به گزارش بازار، علیاکبر الوندیان در نشست خبری با رد شایعات مبنی بر عرضه قطره چکانی سیمان گفت: درباره سیمان با تولید ۱۷ میلیون تن در مدت زمان مذکور افزایش ۱۳ درصدی در مقایسه با مدت مشابه پارسال رقم خورده است. همچنین تحویل داخلی سیمان در این مدت ۱۶ میلیون تن به ثبت رسیده که حاکی از افزایش ۱۲ درصدی دارد و شایعات مبنی بر عرضه و تحویل قطره چکانی واقعیت ندارد. تحویل سیمان در سه ماه ابتدایی سال نیز به ترتیب معادل ۴.۵، ۵.۸ و ۶.۱ میلیون تن بوده است.
وی درباره تأمین سوخت جایگزین برای حفظ روند تولید افزود: تقاضای اصلی این صنعت دریافت انرژی پایدار و نه ارزان قیمت بودن آن است. در شرایطی که با محدودیتهای شدید گاز مواجه هستیم از دولت درخواست داریم که اجازه مصرف مازوت را به عنوان سوخت جایگزین در کارخانجاتی که امکان مصرف به لحاظ فاصله از شهرها را دارند صادر شود تا علاوه بر قیمت پایین فروش، اختلال در تولید هم به مشکلات این صنعت اضافه نشود. انتظار ما این است که با حذف تدریجی یارانه انرژی، به تبع تأثیرات آن هم در قیمت تمام شده لحاظ شود.
الوندیان ادامه داد: قطع گاز این صنعت را متوقف نمیکند، اما نیازمند سوخت جایگزین هستیم که با محدودیتهای گازی ذخایر مازوت دیگر جوابگو نیازها نیست.
وی درباره توان تولید سیمان کشور گفت: توان تولید فعلی این صنعت ۸۹ میلیون تن سالانه است، اما هم اکنون به علت محدودیتهای انرژی در محدوده ۷۲ میلیون تنی قرار دارد.
دبیر انجمن سیمان افزود: اگر سرمایهگذاریهای جدید در صنعت سیمان شکل نگیرد، شرایط تأمین انرژی به روال فعلی ادامه پیدا کند و سوخت جایگزین در زمان محدودیتهای گازی دریافت نشود، خطر جدی صنعت سیمان را تهدید میکند.
وی ادامه عرضه سیمان در بورس کالا را منطقی دانست و گفت: بورس کالا محلی برای رقابت، شفافیت و خرید منصفانه است که مُصِر به ادامه این روند هستیم.
الوندیان افزود: سیمان پائینترین قیمت را در میان کالاهای ساختمانی دارد. متأسفانه عمر برخی از کارخانههای تولیدی به بیش از ۵۰ سال میرسد که با قیمتهای فعلی در قیاس با دیگر صنایع از لحاظ نرخ بازگشت سرمایه، مزیت اقتصادی برای سرمایهگذاری ندارد و سرمایهگذاران علاقهای به این امر را نشان نمیدهند.
وی گفت: این موضوع موجب شده است که نوسازی و طرحهای توسعهای جدیدی تعریف نشود و با ادامه این روند مجبور به واردات سیمان با قیمت بیش از ۳ برابر خواهیم شد که زنگ خطر جدی برای زمینگیر شدن این صنعت رسماً به صدا در خواهد آمد.
۲۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۶
تولید ۲۱ میلیون تن کلینکر در سه ماهه نخست امسال
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان سیمان گفت: طبق آمار در سه ماهه نخست امسال تولید کلینکر به میزان ۲۱ میلیون تن بوده است که افزایش ۳.۲ درصدی سالانه داشته است.
کد خبر: ۲۳۰٬۹۰۲
نظر شما