۱۸ تیر ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۳
اولویت صندوق بازنشستگی؛ تعیین تکلیف شرکت‌های زیان‌ده
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری مطرح کرد

اولویت صندوق بازنشستگی؛ تعیین تکلیف شرکت‌های زیان‌ده

ترکی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: افزایش سن و سابقه قابل قبول برای احراز بازنشستگی از چالش‌های صندوق بازنشستگی کشوری است.

به گزارش بازار، نعمت‌الله ترکی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در نشست خبری با خبرنگاران، افزایش سن و سابقه قابل قبول برای احراز بازنشستگی را از چالش‌های صندوق بازنشستگی کشوری دانست و گفت: این موضوع کمتر مورد توجه قرار دارد و به واسطه چنین موضوعاتی امروز میانگین سن بازنشستگی حدود ۴۸ سال است.

ترکی افزود: برای اصلاح این وضعیت نیاز به اصلاحات سنجه‌ای است، زیرا نرخ امید به زندگی در این حوزه بسیار تعیین کننده است. اکنون نرخ امید به زندگی در کشور ۷۶ سال است و از طرف دیگر باید سن بازنشستگی با این رقم تناسب داشته باشد.

وی گفت: همچنین اصلاح قوانین مربوط به مشاغل سخت و زیان‌آور را به عنوان یکی از راهکارهای جدی برای حل چالش صندوق‌های بازنشستگی باید مدنظر داشت.

ترکی افزود: در برخی دستگاه‌های اجرایی افراد با ۲۰ سال سابقه کار بازنشسته می‌شوند و در واقع از بیمه‌های ارفاقی برای این موضوع استفاده می‌کنند که باید تغییر روش تعیین مستمری بازنشستگان در نظر گرفته شود.

تدوین سند راهبردی همگام با برنامه‌های توسعه در صندوق بازنشستگی
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: نخستین بار سند راهبردی همگام با برنامه‌های توسعه‌ای در صندوق بازنشستگی کشوری تدوین شده است که در این زمینه ماموریت صندوق شفاف ارائه شده است.

وی با اشاره به اینکه رویکرد ما در حوزه نظام تامین و پرداخت حقوق از طریق ارائه خدمات بیمه‌ای و بازنشستگی بین نسلی در برنامه هفتم توسعه دنبال می‌شود، افزود: چشم‌انداز ما در حوزه فعالیت‌های صندوق شفافیت سازمانی تثبیت یافته است.

تامین بخشی منابع صندوق از محل فعالیت‌های اقتصادی
ترکی گفت: اکنون تعداد بازنشستگان تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر هستند که به همین منظور این صندوق ۲ وظیفه عمده را به بهترین شکل باید انجام دهد که تامین معیشت از روش‌های مختلف را شامل می‌شود، زیرا تامین حقوق و مستمری در این حوزه قرار می‌گیرد.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری افزود: ناترازی منابع و مصارف از محل ورود و خروج شاغلان و بازنشستگان شکل گرفته است.

وی با اشاره به اینکه چالش‌های حوزه منابع مربوط به بیش از ۵ یا ۶ دهه گذشته است، گفت: بخشی از منابع صندوق بازنشستگی از محل فعالیت‌های اقتصادی صندوق و بخش دیگر تعهدات از محل بودجه عمومی کشور تامین می‌شود.

ترکی تاکید کرد: صندوق‌های بازنشستگی را باید سازمان‌های بین‌نسلی تلقی کرد، زیرا چالش‌های حوزه منابع ناشی از وضعیت دهه‌های گذشته است.

فعالیت ۱۸۵ شرکت در حوزه اقتصادی صندوق بازنشستگی
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: پایداری مالی تامین شده نیز به دلیل فعالیت‌ها و سیاستگذاری صندوق در حوزه راهبردی است و البته بازدهی اقتصادی بهبودیافته را باید اولویت دیگر صندوق بیان کرد.

وی با اشاره به اینکه بازخورد و بهره‌وری در این حوزه باید مورد توجه باشد، افزود: اکنون تعداد پنج هلدینگ و ۱۸۵ شرکت در حوزه اقتصادی این صندوق فعالیت دارند که این موضوعات نیازمند بازنگری است که البته در راستای چشم‌انداز فعالیت شرکت‌ها و مجموعه اقتصادی برنامه عملیاتی در کنار سند راهبردی تدوین شده است.

ترکی با بیان اینکه در حوزه فعالیت شرکت‌ها و مجموعه اقتصادی، بهره‌وری، سود و زیان آن‌ها مورد توجه قرار دارد، گفت: تا پایان برنامه توسعه ۱۲۰ شرکت تعیین تکلیف خواهند شد.

وی افزود: با توجه به نقش‌آفرینی شرکت‌ها در بخش‌های اشتغال، تولید و فعالیت‌های اقتصادی، در حوزه پتروشیمی برای تکمیل زنجیره تولید حدود ۲ میلیارد دلار طرح تعریف شده است که منجر به ایجاد منابع مالی پایدار برای صندوق خواهد شد.

ترکی گفت: همچنین در حوزه فولاد نیز سرمایه‌گذاری جدی انجام شده است و اکنون ۲ مجموعه صندوق بازنشستگی کشوری در قالب فولاد در حال فعالیت اقتصادی و تولید قرار دارند.

وی افزود: معدن آهن نیز در حوزه مشارکتی برای تامین مواد اولیه و خوراک در نظر گرفته شده است. اکنون فولاد اکسین و خلیج فارس در حوزه فولاد از زیرمجموعه‌های تولیدی و اقتصادی صندوق به شمار می‌روند.

صندوق بازنشستگی سهام ۵۶ مرکز گردشگری را دارد
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: اکنون این صندوق سهام همه مراکز گردشگری و ایرانگردی در قالب ۵۶ مرکز را در اختیار دارد؛ بنابراین به واسطه وجود چنین مراکزی امکان توسعه این فعالیت‌ها برای صندوق وجود دارد.

وی افزود: به همین منظور خدمات حوزه گردشگری صندوق بازنشستگی کشوری در قالب تسهیلات به بازنشستگان صندوق ارائه می‌شود که این فعالیت از امروز اجرایی خواهد شد. آقای ترکی گفت: اکنون صندوق بازنشستگی کشوری در حوزه فعالیت‌های گردشگری، ظرفیت‌های بزرگی دارد.

وی افزود: همچنین در چند ماهه گذشته حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان با اشتغالزایی حدود هفت هزار نفر در حوزه ظرفیت‌های کشت و صنعت سرمایه‌گذاری انجام شده است.

اولویت صندوق تعیین تکلیف شرکت‌های زیان‌ده است
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: یکی از اولویت‌های اصلی این صندوق تعیین تکلیف شرکت‌های زیان‌ده در حوزه سرمایه‌گذاری است، همچنین شرکت‌ها با سوددهی پایین در قالب واگذاری تعیین تکلیف می‌شوند. البته اولویت نخست واگذاری در قالب تفاهم‌نامه با معاونت تعاون وزارت کار در حوزه تعاونی‌ها قرار گرفته است.

وی افزود: ادغام این شرکت‌ها همچنین به عنوان اقدام دیگر مورد توجه و اولویت صندوق بازنشستگی قرار دارد، زیرا این برنامه کاهش هزینه‌های شرکت‌ها، افزایش نظارت و ارتقای ارزش افزوده را به دنبال دارد.

ترکی با بیان اینکه تا پایان برنامه هفتم توسعه بیش از ۱۰۰ شرکت تعیین تکلیف و ساماندهی خواهند شد، تصریح کرد: رویکرد اصلی این سند راهبردی، خروج صندوق بازنشستگی از حوزه بنگاه‌داری و حرکت به سمت سهامداری است، زیرا بیشترین سود اقتصادی صندوق مربوط به شرکت‌های فعال در حوزه سهامداری است.

تامین معیشت بازنشستگان دغدغه اصلی ماست
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، فسادستیزی را اولویت دیگر و یکی از رویکردهای صندوق دانست و گفت: با کوچکترین تخطی در حوزه فعالیت‌های صندوق برخورد خواهد شد.

وی افزود: در حوزه اجتماعی اولین نگاه ما در قالب سند راهبردی، حفظ منزلت و کرامت بازنشستگان است. تامین معیشت این افراد را دغدغه اصلی خود می‌دانیم و اکنون تلاش ما پرداخت به‌موقع حقوق بازنشستگان است. همچنین در حوزه کسورات تمام اقدامات لازم به روز صورت گرفته است.

سلامت و درمان بازنشستگان برای صندوق دارای اهمیت است

ترکی گفت: بهداشت، سلامت و درمان بازنشستگان برای صندوق بازنشستگی کشوری دارای اهمیت بالایی است به همین منظور امسال موضوع نظام بیمه و بیمه تکمیلی بازنشستگان با تغییراتی ارتقا یافته است.

وی با اشاره به اینکه رشد منابع این حوزه نسبت به سال گذشته صورت گرفته است، افزود: قرارداد بیمه تکمیلی با سرانه ۲۰۵ تومان منعقد شده است. در حوزه حمایت از بازنشستگان به ویژه در بخش درمان و سلامت از هیچ حمایتی دریغ نخواهیم کرد.

ترکی با بیان این موضوع که برخی افراد به عنوان ناظر در بخش نظام بیمه و بهداشت وظیفه نظارتی را به عهده دارند، تصریح کرد: همچنین تا امروز با همه مراکز درمانی سراسر کشور تسویه حساب انجام شده و تنخواه نیز در اختیار استان‌ها قرار داده شده است.

اشتغال فرزندان بازنشستگان در اولویت صندوق قرار دارد
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: یکی دیگر از برنامه‌های این صندوق اولویت قرار دادن وضعیت اشتغال فرزندان بازنشستگان است که به همین منظور تفاهم‌نامه‌ای با بخش حرفه‌آموزی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای منعقد شده و تسهیلاتی برای این موضوع در نظر گرفته شده است. البته امضای تفاهم‌نامه با بنیاد برکت نیز از دیگر اقدامات در این زمینه به شمار می‌رود.

ماهانه ۳۵ هزار نفر تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی دریافت می‌کنند

ترکی افزود: با توجه به پرداخت تسهیلات ضروری بازنشستگان به مبلغ ۳۰ میلیون تومان، امسال به صورت ماهانه ۳۵ هزار نفر از افراد بازنشسته این تسهیلات را دریافت می‌کنند که تاکنون ۶۴ هزار فقره وام ضروری به این افراد پرداخت شده است.

وی به پرداخت تسهیلات برای ازدواج فرزندان بازنشستگان اشاره کرد و گفت: همچنین تسهیلاتی برای تهیه جهیزیه این افراد لحاظ شده است. یکی دیگر از موارد پرداختی در حوزه تسهیلاتی مربوط به حوزه فعالیت‌های ورزشی بازنشستگان به حساب می‌آید.

پوشش بیمه تکمیلی بازنشستگان صندوق با هفت هزار میلیارد تومان اعتبار

ترکی تصریح کرد: براساس قانون باید صندوق بازنشستگی به این شیوه به حوزه بیمه تکمیلی بازنشستگان ورود نمی‌کرد، زیرا قانون تاکید بر تعمیم ارائه تعهدات بیمه تکمیلی کارکنان صندوق به بازنشستگان دارد.

وی افزود: به همین منظور صندوق بازنشستگی در این دوره، پوشش بیمه تکمیلی را با اعتبار هفت هزار میلیارد تومان به عهده گرفته است. همچنین قرارداد با مراکز تامین اجتماعی، مراکز درمانی دولتی و خصوصی در حوزه بیمه تکمیلی اجرایی شد.

ترکی گفت: در این حوزه با بیمه ملت مذاکراتی به زودی آغاز خواهد شد و از سال آینده از خدمات این نظام بیمه‌ای بهره‌مند خواهیم شد.

وی با اشاره به اینکه از معیشت بازنشستگان اطلاع داریم، افزود: به همین منظور همه دغدغه‌های آنان دنبال می‌شود.

ترکی گفت: با توجه به اینکه ادغام صندوق‌های بازنشستگی نیاز به برخی چارچوب‌ها و ضوابطی دارد قرار است تا پایان برنامه هفتم توسعه، موضوع ادغام صندوق‌های بازنشستگی ارائه شود.

وی افزود: استفاده از خودروهای خارجی در صندوق بازنشستگی کشوری ممنوع شد. برخی هلدینگ‌های صندوق که محل فعالیت آنان مناطق دور از تهران است، صرفه‌جویی مکان و نیروی انسانی مورد توجه قرار گرفته است.

برنامه‌ریزی برای تحقق همسان‌سازی حقوق بازنشستگان
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: تا نیمه نخست سال ۱۳۹۹ همسان‌سازی حقوق بازنشستگان انجام شده است و از نیمه دوم امسال، برای یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر این مطالبه در قالب سه هزار و ۸۰۰ هزار میلیارد تومان همچنان وجود دارد.

وی با بیان اینکه بازنشستگان صندوق از سال ۱۴۰۰ حقوق با شرایط همسان دریافت می‌کنند، افزود: براساس توافق با سازمان برنامه و بودجه، همسان‌سازی در مورد گروه‌های دارای مطالبه محقق می‌شود.

ترکی گفت: با محقق شدن ۹ هزار میلیارد تومان مطالبات حوزه همسان‌سازی بخش‌هایی از بازنشستگان، مطالبات این جامعه تحت پوشش صندوق تحقق می‌یابد.

کد خبر: ۲۳۰٬۵۱۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • Fg IR ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
      0 0
      باید تامین اجتماعی و قوانینش را کوبید و از نو ساخت