارشنبه اولین کمیته تسهیل و رفع موانع تولید سرمایه گذاران افغان در ایران، در دفتر نمایندگی ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان، با حضور همه دستگاههای مسئول از جمله وزارت صمت، اقتصاد و کشاورزی، سازمان سرمایه گذاری خصوصی، اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، نماینده دادستانی کل کشور، نهادهای مرکزی و سایر ارگانهای ذیربط برگزار گردید.

در همین راستا، «محمد مهدی جوانمرد قصاب» مشاور نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان به خبرنگار بازار گفت: در جلسه ای که در دفتر نمایندگی با حضور نهادهای مهمی برگزار شد، کلیات موضوع با الهام از قوانین موجود در کمیته تسهیل و رفع موانع تولیدی که در کشور مصوب شده مورد بررسی قرار گرفت و قرار شد که جلسات تخصصی در رابطه با دو موضوع کلان و خرد برگزار شود.

وی افزود: در موضوع کلان، تمام مباحث مرتبط با قوانین کشوری و مشکلات و مسائل مرتبط با سرمایه گذاران در حالی که مسئولیت این کار با اتاق بازرگانی و سازمان سرمایه گذاری است، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

محمد مهدی جوانمرد قصاب ادامه داد: در بخش خرد هم قرار شد تا اتاق بازرگانی با همکاری دفتر نمایندگی رئیس جمهور در امور افغانستان و اتاقهای مشترک شورای استان ها و اتاقهای بازرگانی استانهای مختلف، موادر و مسائلی که سرمایه گذاران و تجار افغانستانی با آنها مواجه هستند را احصا کرده و مشکلات با حضور خود تجار مبتنی بر حمایت از سرمایه گذاران افغانستانی رفع و برطرف شود.

وی گفت: هدف از این طرح، تسهیل جذب سرمایه گذاران افغانی در ایران به همراه رفع موانع آنها و همچنین حمایت از سرمایه گذاران ایرانی است که در افغانستان در ابعاد تجاری، امنیتی و قضایی مشغول به کار هستند.

رقمی در حدود ۱۵۰ میلیون دلار در چهار ماهه اول سال سرمایه گذاری افغانها در ایران انجام شده که رقم بسیار خوبی نسبت به سالهای گذشته است

مشاور نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان اضافه کرد: طبق گزارش سازمان سرمایه گذاری، رقمی در حدود ۱۵۰ میلیون دلار در چهار ماهه اول سال سرمایه گذاری افغانها در ایران انجام شده که رقم بسیار خوبی نسبت به سالهای گذشته است. البته، قوانین و مصوبات کشوری در خصوص سرمایه گذاری به خصوص در بحث نرخ ارز دارای مشکلات خاص خود است و عملا موجب شده تا رقابت با سایر کشورها گرفته شود، این رقم با این موانع کار بسیار بزرگی است.

جوانمرد قصاب گفت: مهمترین بخش این است که تجار و بازرگارنان افغانستانی می توانند با مراجعه به اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان، وزارت صمت و یا دفتر نمایندگی درخواستهای مکتوب خود را نوشته که با بررسی پرونده ها با آنها تماس گرفته خواهد شد و برای جلسات این موضوع آنها حضور خواهند داشت.

مشاور نماینده ویژه رییس جمهور در ادامه اضافه کرد: با توجه به اینکه سرمایه گذاری خارجی در هر کشوری یکی از موتورهای اصلی رشد و توسعه اقتصادی است، دولتها باید با ایجاد فرماندهی واحد در این خصوص با حضور همه دستگاهها با استفاده از کلیه ظرفیتهای موجود نسبت به بهبود این روند اقدام نمایند.

وی گفت: هرچند در سال‌های گذشته اقداماتی در این خصوص صورت گرفته، اما با بررسی موضوع و نامه های دریافت شده می توان گفت اهداف مدنظر تاکنون محقق نشده است که میتوان به مشکلاتی از جمله تبدیل نرخ ارز، بیمه، مشکلات تولید، آوردن مواد اولیه تولیدی، ایجاد بانک مشترک، انتقال سود سرمایه گذاری انجام شده به خارج، سرعت در ثبت شرکت خارجی در ایران و دریافت کارت بانکی و….. به اضافه تغییر قوانین اشاره کرد.

سرمایه گذاری های افغانها در ایران هرچند کوچک است، اما از نظر تعداد قابل توجه است

جوانمرد قصاب افزود: بنابر اعلام دستگاههای مسئول روند تجارت میان دو کشور در حال بهبود و رشد است. با همه جذابیت جذب سرمایه افغانستانیها، نماینده ویژه رئیس جمهور همواره بحث حفظ سرمایه در افغانستان را در دستور کار این نمایندگی قرار داده و بنابر مسائل از جنبه خلق ثروت در افغانستان و افزایش بنگاههای تولیدی و اشتغال در آن کشور با هدف جلوگیری از مهاجرت نخبگان افغانستان و همچنین جلوگیری از سیل مهاجرین جدید به ایران این موضوع را دنبال نموده است و همواره به کلیه نخبگان اقتصادی و علمی افغانستانی در ایران در همه جلسات تاکید نموده که کمک به اقتصاد و مردم افغانستان در شرایط کنونی و امری جهادی و خدا پسند است.

وی تصریح کرد که سرمایه گذاری های افغانها در ایران هرچند کوچک است، اما از نظر تعداد قابل توجه است.

جوانمرد قصاب در پایان گفت: در بخشهای مختلفی از جمله کشاورزی،صنعتی و ساختمانی این سرمایه گذاریها انجام شده و در بسیاری از این موارد، هدف، صادرات محصولات به کشور خودشان یعنی افغانستان بوده؛ به طوری که تامین نیاز افغانها از ایران و با استفاده از ظرفیتهای سرمایه ای و نیروی کار و مزیتهای اقتصادی و تولیدی ایران صورت گرفته است.

کد خبر: ۲۳۱٬۱۳۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • سهیل راستین IR ۱۶:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۳
      0 0
      سلام بزرگ‌ترین مشکل ما افغان ها در ایران کسپ مدارک است